Hírmorzsák 2023-10-10 (9:15)

Gregg Popovich dicsérte Chet Holmgren és Victor Wembanyama teljesítményét is. Michael Porter Jr. és Kyrie Irving is sérüléssel küzd. A Bulls kezdetleges hosszabbítási tárgyalásokat folytatott DeMar DeRozannal, Zach LaVine ára továbbra is magasan van. Tyler Herro örül annak, hogy nem került Portlandbe. Kai Jones cserét kért a Hornetstől. Zhaire Smith anno a 76ers játékosaként 27 kilót fogyott egy allergiás reakció következményeként. Jeremy Lamb szabadlistára került a Kingstől. Shaquille O’Neal szívesen lenne csapattulajdonos Las Vegasban. Nemanja Bjelica a visszavonulást fontolgatja.

 

Cikkünk elkészítését a Shaq-önéletrajzi könyvet is forgalmazó Sportkönyvek.hu támogatta.

Az NBA előszezonjának legutóbbi játéknapja egy igazi kuriózumot tartogatott magában, a tavalyi draft második választottja, Chet Holmgren az idei draft 1/1-ese, Victor Wembanyama ellen lépett pályára – a játéknap összefoglalója ide kattintva olvasható. Holmgren 16 perc alatt 21 pontot és 9 lepattanót pakolt fel a táblára, míg Wembanyama 19 perc alatt jutott 20 pontig és 5 lepattanóig. A látottakat Gregg Popovich értékelte, aki szerint érdekes volt azt látni, ahogyan mindketten keresték a másik elleni párharcot, és ez megmutatja a két játékos karakterét, versenyszellemét, és általában volt értelme is annak, amit éppen csináltak. Egyikük sem eresztett el rossz dobásokat, nem bonyolították túl a játékokat, ez szimpla kosárlabda volt, és ezzel a kosárlabda istenei is egyet fognak érteni. Mindenki számára nagyon szórakoztató lesz követni kettejük pályafutását.

Holnap hajnalban a címvédő Nuggets is lejátssza az első meccsét az előszezonban, ugyanakkor Michael Porter Jr. egy bokasérülés miatt nem fog pályára lépni. Michael Malone emellett azt is elmondta, hogy Jamal Murray (combhajlító) és Christian Braun (vádli) is kisebb sérüléssel küzd, mindketten limitált edzésmunkát végeztek az elmúlt nap során. Malone emellett arra is kitért, hogy az aktuális ellenféltől is függhet az, hogy az adott meccsen DeAndre Jordan vagy Zeke Nnaji lesz majd Nikola Jokics cseréje. Szeretik Nnaji sokoldalúságát védekezésben, ugyanakkor néhány nyugati csapat nagyon magas szerkezetet használ, ezekben a párharcokban Jordan erősségei érvényesülhetnek.

A Mavericks ma este Spanyolországban lép fel a Real Madrid otthonában, ugyanakkor Kyrie Irving a csapat előző meccséhez hasonlóan ezt is kihagyni kényszerül, mivel ágyéksérülés hátráltatja.

Jamal Collier (ESPN) írt arról, hogy a Bulls kezdetleges tárgyalásokat folytatott DeMar DeRozannal a játékos szerződésének a meghosszabbításáról. Az ezirányú kapcsolatfelvételt a csapat kezdeményezte, ugyanakkor a játékos is nyitott arra, hogy hosszabb távon is Chicagóban maradjon – mindez annyiban nem meglepő, hogy DeRozan már a médianapon is azt hangsúlyozta, hogy szívesen meghosszabbítaná a 2024-ben lejáró szerződését.

Collier értesülései szerint több csapat is érdeklődött a Bullsnál Zach LaVine iránt, ugyanakkor változatlanul rendkívül magas árat kérnek érte. LaVine a közelmúltban erről elmondta, hogy nem az ő tábora terjeszti a cserepletykákat, mivel elkötelezte magát a Bulls mellett, amikor aláírta az öt évre szóló hosszabbítását, és ez azóta sem változott. Nem zavarják a pletykák, mindig profizmust és kiegyensúlyozott játékot tett le az asztalra, és a továbbiakban is ezt fogja tenni. Szereti Chicagót, mindig is olyan helyen akart lenni, ahol akarják őt, és Chicago megmutatta neki ezt. A cserepletykák ettől még hozzátartoznak az üzlethez, hiába nem hiányzik ez neki, de felnőtt ember, akit korábban már cseréltek el, ezért tudja, hogy miként kezelje ezt: ez üzlet, ezért nem lehet túlságosan csalódott ezek hallatán.

Tegnap már írtunk arról, hogy Tyler Herro érinthetetlenné akar válni a Heatnél, Ira Windermannek (South Florida Sun Sentinel) pedig azt is elmondta, hogy ő sem szeretett volna Portlandbe kerülni, ezért hálás, hogy nem akarták őt. Nincs semmi személyes problémája Portlanddel, egyszerűen csak nem akar ott lenni. Boldog amiatt, hogy ismét pályán lehet, mióta áprilisban eltörte a kezét, nem volt lehetősége játszani, de már készen áll. Lehet, hogy az emberek szemében csökkent az értéke, de jelenleg jobb játékos, mint az előző szezonban volt, úgyhogy kizárt dolog, hogy valóban kevesebb legyen az értéke.

Kai Jones az elmúlt hónapokban azzal próbálta meg felhívni magára a figyelmet, hogy több csapattársát is nyilvánosan kritizálta a közösségi oldalán, illetve olyan megjegyzést is tett, hogy jobb játékos, mint LeBron James vagy Shaquille O’Neal. Jones és a Hornets között ezt követően odáig fajult a helyzet, hogy a játékos a csapat edzőtáborától is távol maradt, és az elmúlt nap során X-n (leánykori nevén Twitter) bejelentette, hogy cserét kért a Hornetstől. A 2021-es draft 19. választottja két szezon alatt összesen 67 alkalommal lépett pályára az NBA-ben, 9,1 perc alatt 2,7 pontot és 2 lepattanót átlagolt.

Zhaire Smith a Cavaliers edzőtáborában próbál meg kiharcolni magának egy helyet az NBA-ben, és Sam Hyp (HoopsHype) megkeresésére arról is mesélt, hogy miként került ki onnan. Amikor még a 76ers játékosa volt, egyik nap thai csirkét evett, ami allergiás reakciót váltott ki nála. Először az ajkai kezdtek el megduzzadni, ezért hazament, hogy próbálja meg kezelni a helyzetet. Fogat mosott, ami után 10 percig rendben volt, majd kiütések jelentek meg rajta. Ekkor segítséget hívott, hogy valaki próbáljon meg neki Benadrylt adni, de a lábujjai is elkezdtek megduzzadni, mindenhol égő érzést tapasztalt, úgyhogy hívták a 911-et. Bevitték a kórházba, majd másfél hónapot ott is öltött, és ezalatt 27 kilót fogyott, így a nulláról kellett kezdenie – egy ideig etetőcsővel táplálták, vezetékek lógtak ki az egész testéből. Nehéz helyzeten kellett keresztülmennie, de ez erősebbé tette, azóta pedig azon dolgozik, hogy visszaverekedje magát az NBA-be. Nyitott arra is, hogy az edzőtábor után más országba igazoljon, de reménykedik abban, hogy szerződést kap az alapszakaszra is, vagy legalább ki tud harcolni egy two-way helyet, és így az NBA közelében maradhat.

Jason Anderson (Sacramento Bee) számolt be arról, hogy Jeremy Lamb szabadlistára került a Kingstől. Keith Smith (Spotrac) hívta fel arra a figyelmet, hogy történt egy kisebb változás a Trail Blazers keretében: Malachi Smith szabadlistára került, míg George Conditt szerződést kapott. A Nets keretében is történt egy változás, Brodrick Thomas helyét Nate Darling vette át.

Shaquille O’Neal elmondta, hogy szeretne csapattulajdonos lenni Las Vegasban, amennyiben az NBA a bővítés mellett dönt, és ez a város kap egy csapatot. A teljes csapatot magának akarja, a saját befektetői csoportjának, nem akar senki mással partnerséget vállalni – az elmúlt években arról lehetett hallani, hogy a visszavonulása után LeBron James is esélyes lenne egy esetleges Las Vegas-i csapat tulajdonosának. Szereti Las Vegast, és mindig is lehetett tudni, hogy a város növekedni fog, különböző kaszinók, éjszakai klubok és ingatlanprojektek vannak itt, és bármikor feltűnhet egy újabb. Régebben az övé volt az egyik legnépszerűbb éjszakai klub, de azt eladta, most viszont van 9-10 étterme Las Vegasban, amikből nagyon sokat profitál, ezért szeretne tovább növekedni itt. O’Neal korábban közel egy évtizeden keresztül rendelkezett részesedéssel a Kingsben, és azt is csak azért adta el 2022 januárjában, hogy a sportfogadással foglalkozó WynnBet nagykövete lehessen.

A Sportnado értesülései szerint Nemanja Bjelica a sérülései miatt a visszavonulást fontolgatja. A veterán erőcsatár nyáron igazolt a Crvena Zvezdához, de még nem tudott bemutatkozni a csapat színeiben egy vádlisérülés miatt. Bjelica hét idény után tavaly nyáron hagyta ott az NBA-t, két szezonra a Fenerbahce adott neki szerződést, de a közelmúltban távozott Törökországból, majd hazatért Szerbiába.

Legfrissebb hírlevelünk tartalmából: A Heat centerére épített taktika hamar teret hódíthat – az NBA videón illusztrálja az új flopszabályokat – az anno Mikal Bridges-re cserélt Zhaire Smith azért tűnt el a ligából, mert majdnem meghalt – megpróbálták megfejteni a Kings titkát – fantasy-tippek haladóknak – kanadai cicaharc: Drake új albuma beleáll Dillon Brooksba – a túlértékelt csapatok és a túlfizetett játékosok „álomcsapata” – riportkönyv készült a G-Ligáról – visszatekintés a 2015-ös Kevin Love-Kelly Olynyk afférra.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus