112 pontos győzelmet aratott női válogatottunk Albániában!

Az Európa-bajnokságra történő kvalifikáció miatt a lehető legnagyobb különbséggel kellett győznie a magyar női válogatottnak, akik nem aprózták el.

Európa-bajnoki selejtező:

Albánia-Magyarország 27-139 (11-28, 8-31, 2-41, 6-39)

Magyarország: Fegyverneky 21/12, Dubei 10/3, Raksányi 20/12, Goree 17/3, Határ 21.
Csere: Studer 2, Lelik 6/6, Barnai 8, Varga 11, Gereben 6, Hegedűs-Őri 5/3, Nagy 12.

Az Európa-bajnokságra történő kijutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszott a magyar női válogatott Albániában, ahol a cél a lehető legnagyobb különbségű győzelem megszerzése volt (a nyolc csoportmásodikból a legjobb hat jut ki a kontinensviadalra). 

Válogatottunk átérezte a mérkőzés fontosságát, és a szerény képességű ellenfelet már az első negyedben megroppantotta, Raksányi Krisztina és Fegyverneky Zsófia a mezőnyből, Határ Bernadett és Cyesha Goree a palánk alatt büntetett folyamatosan. A képlet a második negyedben sem sokat változott, Székely Norbert szövetségi kapitány igyekezett folyamatosan frissíteni a pályán lévő ötöst, a fenti négyeshez pedig pontszerzésben csatlakozott Dubei Debóra is - a nagyszünetben kerek 40 ponttal vezettünk.

A magyar csapat aztán erre is rátett egy lapáttal, hiszen a harmadik negyedben valóságos mészárlást rendeztek, 41 dobott pontjukra összesen 2 érkezett a túloldalról, Nagy Dóra is ponterősen kosarazott. A negyedik negyedben, a 100 dobott pont elérése után sem állt le a gárda, folytatva agresszív letámadását három számjegyű különbséggel aratott győzelmet, amivel nagyot lépett a továbbjutás kiharcolása felé. 

slide, kép: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus