Nyit a szabadügynökpiac! – élő eseménykövetés

Magyar idő szerint éjfél után nyit a szabadügynökpiac, ahol a sztárok közül James Harden, Bradley Beal és Zach LaVine is új szerződésre vár, ahogyan a korlátozott szabadügynök Deandre Ayton és Miles Bridges is, de az szintén eldőlhet, hogy Malcolm Brogdon New Yorkban vagy Dallasban kezdi meg a következő szezont. Kevin Durant mindeközben cserét kért.

Frissítve (01:20): Kedves Olvasóink! Az élő eseménykövetés befejeződött, az éjszaka további történéseiről reggel számolunk be.

Frissítve (01:18): Adrian Wojnarowski információi szerint James Harden és a 76ers a hétvége folyamán találkozik, hogy tárgyaljanak a hátvéd új szerződéséről.

Frissítve (01:15): Nic Claxton 2 évre 20 millióért marad a Netsnél.

Frissítve (01:06): Lonnie Walker IV is elkelt azok után, hogy a Jazz visszavonta a QO-ját, a Lakers igazolta le 1 évre 6,5 millióért. Troy Brown Jr. ugyancsak a Lakersnél folytatja, ő a minimumért írt alá.

Frissítve (00:58): Jae'Sean Tate 3 évre 22,1 millióért hosszabbított a Rocketsnél.

Frissítve (00:55): Patty Mills 2 évre 14,5 millióért marad a Nets játékosa. Kiderült, hogy Joe Ingles milyen szerződést kapott a Buckstól, 1 évre 6,5 millióért szignózhatott.

Frissítve (00:52): Marvin Bagley III 3 évre 37 millióért marad a Pistons játékosa.

Frissítve (00:50): Jake Fischer információi szerint Danilo Gallinari a Bulls és a Celtics közül fog csapatot választani, miután lekerül a waiverről – a Celtics áll hozzá közelebb, ugyanakkor várhatóan a Bulls kicsit több pénzt fog neki kínálni.

Frissítés (00:38): Természetesen a piac nyitása után Jalen Brunson is elkelt, Chris Haynes információi szerint végül 4 évre 104 millióért kötelezte el magát a Knicks mellett.

Frissítve (00:35): Thaddeus Young 2 évre 16 millióért marad a Raptors játékosa.

Frissítve (00:27): Trevelin Queen a 76ers legújabb igazolása. Davon Reed két évre marad a Nuggetsnél. Dewayne Dedmon 2 évre 9 millióért marad a Heatnél.

Frissítve (00:21): Nicolas Batum 2 évre 22 millióért marad a Clippersben. Amir Coffey 3 évre 11 milliót kap a Clipperstől. Damian Jones 2 évre a Lakershez szerződött. Chris Boucher 3 évre 35,25 millióért marad a Raptorsnál. Lu Dort 5 évre 87,5 millió dollárt kap a Thundertől.

Frissítve (00:18): Wesley Matthews a következő szezont a Bucksnál tölti. A Bucks behúzta Joe Inglest is egy évre. Jevon Carter 2 évre hosszabbított Milwaukee-ban.

Frissítve (00:15): Tyus Jones 2 évre 30 millió dollárért hosszabbított a Grizzliesszel.

Frissítve (00:13): Mo Bamba 2 évre 21 millióért marad a Magic játékosa.

Frissítve (00:11): Danuel House a 76ersben folytatja a pályafutását, 2 évre összesen 8,5 millióért írt alá.

Frissítve (00:05): Anfernee Simons 4 évre 100 millióért hosszabbított a Trail Blazersnél. Bobby Portis 4 évre 49 millióért marad a Bucksban.

Frissítve (00:03): Nikola Jokics 5 évre megkapta a 264 milliós szupermaxot. Devin Booker 4 évre 214 millióért hosszabbít. Malik Monk 2 évre 19 millióért a Kingshez igazol. DeAndre Jordan a Nuggets játékosa. Isaiah Hartenstein 2 évre 16 millióért a Knickshez igazolt. Victor Oladipo 1 évre 11 millióért marad a Heatben. Bradley Beal 5 évre 251 millióért hosszabbított a Wizardsnál. PJ Tucker 3 évre 33,2 millióért a 76ershez igazolt.

Frissítve (00:01): Hivatalosan is nyitva van a szabadügynökpiac.

Frissítve (23:54): Shams Charania szerint Zach LaVine és a Bulls találkozni fog a piac nyitása után, de valószínűleg nem lesz rögtön megegyezés.

Frissítve (23:51): Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Jaren Jackson Jr. jobb lábfejét fáradásos törés miatt meg kellett műteni, várhatóan 4-6 hónapot hagyhat ki a Grizzlies magasembere.

Frissítve (23:48): Brian Windhorst szerint a Lakers cserélne akár egyszerre is Kevin Durant és Kyrie Irving párosáért. Értük Anthony Davis, Russell Westbrook, valamint draftjogok mehetnének a Netshez. A Nets ugyanakkor ettől nagyobb értéket szeretne kapni, Westbrookra negatív értékként tekintenek.

Frissítve (23:41): Tim MacMahon szerint a Mavericks mellett a Bucks is rá fog menni JaVale McGee-re.

Frissítve (23:37): Shams Charania szerint Kyrie Irving azzal a tudattal hívta le a játékosopcióját a Netsnél, hogy tisztában volt azzal, hogy az is egy eshetőség, hogy Kevin Durant cserét kérjen. Irving állítólag teljesen támogatja döntésében barátját.

Frissítve (23:27): Tim MacMahon (ESPN) információi szerint Jalen Brunson jelezte a Mavericksnek a távozási szándékait, anélkül döntötte el, hogy a Knickshez fog aláírni, hogy meghallgatta volna a Mavericks delegációját.

Frissítés (23:21): Shams Charania számolt be róla, hogy a Spurs visszavonta Lonnie Walker IV QO-ját, így a fiatal játékos korlátozások nélküli szabadügynök lesz.

Frissítve (23:14): Jake Fischer szerint egyre több jel mutat arra, hogy Malik Monk a piac nyitása után a Kingshez fog szerződni. Jason Anderson (The Sacramento Bee) is erről értesült.

Frissítve (23:06): Marc Stein jelentette, hogy Jalen Brunson mégsem találkozik ma a Mavericks vezetőivel, minden bizonnyal a Knickshez fog aláírni. Várhatóan 4 évre 110 millió dollárért fogja elkötelezni magát New Yorkban.

Adrian Wojnarowski értesülései alapján a liga csapatainak több mint a fele bejelentkezett már a Netsnél, hogy Kevin Durantről érdeklődjenek. Jake Fischer (B/R) szerint egyedül a Warriorst lehet teljesen kizárni, oda biztosan nem fog kerülni KD, ezen felül az okozna még meglepetést, ha a Knicksbe cserélnék. Durant a Suns és a Heat csapatát jelölte meg, mint ahová szívesen kerülne, előbbinek Devin Bookerrel, utóbbinak Bam Adebayoval kell kezdenie az ajánlatát, ha üzletelni akarnak, a Nets attól függetlenül is őket akarná, hogy ez Ben Simmons továbbcserélését is magával vonná – mivel minden csapatnak csak egy olyan játékosa lehet a keretében, aki a Designated újonchosszabbítást írta alá, se Bookert, se Adebayot nem tudnák átvenni Simmons miatt.

Frissítve (22:52): Jake Fischer (B/R) információi szerint a Nets csak akkor hajlandó a Sunshoz cserélni Kevin Durantet, ha megkapják Devin Bookert.

Frissítve (22:12): Keith Smith arra hívta fel a figyelmet, hogy leghamarabb 6 órával a piac nyitása után írhat alá idő előtti hosszabbítást Jokics, Booker, Towns, Morant és a többi jogosult, mivel az új idény hivatalosan csak július 1-én veszi kezdetét, míg a piac a keleti parti idő szerint 18:00-kor nyit június 30-án.

Frissítve (22:08): John Gambadoro (Arizona Sports 98.7 FM) szerint a Mavericks lehet JaVale McGee legfőbb kérője.

Christian Clark (New Orleans Times Picayune) beszámolója alapján a Pelicans és Zion Williamson között elhúzódhatnak a tárgyalások az erőcsatár szerződésének idő előtti meghosszabbításáról, arról mehet a vita, hogy a megállapodás mekkora része legyen garantált.

Frissítve (22:01): Marc Stein (Substack) információi szerint a piac nyitását követő percekben Nikola Jokics, Devin Booker, Karl-Anthony Towns és Ja Morant is szerződéshosszabbításról egyezhet meg jelenlegi csapatával.

Frissítve (21:45): Újabb részlet derült ki a Hawks-Spurs csere kapcsán, Jock Landale is Atlantába került.

Frissítve (21:42): Hivatalosan is átment a Hawks és a Spurs cseréje. Danilo Gallinari hamarosan szabadlistára kerül, és Wojnarowski információi szerint mindkét konferenciából több bajnokesélyes csapat megkeresheti majd őt.

Shams Charania jelentette, hogy Juancho Hernangomez szabadlistára került a Jazztől – ha ezt nem tették volna meg a nap végéig, garantálttá vált volna a jövő évi 7,3 milliós fizetése.

Frissítve (21:28): Wojnarowski információi szerint Durant nem a Nets vezetőségének, hanem egyenesen Joe Tsai tulajdonosnak jelezte a cserekérelmét.

Frissítve (21:13): Royce O'Neale cseréjéről ismertté váltak a részletek, a Nets a 76ers jövő évi első körösét adta oda a Jazznek, amit James Harden cseréjében szereztek. A Nets egyébként azzal a cserekivétellel vette át O'Neale szerződését, ami ugyancsak a Harden-cserénél keletkezett. Más források szerint a Nets a saját, a 76ers és a Rockets jövő évi első körösei közül a legrosszabbat adja majd a Jazznek.

Frissítve (21:08): Arról is Wojnarowski adott hírt, hogy Durant és Kyrie Irving azóta nem kommunikált a Netsszel, hogy az irányító lehívta az opcióját.

Frissítve (21:04): Adrian Wojnarowski szerint a Suns mellett a Heat szerepel még Durant kívánságlistáján, de a Nets oda fogja cserélni, ahonnan a legjobb ajánlatot kapják.

Frissítve (21:02): Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint Durant a Sunshoz szeretne kerülni.

Frissítve (21:00): A Nets a 2023-as első körös draftjogáért megszerezte Royce O'Neale játékjogát a Jazztől. Eközben természetesen folyamatosan kapják a megkereséseket Kevin Durant kapcsán, a Nets együttműködik a játékos ügynökével, hogy megoldják ezt a szituációt.

20:53

Shams Charania (The Athletic) robbantotta a bombát, hogy Kevin Durant cserét kért!

Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint a Knicks vezetőségében legalább egy olyan magas beosztású személy dolgozik, aki úgy gondolja, hogy Jalen Brunson a liga 10 legjobb irányítójának az egyike. Tim Cato (The Athletic) információi szerint Brunson akkor is valószínűleg New Yorkba igazol, ha a Mavericks esetleg ugyanannyi pénzt ajánlana neki, mint a Knicks – egyelőre az sem biztos, hogy a Mavericks egyáltalán javít majd az ajánlatán.

Alex Schiffer (The Athletic) információi szerint PJ Tucker valószínűleg nem tér vissza a Heathez, és a sokat emlegetett 76ers mellett a Hawks, a Timberwolves, a Nets és a Bulls is megpróbálkozhat a leigazolásával – ebben az öt csapatban közös, hogy mindegyik a nagy, 10,1 millió dolláros MLE-vel rendelkezhet, valószínűleg ezt kínálnák fel a veterán játékosnak.

Ian Begley (SNY.tv) több pletykát is megosztott. Joe Ingles iránt állítólag a Grizzlies mutat komoly érdeklődést. Delon Wright és a Wizards között kölcsönös az érdeklődés. A Kings rámehet Victor Oladipóra. Egyre több csapat gondolja úgy, hogy Malik Monk nem fog visszatérni a Lakershez, mert a piacon jelentősen több pénzt kaphat a Lakers 6,5 milliós MLE-jénél. A Jazz vizsgálja Gary Trent Jr. megszerzésének a lehetőségét.

Chris Kirschner és Sam Amick (mindketten The Athletic) számoltak be arról, hogy a Hawksnak nem Dejounte Murray volt az elsődleges kiszemeltje, hanem Kevin Durant, arra készültek, hogy érte próbálnak meg cserélni, amennyiben a Nets sztárja elérhetővé válik. Miután Kyrie Irving lehívta az opcióját, az is eldőlt, hogy Durant sem fog cserét kérni, ezt követően fordultak San Antonio irányába. (Minderről még azelőtt adtak hírt, hogy Durant cserét kért volna – a szerk.)

Ez a duó számolt be arról is, hogy a Hawks érdeklődhet Deandre Ayton iránt is, de csak akkor, ha a maximumnál kevesebbért meg tudják őt szerezni, illetve nem kell feladniuk miatta De’Andre Hunter játékjogát, mert rá úgy tekintenek, hogy a csapat magjához tartozik – Hunterrel szívesen hosszabbítanának is, neki évi 20 millió körüli fizetés nézhet majd ki.

John Gambadoro (Arizona Sports 98.7.) számolt be róla, hogy a Suns nem marasztalja Frank Kaminsky-t.

Eric Paschall nem kapott minősítő ajánlatott a Jazztől, de várhatóan több csapat is érdeklődhet iránta a piac nyitása után.

Az előző nap eseményeiről ide kattintva olvashattok, míg az elmúlt néhány óra történéseiről itt számoltunk be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus