A Szekszárd egyetlen lépésre az Euroligától

Az Euroliga-selejtező első meccsét behúzták Djokics Zseljko tanítványai. 

fotó: fiba.basketball

Euroliga-selejtező:

Bellona Kayseri - Atomerőmű KSC Szekszárd 70-80 (15-18, 16-20, 21-23, 18-19)

Szekszárd: Studer 9/9, Bálint -, Milic 23, Friskovec 9/3, Goree 18/6. Csere: Krnjics 9, Vorpahl 6, Miklós 4, Mányoky 2, Gereben -, Holcz -. 

Nikolina Milic villlámgyors hat pontjával kezdett a Szekszárd, de ellépnie nem sikerült, a várakozásoknak megfelelően igazi közelharcot hozott az Euroliga-selejtező. Az első hat percben csak Milic talált be, ekkor szerzett kosarat Cyesha Goree (Milic passzából) - Sara Krnjics is betalált, de jellemzően a palánk közeléből szerezték pontjaikat a pár pontos előnyt azért kiharcoló tolnaiak. A második negyed elején viszont nem jöttek a pontok, a törökök pedig 23-21-nél átvették a vezetést. Itt fújt riadót a Szekszárd, a Friskovec-Milic duó vezetésével futottak egy 10-0-s sorozatot, majd 10 pont felett is járt már a differencia, amiből hét meg is maradt a nagyszünetre. 

Kőkemény védekezéssel indult a második félidő, mindkét csapat hátul akarta megfogni a másikat, az első szűk négy percben 1-1 kosarat jegyezhettek fel a statisztikusok. 33-40-nél egy török tripla okozott elmozdulást, de Krnjics duplája és Goree hármasa gyorsan megnyugtatta a magyarokat. A negyed második felében is volt egy kisebb török megindulás, akkor 45-50-re jöttek fel, de Miklós Melinda két büntetője, majd egy Mányoky-labdaszerzés után lerohanás végén dobott dupla ismét segített, de a negyed hajrájában néhány hiba miatt a törökök meccsben tudtak maradni. A zárónegyedben sem sokat változott a képlet, a törökök időnként közelebb jöttek, de a szekszárdiaknál mindig akadt valaki, aki elő tudott lépni, a hajrára fordulva pedig az ellenfél fáradt bele az üldözésbe. A tolnaiak 10 pontos győzelme azt is jelenti, hogy egy esetleges körbeverés esetén is marad esélyük a továbbjutásra - holnap a házigazda Sepsivel találkoznak, és győzelem esetén bekerülnek az Euroliga-főtáblára. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus