Hírmorzsák 2022-05-04 (10:15)

Tyler Herro az Év Hatodik Embere. Eltört Gary Payton II könyöke, Steve Kerr kikelt magából. Ime Udoka szerint tanult az első meccsből a Celtics. Marcus Smart a következő meccsre visszatérhet. Doc Rivers továbbra sem tudja, hogy mikor térhet vissza Joel Embiid. Kyle Lowry is újabb meccset hagy ki. Mike D’Antoni esélyes lehet a Hornets kispadjára. Phil Jacksonnak komoly beleszólása lesz abba, hogy ki legyen a Lakers következő edzője. Mark Jackson a fő esélyes a Kings padjára. Joe Dumars nagyobb befolyást akart a Kings vezetőségében. A Pelicans nem ajánlja be a maximumot Zion Williamsonnak? A Spurs több meccset rendezne San Antonión kívül.

Az NBA kihirdette, hogy Tyler Herro nyerte el az Év Hatodik Embere díjat. A Heat hátvédjének a győzelme meglehetősen egyértelműre sikeredett, a 100 szavazó újságíró közül 96 őt tette az első helyre, a lehetséges 500 pontból 488-at gyűjtött be – ő a Heat történetének az első díjazottja, és mindössze az ötödik olyan játékos, aki legalább 20 pontot átlagolva tudja elnyerni ezt az elismerést. A második és a harmadik helyezések is egyértelműen alakultak, Kevin Love lett a második 214 ponttal és 3 első helyezéssel, a harmadik pedig Cam Johnson lett 1 első hellyel és 128 ponttal. Összesen 13 játékos kapott legalább egy szavazatot, köztük hárman is a Grizzliestől.

A Grizzlies annak ellenére is egyenlíteni tudott a Warriors ellen, hogy rögtön a meccs elején kiállították Dillon Brookst, amiért egy kemény faulttal állította meg a kosárra törő Gary Payton II-öt. A Warriors védőspecialistája ezt követően percekig a padlón maradt, majd nem is tudott visszatérni a mérkőzésbe, a röntgen pedig kimutatta, hogy eltört a bal könyöke. Payton a mai nap folyamán MRI-vizsgálaton is át fog esni, azt követően lehet majd többet tudni, hogy mennyi kihagyás várhat rá, illetve milyen kezelésre lehet szüksége a felgyógyuláshoz. Steve Kerr ki is kelt magából Brooks szabálytalansága miatt, még amikor a pályán volt, akkor is azt üvöltötte neki, hogy takarodjon le onnan, míg a meccs után arról beszélt, hogy ez attól függetlenül alattomos volt, hogy szándékos volt-e a sérülésokozás vagy sem. A rájátszásbeli kosárlabdának fizikálisnak kell lennie, mindenki küzdeni fog itt mindenért, de van egy kódex, amit követnek a játékosok, miszerint senki másnak a szezonját, pályafutását nem teszik kockára azzal, hogy a levegőben faultolják és így vernek oda neki.

A Celtics egyenlíteni tudott a Bucks ellen, ami után Jaylen Brown elmondta, hogy úgy léptek pályára, hogy ezen a meccsen eldőlhet a szezonjuk sorsa, és ennek megfelelően játszottak. Ime Udoka azt emelte ki, hogy sikerült végrehajtaniuk a megfelelő módosításokat, tudtak tanulni az első meccsből, ahol nem tudták megfelelően lereagálni ellenfelük játékát. Két erős csapat találkozott egymással, de egész évben nem nyomták le őket annyira izomerőben, mint az első meccsen, és a játékosai elvi kérdést csináltak ebből, emiatt tudta, hogy a második meccsen a megfelelő erővel fognak játszani.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Marcus Smart végül nem tudta vállalni a játékot, ugyanakkor Udoka úgy számol, hogy a következő összecsapásra már rendben lesz és visszatérhet a hátvéd.

Doc Rivers elmondta, hogy Joel Embiid sokkal jobban van már, de továbbra sem tudja, hogy mikor térhet vissza a center. Nem akar fölöslegesen reményt táplálni a szurkolókba, ezért csak annyit mond, hogy tudott némi edzésmunkát végezni tegnap, de nem valami sokat. Szintén a Heat-76ers párharcához kapcsolódó hír, hogy Kyle Lowry a második meccsről is biztosan lemarad a sérült combhajlítója miatt. Erik Spoelstra kiemelte, hogy jelentős tapasztalatot szerzett abban a csapata, hogy milyen Lowry vagy Jimmy Butler nélkül játszani, és azzal kapcsolatban mindenkit megnyugtatott, hogy utóbbi nem a térdproblémái miatt hagyta ki a Heat tegnapi edzését, hanem igazoltan hiányzott.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Mike D’Antoni komoly esélyekkel indul azért, hogy megkapja a Hornets kispadját, így ismét együtt dolgozhatna azzal a Mitch Kupchakkel, akivel a Lakersnél már voltak kollégák, és a hírek szerint annak idején jó munkakapcsolat alakult ki kettejük között. Nem ő ugyanakkor az egyetlen jelöltje a Hornetsnek, három csapattól is engedélyt kértek arra, hogy interjúra mehessen hozzájuk egy-egy segédedzőjük, Kenny Atkinson (Warriors), Darvin Ham (Bucks) és Sean Sweeney (Mavericks) is benne van a kalapban.

Arról is Wojnarowski számolt be, hogy a Lakers edzőkeresésébe komoly beleszólása lesz Phil Jacksonnak is, a csapat jelentősen támaszkodni fog egykori edzője véleményére is az új szakember kiválasztásakor. Jacksonnak annak idején Frank Vogel kinevezésébe is volt beleszólása, akinek egyébként a Knickshez viteléhez is közel állt, amikor ott dolgozott, de végül Derek Fishert nevezte ki helyette.

Jake Fischer (B/R) számolt be róla, hogy Mark Jackson lépett elő a legfőbb esélyessé a Kingsnél, és ebbe Vivek Ranadive tulajdonosnak is lehet beleszólása, aki már 2020 nyarán is Alvin Gentry helyett őt szerette volna a csapathoz csábítani társ-vezetőedzőnek. Fischer információi szerint Monte McNair GM inkább Mike Brown kinevezését preferálná. Az újságíró azt is megjegyezte, hogy állítólag LeBron James és LaMelo Ball is szívesen venné, ha Jackson jelölt lenne a csapataiknál.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, Joe Dumars a továbbiakban a liga vezetőségében vállal majd fontos szerepet, emiatt távozik a Kingstől, és Sam Amick (The Athletic) információi szerint ebben az is közrejátszott, hogy nagyobb szerepet akart magának a csapatnál. Dumars tanácsadóként dolgozott Sacramentóban, és közreműködött az új GM kiválasztásában is, de magának is akarta azt a pozíciót, míg a közelmúltban állítólag megmondta a csapat tulajdonosának, hogy McNair fölé akar kerülni és ő akar jelenteni neki – Ranadive nem akart változtatni a vezetőségben, és ezt követően fogadta el Dumars az új állását.

Brian Windhorst (ESPN) szerint a Pelicans nem fogja beajánlani Zion Williamsonnak az 5 éves, 181 millió dolláros maximumot, vagy legalábbis nem teljesen garantált formában, hanem különböző védettségeket akarnak maguknak az előtörténete miatt, ahogyan azt a 76ers tette Joel Embiid újoncszerződésének a meghosszabbításakor.

Scott Huddleston (San Antonio Express-News) információi szerint a Spurs a jövőben szívesen rendezne több hazai mérkőzést is San Antonión kívül – jelenleg olyan megállapodásban állnak Bexar megyével, hogy legfeljebb két meccsüket vihetik máshová szezononként, ezt szeretnék négyre növelni. A Spursnél állítólag kacérkodnak azzal, hogy Mexikóban (Mexikóváros, Monterrey), illetve más texasi városokban (Austin, San Marcos) is meccseket játsszanak, de erről megegyezésre kell jutniuk a megyével.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus