Hírmorzsák 2023-08-29 (8:30)

Másodszor is nyert a Team USA a világbajnokságon, Steve Kerr Josh Hart-ot emelte ki. Thanasis Antetokounmpo MRI-re megy. Dél-Szudán színeiben bemutatkozott a 16 éves Khaman Maluach. Befejeződött Dairis Bertans világbajnoksága. A Mobley-testvérek és Naz Reid is felmerült a Bahama-szigetek válogatottjánál, és Klay Thompson honosítása is opció lehet. Derrick Jones Jr. fontolgatta, hogy visszatérjen a Heathez. Felújíthatják a Nuggets csarnokát.

A 2023-as férfi kosárlabda-világbajnokság legutóbbi játéknapján begyűjtötte a második győzelmét is az Egyesült Államok válogatottja, ezzel eldőlt, hogy továbbjutottak a második körbe. Steve Kerr edző kiemelte, hogy azt örömmel nyugtázta, hogy az első, Új-Zéland elleni meccs után frusztrált játékosokat látott edzésen, noha 27 ponttal nyertek, és ezt követően sokkal koncentráltabban játszottak Görögország ellen (109-81). Játékosai megtették a kívánt erőfeszítéseket, mert minden meccshez úgy állnak hozzá, hogy le kell fárasztaniuk az ellenfelüket, nyomás alá helyezik őket, miközben maguk próbálnak stabilak maradni minden labdabirtoklásnál. Kerr külön dicsérte Josh Hart játékát, aki egyszerűen győztes kosárlabdát játszik, és amikor azt kérdezik tőle, hogy mi a posztja. akkor is azt tudja csak mondani, hogy győztes. Szerinte a csapat mellett segédedzőként dolgozó Erik Spoelstra foglalta össze a legjobban, hogy Hart milyen játékos: amíg néhány játékos képes elhozni az 50-50-es labdákat, addig Hart a 30-70-es helyzetekből is megszerzi azt.

A mérkőzés krónikájához kapcsolódik, hogy a görög válogatottban szereplő Thanasis Antetokounmpo a találkozó során kellemetlenséget érzett a közelítő izmánál, ami miatt MRI-re kell mennie.

Néhány nappal ezelőtt már írtunk arról, hogy Khaman Maluach lehet a világbajnokságok történetének a harmadik legfiatalabb lehetőséget kapó játékosa, és tegnap ez hivatalossá vált, Kína ellen közel 17 percet játszott a dél-szudáni magasember. Maluach a jövő hónapban ünnepli a 17. születésnapját, és rögtön Dél-Szudán történetének első világbajnokságokon aratott győzelméből vehette ki a részét – a 89-69-es végeredményt hozó találkozót 1 ponttal, 6 lepattanóval, 1 gólpasszal és 2 blokkolt dobással fejezte be, és vele a pályán +20-ban zártak ellenfelükhöz képest, ami a legjobb vonatkozó mutató volt a két csapatból.

Lettország válogatottja a tornát sérülés miatt kihagyó Kristaps Porzingis nélkül is továbbjutott az első csoportkörből, ugyanakkor a Franciaország elleni összecsapásuk elején elveszítették Dairis Bertanst (Davis Bertans bátyja – a szerk.) is. A Lett Kosárlabda Szövetség bejelentette, hogy részleges combizomszakadást diagnosztizáltak a játékos bal lábában, ami miatt 5 hetes kihagyás vár rá, vagyis a világbajnokságon 21 perc alatt 28 pontot dobó Bertans számára befejeződött a torna.

Marc Stein (Substack) értesülései szerint Evan Mobley, Isaiah Mobley és Naz Reid szerepeltetésének a lehetőségét is vizsgálja a Bahama-szigetek válogatottja. Noha Evan Mobley ifjúsági szinten már megfordult az Egyesült Államok nemzeti csapatában, mindhárom játékos elvben jogosult lehet arra, hogy bahamai válogatott legyen, és velük kiegészülve szeretnének nekivágni az olimpiai selejtező utolsó körének jövő nyáron. Stein hozzáfűzte, hogy Mychal Thompson is innen származik, úgyhogy rajta keresztül Klay Thompson is jogosult lehetne akár arra, hogy szerepeljen a csapatban, ugyanakkor őt honosítani kellene, mivel korábban játszott már az Egyesült Államok felnőtt válogatottjában is. Ami dilemmát okozhat ebben az esetben, hogy egyetlen honosított játékos vehet csak részt a FIBA eseményein, és ez a hely jelenleg Eric Gordoné. Mint ismert, a Bahama-szigetek válogatottja Gordon, Deandre Ayton és Buddy Hield vezetésével megnyerte a dél-amerikai előselejtezőt Argentína előtt, így egyike lesz annak a 24 csapatnak, amelyik megküzdhet az utolsó 4 olimpiai szereplést érő helyért.

Szintén Stein írt arról, hogy a Maverickshez igazoló Derrick Jones Jr. fontolgatta azt a lehetőséget is, hogy a Heathez írjon alá. Jones korábban már két és fél szezonon keresztül játszott Miamiban, de végül Dallasba igazolt egy évre a veterán minimumért.

Bennett Durando (Denver Post) számolt be róla, hogy a Kroenke Sports & Entertainment vizsgálja a Ball Arena felújításának a lehetőségét, mert szeretnék növelni a szurkolói élményt a csarnokban. A létesítményt 1999-ben adták át, és nem csupán a Nuggets otthonául szolgál, hanem az NHL-ben szereplő Colorado Avalanche is itt játssza a hazai mérkőzéseit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus