A Szekszárd kezdte győzelemmel a EuroCup-csoportkört

A DVTK, Győr és Cegléd számára rosszul indultak a kupaküzdelmek, de még lehet javítani.

fotó: kscszekszard.hu

Női kosárlabda EuroCup, A-csoport, 1. forduló:

BC Promotej - Atomerőmű KSC Szekszárd 80-106

Szekszárd: Studer Á. 17/3, Theodoreán, Skorics 12, Goree 12/3, Krnjics 21. Csere: Gereben 3/3, McCall 14, Szabó F., Friskovec 13/9, Zele 14/6, Bálint R.

Promotej: Dubrovina 12/3, Horobec 13/9, James 21/6, Mosby 19/3, Ljubinec. Csere: Mollova 15/9, Muszienko, Kondus, Dacko. 

Az első félidőben kétszer 30 pontot szórt be tapasztalatlan ellenfelének a Szekszárd, fordulás után pedig védekezésben is felpörögtek Djokics Zseljko tanítványai, és végül önbizalomnövelő győzelemmel kezdték a csoportkört. A szekszárdiaknál Studer Ágnes 9 gólpasszal, Krnjics Sara 8 lepattanóval, Thedoreán Alexandra öt szerzett labdával vétette észre magát, de összesen heten jutottak el legalább 12 pontig, senkit nem kellett 30 percig játszatni, ami fontos ilyen sorozatterhelésnél. 

Edzői értékelés (kscszekszard.hu):

Djokics Zseljko: – Sok bizonytalanság és kétnapos buborékban várakozás után nagyon jól jöttünk ki az előzményekből. Minden játékos hozzátette a magáét a csapat teljesítményéhez. Még semmi sem dőlt el, fontos a regeneráció, mert csütörtökön is nehéz feladatot kell megoldanunk.

Kirill Bolsakov (másodedző): – Fiatal csapatunk először vesz részt nemzetközi megméretésen, még sokat kell tanulnunk. Egy negyedben játszottunk kielégítően, a többiben elsősorban a lepattanók megszerzésében maradtunk alul. Szégyellnivalónk nincs, mert talán a legerősebb ellenféllel kezdtünk, amelynek jóval szélesebb a rotációja.

 

UNI Győr MÉLY-ÚT-Kayseri 72-86

UNI Győr: Kiesel 23/3, Dubei 8/6, Dombai 6, Török Á. 8/3, Mompremier 19. Cs.: Weninger 4, Lass, Barnai 2, Varga Zs. 2. 

Kayseri: Harris 28/9, Günay 5/3, Gülcan 9/3, Harrigan 10/3, Brown 24. Cs.: Mijlkovic 8/3, Topuz 2, Tonguc, Kalbisagde. 

A csoport másik meccsén a házigazda Győr remekül tartotta magát az első félidőben, előnnyel fordultak a harmadik negyedre, ott viszont szinte kirobbant az öltözőből a török gárda és 10 pont körüli előnyt harcolt ki. A győriek összekapták magukat, de hiába próbáltak meg mindent, az ott összeszedett hátrányt már nem tudták ledolgozni - a győrieknál Kiesel és Mompremier jól játszott, de a gyengébb triplázás és büntetőzés most nem fért bele.

Edzői értékelés (gyorikosar.hu):

Iványi Dalma: – A harmadik negyed nem úgy sikerült, ahogyan terveztük. Az ellenfél vegyes védekezése megzavart bennünket, dekoncentráltak, türelmetlenek lettünk. Siettettük a dobásokat, emellett pedig felpuhult a védekezésünk. Nincs baj, ez a tanulási folyamat része, van két meccsünk, hogy javítsunk.

Ayhan Avci: – A szünetben arról beszéltünk, hogy a védekezésen javítsunk. Az első félidei teljesítmény érthető, az első meccs mindig nehéz egy ilyen tornán, fiatal játékosaim még tapasztalatlanok a nemzetközi kupában. Ez csak egy győzelem, nehéz csoportban vagyunk, bármelyik együttes megverheti a másikat, további két nehéz meccs vár ránk.

 

Női kosárlabda EuroCup, B-csoport, 1. forduló:

Aluinvent DVTK - Elitzur Ramla 61-80

DVTK: Medgyessy 5/3, Pusztai 9, Aho 2, Hayes 22, Mokango 8/3. Csere: Kányási 5, Kiss A. 4, Vukov 2, Tóth F. 2, Frindt 2. 

Ramla: Shafir 11/9, Bonner 16, Cohen 7, Laney 20/6, Mitchell 24. Csere: Mujović 2, Gitchenko.

Az első félidőben keményen állta a sarat tapasztalt kupaellenfelével szemben a Diósgyőr, védekezésben kiválóan dolgoztak és támadásban is mindig akadt valaki, aki be tudott találni. Fordulás után viszont felpörgött a Ramla, közel tízpontos különbséget építettek ki pillanatok alatt. A DVTK itt még el tudta állítani a vérzést, de a negyedik negyedben többen faultgondokkal küzdöttek, az izraeli csapat pedig képes volt ugyanazon a szinten darálni, mint a korábbi negyedekben, így végül megérdemelten nyert. 

Edzői értékelés (dvtk.eu):

Földi Attila: - Igyekeztünk megnehezíteni ellenfelünk dolgát, ami az elsõ fèlidõben sikerült is. A második részben felőrőltek bennünket, illetve a faultproblèmáink miatt sem tudtunk ùgy játszani, ahogy az elején.

 

Női kosárlabda EuroCup, C-csoport, 1. forduló:

Szpartak M. R. Vidnoje (orosz)–VBW CEKK Cegléd 78–61

Szpartak: Levcsenko 11, Repnyikova 11/9, Ignyatova 17/6, Komarova 12/6, Williams 13. Csere: Nuritgyinova 6/3, Fjodorova 5, Zotkina 3, Sarova.

Cegléd: Ortiz 13/3, Révész L. 1, Sotiriou 12/3, Moore 14, McBryde. Csere: Gorjanácz 3/3, Ruják N., Bozóki 16/9, Kobolák 2.

Az első negyedben nem igazán találta a játékát a Cegléd, túl sok hibával játszottak, amit az orosz gárda ki is használt, innentől kezdve pedig kényszerpályán mozogtak Bozókiék. A harmadik negyedben kezdtek el feljavulni, fel is jöttek egykosárnyi különbségre, de a felzárkózás túl sokat kivett belőlük, nem sikerült fordítaniuk, a végjátékban a Szpartak higgadtan játszva vissza tudta állítani a 10 pont feletti differenciát. 

Edzői értékelés (cekk.hu):

Kostas Keramidas: – A legelején veszítettük el a mérkőzést. Az ellenfél elzárás-leválásai nagy gondot okoztak, valamint az első félidőben eladott tizenhárom labdánkból nyolc az első negyedre esett. A második félidőben próbáltuk követni a megbeszélt tervet, megközelítettük az orosz csapatot, ám végül alulmaradtunk. Taktikailag pontosan ugyanolyan volt a találkozó, mint nemrégiben a Szekszárd ellen bajnokink. Pozitívum, hogy a térfélcsere után megfelelően reagáltunk és igyekeztünk jól játszani egy nagyon tehetséges együttes ellen. Megyünk tovább, szerdán folytatjuk!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus