Hírmorzsák 2023-04-12 (11:00)

A Hawks és a Lakers is ott lesz a rájátszásban. Jimmy Butler szerint mindent fordítva kell csinálniuk legközelebb. Jose Alvarado nem játszik a playinben, Zion Williamson a rájátszás első köréről is lemaradhat, ha bejut a Pelicans. Julius Randle és Khris Middleton sem végez még teljes edzésmunkát. Joel Embiid és Anthony Davis március-április hónap legjobbja, az újoncoknál Paolo Banchero és Jalen Williams, az edzőknél Doc Rivers és Taylor Jenkins kapott elismerést. A Mavericks optimista Kyrie Irving megtartásával kapcsolatban. Trae Young szerint sosem lehet tudni, hogy igaz-e egy cserepletyka. Kenny Atkinson is jelölt a Rockets padjára. DeMarcus Cousins Puerto Ricóban folytatja. Több mint 2 millió dollárt fizettek Michael Jordan egyik cipőjéért.

Ahogyan arról reggel már beszámoltunk, a Hawks és a Lakers is kiharcolta a rájátszásba jutást, így előbbi a Celtics, utóbbi a Grizzlies ellen készülhet az első körében. A Heat és a Timberwolves számára is él még a remény, előbbi a Raptors-Bulls, utóbbi a Pelicans-Thunder párosítás győztesével csaphat majd össze a rájátszásba jutásért.

Jimmy Butler úgy értékelt a Hawks elleni vereség után, hogy meg kell őrizniük a magabiztosságukat, tudatosítaniuk kell önmagukkal, hogy képesek nyerni, és természetesen be kell gyűjteniük a lepattanókat. A Hawks ellen nem estek a dobásaik, sokat faultoltak, és ez sosem jó alap egy győzelemhez, úgyhogy péntek este mindent fordítva kell majd csinálniuk. A lepattanózásuk nevetséges volt, nem használták a testüket, a Hawks rengeteg második esélyt harcolt ki magának, és ez eldöntötte a meccset.

A Pelicans ma este a Thunder ellen harcolhatja ki, hogy folytatódjon még a szezonjuk, ugyanakkor Jose Alvarado és Zion Williamson játékára továbbra sem számíthatnak. Az irányító áll közelebb a visszatéréshez, már edzésben van, de David Griffin elmondása alapján legalább egy hetet még ki kell hagynia. Williamson maga mondta el, hogy fizikálisan már jó állapotban van, de akkor tér majd vissza, amikor teljesen úgy érzi, hogy ismét önmaga. Frusztrálja, hogy nem képes játszani, de legalább egyre jobb állapotban van, viszont még nincs meg az az érzése, hogy valóban a segítségére tudna lenni a csapatának, nem érzi úgy, hogy tudja hozni a játékát. Ez a helyzet számára egy mentális harc is, mert nem akar negatív hatással lenni a csapata játékára, és amikor februárban rásérült a combhajlítójára, azt nehezen élte meg, és azóta egyes mozdulatoknál hezitál, túl sokat gondolkodik, és ez nem szerencsés olyan meccsek előtt, mint amilyenekre készül a Pelicans. Williamson biztosan nem fog a playinben játszani, de arról is megkérdezték, hogy mi lesz akkor, ha bejutnak a rájátszásba, és erre azt felelte, hogy amint ismét úgy érzi, hogy önmaga, játszani fog. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint Williamson nem fog játszani az első körben, amennyiben rájátszásba jut a Pelicans.

Tom Thibodeau elmondta, hogy Julius Randle már bizonyos részfeladatokat elvégezhetett a Knicks tegnapi edzésén, már futott és dobált, de kontakttal együttjáró munkát még mindig nem végezhet. Ezzel együtt is javul a bokaficammal küzdő erőcsatár állapota, bíznak benne, hogy a hétvégén talán már játszhat, de egyelőre csak az előttük álló napra koncentrálnak. A Bucksnál Khris Middleton jár hasonló cipőben, egyelőre egyéni edzésmunkát és erősítő feladatokat végezhet, de Mike Budenholzer abban reménykedik, hogy csütörtökön már a társakkal készülhet, és a rájátszás első meccsén bevethető lesz. A 76ersnél Danuel House Jr. kihagyta a tegnapi edzést lábfejfájdalmak miatt, de Doc Rivers úgy számol, hogy a rájátszás kezdetén bevethető lesz.

Kiosztották a március és április hónap legjobbjaninak járó díjakat. A Hónap Játékosa keleten Joel Embiid lett, aki 33,3 pontot, 9,4 lepattanót és 4,3 gólpasszt átlagolva segítette 15-7-es mérleghez a 76erst, nyugaton pedig Anthony Davis diadalmaskodott, aki 26,2 pontot, 12,5 lepattanót és 1,9 blokkot átlagolva járult hozzá a Lakers 14-6-os időszakához. Keletről Giannis Antetokounmpo, Mikal Bridges, Zach LaVine, Donovan Mitchell és Jayson Tatum, nyugatról Devin Booker, Stephen Curry, Shai Gilgeous-Alexander, Brandon Ingram, Jaren Jackson Jr. és Domantas Sabonis neve merült még fel a díj kapcsán.

A szezon során utoljára kiosztották a Hónap Újonca elismeréseket is, keleten Paolo Banchero (20,3 pont, 7,8 lepattanó, 4,2 gólpassz), nyugaton Jalen Williams (18,7 pont, 5,5 lepattanó, 4,3 gólpassz) kapta a díjat. Keletről Jaden Ivey, Bennedict Mathurin és Andrew Nembhard, nyugatról Jaden Hardy, Keegan Murray, Shaedon Sharpe és Jabari Smith Jr. kapott még szavazatot.

A Hónap Edzőit is megszavazták: keleten a 76ers élén 15-7-es mérleget elérő Doc Rivers nyert, nyugaton a Grizzlies kispadján 14-8-at felmutató Taylor Jenkins munkáját ismerték el. Keletről J.B. Bickerstaff és Mike Budenholzer, nyugatról Darvin Ham és Willie Green volt még esélyes a díjra.

Nico Harrison elmondta, hogy a Mavericks optimista azzal kapcsolatban, hogy a nyáron meg tudják majd tartani Kyrie Irvinget, mert eddig az irányító azt kommunikálta feléjük, hogy jól érzi magát a csapatnál, mert megbecsülik őt és engedik neki, hogy önmaga legyen, és ez optimizmusra ad okot a csapat számára is. Harrison szerint működni fog Irving és Luka Doncic kettőse, mert amikor két ennyire tehetséges játékos van egy csapatban, akkor annak működnie kell, viszont azon rengeteg múlik, hogy milyen társak veszik őket körül, a többieknek pontosan tudniuk kell, hogy milyen szerepet töltenek be a sztárok mellett, és ez az, amin Dallasban dolgozniuk kell.

Tegnap már esett arról szó, hogy a Hawksnál állítólag nincs érinthetetlen játékos, Trae Young jövője sem feltétlenül biztos a csapatnál, és erről a híresztelésről megkérdezték az irányítót is, hogy ő mit gondol. Young elmondta, hogy egy cserepletykánál sosem lehet tudni, hogy az igaz-e vagy sem, ugyanakkor a csapatnál senki sem mondta neki azt, hogy az elcserélésében gondolkodnak, és ilyen híresztelések különben is állandóan keletkeznek. Ezt követően Shams Charania is arról beszélt, hogy kérdéses lehet Young jövője Atlantában, és a nyáron várhatóan le fognak ülni egyeztetni az ügynökével, Rich Paullal is, hogy egyeztessenek a folytatásról, illetve arról, hogy a Hawksnak milyen irányba kellene elmennie a jövőben. Amikor Quin Snyder átvette az irányítást, kérdéses volt, hogy milyen lesz a viszonya a sztárral, de eddig azt a kölcsönös tisztelet jellemzi, ugyanakkor a Hawks közelről figyeli, hogy mennyire tűnik elkötelezettnek Young, illetve mennyire viselkedik vezérként, mert ezzel kapcsolatban sok a kérdőjel szervezeti szinten.

Adrian Wojnarowksi (ESPN) értesülései szerint az új vezetőedzőt kereső Rockets engedélyt kért és kapott a Warriorstól, hogy interjúra mehessen hozzájuk Kenny Atkinson, míg a Sunstól arra kaptak engedélyt, hogy Kevin Young is meghallgatásra mehessen hozzájuk. A Raptors szintén engedélyezte, hogy leüljenek tárgyalni Adrian Griffinnel.

Azt is Wojnarowski írta meg, hogy a hosszú ideje csapatot kereső DeMarcus Cousins Puerto Ricóban folytatja a pályafutását, a Guaynabo Mets játékosa lesz. A helyi bajnokság alapszakasza június közepéig tart, majd utána kezdődik a rájátszás, és a center innen próbálná meg visszaküzdeni magát az NBA-be.

A végére pedig Michael Jordan maradt, akinek az egyik cipőjéért 2,238,000 dollárt fizettek egy aukción, ezzel minden idők legdrágább sneakere lett, korábban 1,472,000 dollár volt a legtöbb, amit egy cipőért fizettek, azt szintén a Bulls legendája viselte. Jordan a most elárverezett Air Jordan XIII Bred cipőt az 1998-as nagydöntő második meccsének a második félidejében viselte, amikor 37 ponttal, 5 lepattanóval és 3 gólpasszal 93-88-as győzelemre vezette a Bullst a Jazz ellen, és ezt a fajta cipőt ekkor viselte utoljára pályafutása során.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus