Jön a trade deadline - Folyamatos eseménykövetés (07:45)

Jön a trade deadline, folyamatos eseménykövetés egész nap! Hármascsere a Cavs, a Rockets és a Kings között. Tyler Johnson és Wayne Ellington a Sunsnál Ryan Andersonért. A Wizards a Bullsszal és a Pelicansszel kötött üzletekkel spórolt. Harrison Barnes Sacramentóban folytatja, LeBron kiakadását Paul Pierce tompította. A Pelicans bosszúból kérte el a Lakers fél keretét? A New Orleans garanciákat akart a Celticstől egy nyári cserére, nem kapta meg. Mike Conley nem akar Utah-ban játszani, Kyle Lowry lehet a Jazz B terve. Markelle Fultz iránt a Hawks és a Magic is érdeklődik. A Knicks a deadline után kivásárolja Kantert. Kevin Durantnek elege van a médiából.

Frissítve (21:18): Még egy késői csere befutott: a Toronto Raptors még a 21:00-s határidő előtt a Brooklyn Netshez postázta egy második körös pickkel együtt Greg Monroe-t.

 

Frissítve (21:05): Eljött a deadline, nem lehet többet cserélni!

A New Orleans Pelicans megtartotta Anthony Davist, így a Boston Celtics a nyáron megpróbálhat rámenni.

Egy csere még beérkezett, pont a Celticstől: Jabari Birdöt az Atlanta Hawkshoz cserélte a Boston egy nagyon védett második körösért cserébe. Az Atlanta kiteszi Birdöt a keretéből.

 

Frissítve (20:58): Cserélt egymással a Philly és az Orlando, Markelle Fultz a Magicnél folytatja - részletek ezen a linken.

Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers kiteszi keretéből Milos Teodosicot is.

Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a New York Knicks meg akarja tartani DeAndre Jordant, de Wes Matthewst valószínűleg kivásárolja a csapat - a swingman minden komolyabb együttes célpontja lesz ezt követően.

 

Frissítve (20:42): A Los Angeles Lakers felszabadított egy rosterhelyet Carmelo Anthony-nak részletek ezen a linken.

Két kisebb csere is volt emellett. A Portland TrailBlazers a Sacramento Kingshez cserélte Caleb Swanigant Skal Labissiere-ért cserébe, míg az Atlanta Hawks megszerezte Shelvin Macket a Memphis Grizzliestől Tyler Dorsey-ért.

Adrian Wojnarowski (ESPN) azt is jelezte, hogy forrásai szerint Mike Conley marad a Memphisnél.

 

Frissítve (20:20): A Los Angeles Clippers kitette keretéből Marcin Gortatot - valakinek mennie kellett a Bradley-féle csere miatt.

 

Frissítve (20:00): A Toronto Raptors megszerezte Marc Gasolt - részletek ezen a linken.

Volt egy másik csere is: a Memphis Garrett Temple-t és JaMychal Greent elcserélte a Los Angeles Clippershez Avery Bradley-ért cserébe.

 

Frissítve (19:20): A Rockets készpénzt nem a Pacersnek, csak egy második köröst. Mindkét érkezőt kiteszi keretéből az Indiana, ahogy Ike Anigbogut is, hogy végbe tudjon menni a csere.

 

Frissítve (19:13): Nik Stauskas és Wade Baldwin IV a Houston Rocketstől az Indiana Pacershez kerültek - a Rockets készpénzt és egy második köröst is ad a Pacersnek.

 

Frissítve (19:05): Nikola Mirotic Milwaukee-ban - részletek ezen a linken.

 

Frissítve (18:53): Adam Himmelsbach (Boston Globe) információi szerint vannak néhányan a New Orleans Pelicans vezetőségében, akik szeretnék most elcserélni Anthony Davist, mert nem akarnak a PR-problémákkal és a zavaró tényezőkkel szembesülni, amit AD megtartása jelenteni, de Gayle Benson tulajdonost és az alelnök, Mickey Loomist nem zavarják ezek a hangok - ők egyébként is inkább a New Orleans Saintsre koncentrálnak.

A Sixers és a Rockets cseréjéhez tartozik, hogy a Philly Malachi Richardsont teszi ki keretéből, hogy James Ennis beférjen.

 

Frissítve (18:30): Marc Stein (New York Times) forrásai szerint a Charlotte Hornets mindent megtesz azért, hogy új csapatot találjon Frank Kaminsky-nek, és az újságíró úgy tudja, hogy erre van is némi esély.

 

Frissítve (18:10): Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Houston Rockets a Philadelphia Sixershez cserélte James Ennist azért, hogy a két csapat 2021-es második köröseit kicserélhesse, ha szeretné.

 

Frissítve (17:55): A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley elmondta, hogy fogalma sincs, honnan jön az a pletyka, hogy nem akar a Utah Jazznél játszani - ott fog kosarazni, ahova cserélik.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy gyakorlatilag semmilyen mozgás nincs a New Orleans Pelicans és a Los Angeles Lakers között Anthony Davisszel kapcsolatban - úgy tűnik, a Pelicans arra vár, hogy lepörögjön az óra.

 

Frissítve (16:25): Marc Stein (New York Times) hozta a hírt, hogy a Charlotte Hornets továbbra is szeretné megszerezni Marc Gasolt, Adrian Wojnarowski (ESPN) viszont hozzátette, hogy vannak még érdekkülönbségek, amelyeket át kell hidalni ahhoz, hogy üzlet legyen a vége a beszélgetéseknek, amelyek ma reggel folytatódtak egyébként a Hornets és a Memphis Grizzlies között.

 

Frissítve (14:45): A ma reggel a Sacramento Kingstől a Dallas Maverickshez cserélt Zach Randolph valószínűleg távozik a texasiaktól, és inkább előbb, mint utóbb - ki fogják vásárolni. Ugyancsak a Mavshez kapcsolódik, hogy Donnie Nelsonék kitették keretükből Salah Mejrit.

Ugyanez felmerült a kissé szétesőben lévő és spóroló Washington Wizards és Trevor Ariza esetében is, de Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint ez a történet nem így fog végződni. Ariza szeretne hosszabbítani a fővárosban, és a luxusadó alá bekerülő Wizardsnak lesz is bőven helye arra, hogy megtartsa a veterán kiscsatárt.

Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint a Portland TrailBlazers megpróbál szignifikáns játékost szerezni Mo Harklessért és az első körös draftjogáért - Harkless még jövőre is 11 millió dollárt fog keresni. A Blazers a hírek szerint érdeklődik, vagy legalábbis érdeklődött Nikola Mirotic, Jeremy Lin, JaMychal Green és Evan Fournier iránt is.

Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint a New Orleans Pelicansnél komolyan gondolkodnak azon, hogy Anthony Davist ne engedjék pályára a szezon hátralévő részében, nehogy megsérüljön. Haynes úgy tudja, hogy a magasember ebben az esetben panaszt fog benyújtani a klub ellen.

A Philadelphia Sixers már húzott egy nagyot Tobias Harris megszerzésével, amire annyit mondott Elton Brand GM, hogy ezzel a lépéssel a bajnoki címre is pályázhatnak, de jó helyzetbe kerültek a nyarat illetően is. Dicsérte Harrist, aki szerinte a liga egyik legjobb tripladobója, és a pálya mindkét oldalán képes mérkőzést befolyásoló teljesítményre, míg Boban Marjanovic és Mike Scott hasznos játékosok, akik mélyítik a keretet. Mindhárom új kosaras kiváló ember is, és nagyon várják már, hogy az érkezők hogyan illeszkednek Joel Embiid, Ben Simmons, Jimmy Butler és a többiek mellé.

Térjünk át a nem feltétlenül a deadline-t érintő hírekre.

Gregg Popovich-nál rákérdeztek a stepback hármasokra, amelyeket James Harden honosított meg a ligában, de többen is átvették. A San Antonio Spurs legendás mestere annyit kérdezett vissza, hogy "ez az, amikor hátraugranak, csinálnak egy lépéshibát, majd eldobják a triplát?". A tréner szerint biztos legalizálták ezt a mozdulatsort, nem tudja, de az is biztos, hogy azok a játékosok, akik előszeretettel használják, a legjobbak ebben a mozdulatsorban, és rengeteg munkát fektettek bele - nem csak kikeltek az ágyból, aztán már tudták is.

Arról volt már szó reggel, hogy Kevin Durant elküldte a média képviselőit a búsba. Azt mondta a Golden State Warriors sztárja, hogy bármit mond, kiforgatják a szavait, pedig ő csak kosarazni, edzeni, aztán hazamenni szeretne. Azt is hozzátette, hogy semmi köze nincs a New York Knickshez. Állandóan a szabadügynök státuszáról kérdezgetik, aztán amikor nem válaszol, akkor vele van a probléma. Úgy érzi, ez pont fordítva van, a sajtónak kellene felnőnie, ő csak kosárlabdázni akar.

A Blazers bemutatta új logóját, amelyet a következő idényben fog használni az oregoni együttes az 50. évfordulója miatt.

A Forbes pedig nyilvánosságra hozta az NBA franchise-ok értékeit. A lista élén továbbra is a Knicks áll 4 milliárd dollárral, mögötte a Los Angeles Lakers, a Golden State Warriors, a Chicago Bulls és a Boston Celtics. Sport, piac, csarnok és brand értékre lebontott táblázatot is találtok ezen a linken


Frissítve (07:45): Magyar idő szerint este 21:00 a trade deadline, eddig a pontig lehet majd cserélni ebben az idényben, így idén is egész nap követjük az eseményeket.

Több cseréről is beszámoltunk már a reggel folyamán. A Washington Wizards a Chicago Bullsszal (Otto Porter) és a New Orleans Pelicansszel (Markieff Morris) is üzletelt - részletek ezen a linken. A Dallas Mavericks pedig a Sacramento Kingshez cserélte Harrison Barnest, amire LeBron James kiakadt - részletek ezen a linken. Ehhez tartozik, hogy Paul Pierce az ESPN adásában elmondta, hogy Barnes tudta, hogy a Dallas és a Sacramento tárgyalnak, mégis pályára akart ma lépni.

Volt még két tranzakció az este és a hajnal folyamán.

Arról tegnap este volt már szó, hogy a Phoenix Suns közel áll Tyler Johnson megszerzéséhez, ami be is következett: Johnson és Wayne Ellington került az arizonaiakhoz Ryan Andersonért cserébe. Anderson jövő évi, 21.2 millió dolláros szerződése nem teljesen garantált, "csak" 15.6 millió dollár belőle (a Heat idén is spórolt a luxusadóból), Johnsonnak 19.2 millió dolláros játékosopciója van a következő idényre, míg Ellington lejáró, és a hírek szerint biztos, hogy kivásárolja őt a Suns, mert PO-esélyes csapathoz akar menni.

A másik tranzakcióban a Houston Rockets, a Sacramento és a Cleveland Cavavaliers szerepeltek: a Kings Barnes mellett Alec Burksöt is megszerezte (egy második körös pick mellett), a Rocketsnél kötött ki Iman Shumpert, Wade Baldwin IV és Nik Stauskas, míg a Cleveland egy 2019-es lottery védett első körössel lett gazdagabb Brandon Knight és Marquese Chriss mellett.

Van természetesen Anthony Davis-blokk ma is. Rachel Nichols (ESPN) vetette fel Brian Windhorstnak (ESPN), hogy mi van, ha igazak a pletykák, és a New Orleans Pelicans azért kérte el a Los Angeles Lakerstől az egész keretet, hogy teljesen szétzilálja a csapategységet - állítólag ezzel akartak visszavágni a tampering miatt. Brian Windhorst (ESPN) annyit válaszolt erre, hogy ez nemcsak lehetséges, hanem konkrétan ez is volt a Pelicans terve, így akartak "bosszút állni" - egyelőre úgy néz ki, hogy sikerült. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák már nem nagyon hisznek abban, hogy Davist elcserélik a deadline előtt.

Szintén ide tartozik, hogy Wojnarowski úgy tudja, a Los Angeles Clippers nem azért szerzett Tobias Harrisért két első körös picket is, hogy utána elcserélje Anthony Davisért, legalábbis nem ez volt az első számú céljuk a draftjogokkal. Adam Himmelsbach (Boston Globe) úgy tudja, hogy a Pelicans garanciákat akart a Boston Celticstől egy nyári cserére, de ezt nem kapta meg, Danny Ainge viszont állítólag azt mondta Dell Dempsnek, hogy semmi sem zárható ki, nincs érinthetetlen játékosuk, ha Davisről van szó.

Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy a Philadelphia Sixers irányítója, Markelle Fultz iránt érdeklődik az Atlanta Hawks és az Orlando Magic is - reális esély van rá, hogy Fultz lejátszotta utolsó mérkőzését Sixers-mezben.

Az előbb említett Brian Windhorst hozta a hírt, hogy Mike Conley ügynöke közölte az érintettekkel, hogy játékosa nem akar a Utah Jazznél kosarazni - a Memphis Grizzlies irányítója állítólag a keleti konferenciában szeretne kikötni. Lehet, hogy hármascsere lesz a dologból, hiszen Conley iránt a Detroit Pistons mellett a Toronto Raptors is érdeklődik, márpedig Windhorst úgy tudja, hogy Kyle Lowry lehet az, aki Conley helyett a Jazzhez kerül - kérdés, hogy a Memphis mit kaphat, vagy esetleg más vonalon indul-e el a két klub, mert Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy a kanadaiak nem akarnak Conley-ért cserélni, hiába jöttek ki a nap folyamán teljesen más hírek.

Wojnarowski értesülései szerint a New York Knicks a deadline után elkezd tárgyalni Enes Kanterrel a kivásárlásról - mint ismert, a török magasember játszani akar, a Knicks pedig direkt ülteti a minél rosszabb eredmények érdekében.

A végére pedig Kevin Durant maradt, aki 9 nap után 3 percet beszélt a sajtóval, és kijelentette, hogy nem bízik a média képviselőiben, úgyhogy nem akar senkivel sem diskurálni - elege van a szabadügynökségét firtató kérdésekből és abból, hogy minden szavát kiforgatják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus