3X3 vb: A legjobb 8 között a magyar női válogatott

Kazahsztánt is nagyon könnyedén verte a magyar női 3X3 válogatott a Nantes-i világbajnokságon, így csoportmásodikként továbbjutott csapatunk a legjobb 8 közé, a negyeddöntőbe.

Kazahsztán - Magyarország 6-21

Az első három percben is jóval jobban játszott a magyar női 3X3 válogatott, mint Kazahsztán, amely csak egy nagyjából 10 méterről elengedett, szerencsés triplának köszönhetően tartotta magát, de ellenfelünk egy palánk alatti találat után 6-4-re feljött a mieinkre. Ezt követően jött a magyar együttes, amely kivülről is szétdobta a kazahokat, és a palánk alatt is eredményes volt. A kazahok a kinti kísérleteikkel tudtak eredményesek lenni, a második duplájukkal lett 10-6 az állás bő 4 perc játék után. Theodoreán Alexandra 1+1-es akcióval válaszolt a meccs felénél, majd Süle Krisztina duplájával rögtön megléptünk (6-14). A látvánnyal sem volt gond, Bozóki Bettina szép akció végén értékesített ziccert, Papp Klaudia kettese után egy sima tempót is beszórt, eldőlt a találkozó. A kazahok nem tudták tartani a lépést, Bozóki két tempót és egy támadópattanó után egy sima ziccert dobott, így 21-6-ra győztünk.

Mivel Oroszország is legyőzte Németországot, így 4-0-s mérleggel végeztek az első helyen, a magyar csapat pedig az A-csoport második helyén jutott tovább a legjobb 8 közé. A magyarok ellenfele a D-csoport első helyezettje lesz holnap 16:40-től.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus