Hírmorzsák 2022-08-23 (9:15)

A Grizzlies is érdeklődhet Kevin Durant iránt, a Suns sem szállt még ki teljesen és a Hawks is bepróbálkozott már. A Nets csak akkor cseréli Kyrie Irvinget, ha a jelenlegieknél jelentősen jobb ajánlatokat kapnak érte. Ben Simmons készen állhat az edzőtáborra. A Knicks ajánlatot tett Donovan Mitchellért, a Jazz visszadobta azt. Jayson Tatum nehezen viselte a döntő elvesztését. Denzel Valentine a Celtics, Tyson Etienne a Hawks edzőtáborában bizonyíthat. Joe Wieskamp hosszabbított a Spursnél.

Shams Charania (The Athletic) írt egy összefoglalót arról, hogy jelenleg mi a helyzet Kevin Durant cseréjével. A legnagyobb újdonság, hogy a Grizzlies is fontolgatja a Nets sztárjának a megszerzését, ugyanakkor az eddigi tárgyalások során azt az üzenetet közvetítették, hogy (az evidensnek számító Ja Morant mellett) Desmond Bane és Jaren Jackson Jr. sem elérhető – inkább draftjogokra építenék a csomagjukat, illetve más fiatal játékosokat vonnának még be. A Grizzlies állítólag négy védettség nélküli saját első körösét, illetve a Warriors 2024-es első körösét is odaadná a sztárért.

Charania beszámolójából kiderül, hogy a Celtics, a Heat, a Suns és a Raptors érdeklődése is fennáll még. A Suns kapcsán megjegyzi a szakíró, hogy valamilyen kreatív, több csapatot is érintő megoldásban gondolkodnak, és a maguk részéről leginkább Mikal Bridges játékjogát, illetve draftjogokat adnának fel, de egyértelműen hátrányból indulnak a többi csapathoz képest. Ami a Celtics ajánlatait illeti, eddig Marcus Smart és Robert Williams III sem került még bele egyetlen csomagjukba, hiába jelezte azt a Nets júliusban, hogy ők igényt tartanának az Év Védőjére is. A bostoniakra továbbra is úgy tekintenek ligaszerte, mint akiknek leginkább megvannak az eszközeik arra, hogy megszerezzék Durantet.

Szintén újdonság, hogy Charania értesülései szerint az elmúlt hónap során a Hawks is ajánlatot tett Durantért, ők John Collins és De’Andre Hunter játékjogát, illetve egy draftjogot küldtek volna Brooklynba, de ezzel az ajánlattal nem jutottak messzire, ahogyan eddig egyetlen más csapat sem.

Más hírek is érkeztek Brooklynból, a Nets azt kommunikálja a többi csapat irányába, hogy nem tervezik elcserélni Kyrie Irvinget, kivéve akkor, ha drasztikusan javulnak az érte kapott ajánlatok a jelenlegiekhez képest. Most úgy tűnik, hogy jó a kapcsolat Irving és a Nets között, folyamatosan kommunikálnak a felek, az irányító ráadásul több csapattársával is együtt készül az új idényre. Brooklynban továbbra is abban reménykednek, hogy megnézhetik a Durant-Irving kettőst a visszatérő Ben Simmonsszal és Joe Harrisszal kiegészülve. Mint ismert, leginkább a Lakers érdeklődik Irving iránt, akik oda is adnák érte a 2027-es és a 2029-es első körösüket is, de a Nets nem rajong azért az ötletért, hogy Russell Westbrook hozzájuk kerüljön, márpedig az ő fizetésére szükség van a csere lebonyolításához.

Ha már szóba került Ben Simmons, folytassuk is vele: Charania jelentette, hogy már három a három elleni edzésmunkát végezhet, jól halad a felépülése a hátműtétjét követően. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor néhány hét múlva öt az öt ellen is játszhat majd, az edzőtábor kezdetére pedig teljes értékű munkát végezhet.

Donovan Mitchell frontján is van némi fejlemény, a Knicks ugyanis ajánlatot tett a hátvédért, de az nem nyerte el a Jazz tetszését, attól jelentősen többet várnak. Ha hinni lehet a beszámolóknak, akkor a Knicks többek között Evan Fournier és Obi Toppin játékjogát, illetve öt első körös draftjogot kínált fel, köztük két védettség nélküli picket, erre mondott nemet a Jazz. Salt Lake Cityben mindenképpen szeretnének több fiatal tehetséget kapni Mitchellért, a korábbi beszámolók alapján Quentin Grimes kimondottan tetszik nekik, de Immanuel Quickley is érdekes lehet a számukra. Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a Jazz legalább hat első köröst szeretne, amiből legalább négy védettség nélküli.

Tegnap már írtunk Jayson Tatum csuklósérüléséről, és ugyanabban az interjúban, amiben erről is beszámolt, szintén elmondta azt is, hogy mennyire nyomorultul érezte magát az elbukott nagydöntő utáni napokban. Időbe telt neki, miután kikerült ebből az állapotából, és ismét élvezni tudta az életet, a fia társaságát. Nagyon nehéz volt ez neki, és nem tudja, hogy az emberek mennyire vannak azzal tisztában, hogy mennyi munkát fektet bele a játékába, milyen keményen dolgozik, és mennyire fontos ez neki. Azért is volt számára ez annyira nehéz, mert szó szerint mindent kiadott magából, ennél többet nem lett volna képes tenni, és elképesztően közel került a győzelemhez. Napokig nem volt étvágya, nem akart senkivel sem beszélni, nem akart elmenni otthonról, 3-4 napig csak otthon ült.

Denzel Valentine meghívást kapott a Celtics edzőtáborába. A 28 éves dobóhátvéd az elmúlt idény során megfordult a Cavaliersnél és a Jazznél is, majd a Celtics G Ligás partneréhez, a Maine Celticshez került, ahol 12 meccsen 14,6 pontot, 10,3 lepattanót és 7 gólpasszt átlagolt. Bostonban akár 2-3 szerződést is kioszthatnak még az edzőtábor végéig, ezekért a helyekért küzdhet Valentine mellett Noah Vonleh, Bruno Caboclo, Brodric Thomas és Justin Jackson is. Jelenleg 11 játékosnak van garantált szerződése a Celticsnél, de több helyi újságíró szerint az egyelőre részben garantált megállapodással rendelkező Luke Kornet maradása is biztosra vehető, illetve az sem kizárt, hogy fenntartanak egy helyet a keretben a későbbiekre.

A Hawks bejelentette, hogy Tyson Etienne meghívást kapott az edzőtáborukba. A hátvéd nem kelt el az idei drafton, de jó benyomást keltett a Hawks nyári ligás csapatában, ahol 5 meccsen 10,2 pontot átlagolt mindössze 16,7 perc alatt. Érdekesség, hogy Etienne két NBA-játékossal is rokonságban áll, Marcus Camby a nagybátyja, míg DeAndre Jordan az unokatestvére.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Joe Wieskamp 2 évre 4,4 millió dollárért hosszabbított a Spursnél. A másodéves játékos az előző idény jelentős részében two-way szerződéssel rendelkezett, majd márciusban hagyományos megállapodást kötött vele a Spurs. Wieskamp újoncként 29 meccsen átlag 7,1 perc lehetőséget kapott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus