A Szekszárd megszerezte az EuroCup-bronzot

Rosszul kezdtek a tolnaiak, de a két középső negyedben leradírozták ellenfelüket és történetük első EuroCup Final Fourjában dobogón végeztek. 

Női EuroCup, bronzmeccs:

Atomerőmű KSC Szekszárd - Carolo Basket 68-55 (14-23, 22-12, 20-12, 12-8)

Egyik csapat sem tudott ellépni az első percekben, a hazaiaknál Studer jól szervezett, de a túloldalon is betaláltak a franciák - sőt 14-12 után állva hagyták elenfelüket és egy 11-0-s futással léptek el a kisszünetre. Zele Dorina megmozdulásaival állította meg a zuhanást a KSC, majd Bonner és Studer kosaraival néhány perc alatt helyreállt a világ rendje, 25-25-nél már egált mutatott az eredményjelző, ami be is fagyott egy időre. Zele billentette ki a holtpontról a meccset, majd Bálint és Studer is betalált kintről, de a franciák is felocsúdtak (36-35). 

Fordulás után előbb McCall pillanatai következtek, majd egy kisebb megingás után Dewanna Bonner vette kézbe a Szekszárd ügyét, de így is fej-fej mellett haladtak a csapatok. 49-47-nél Friskovec hármasa adta meg a jelet, a negyedet 7-0-s futással zárták a tolnaiak, és jó helyzetbe kerültek. A záró játékrészben aztán egyrészt remekül védekeztek, másrészt Skoric és Bonner kosaraival 62-47-re elléptek. A franciák közel nyolc perc után ugyan kosarat szereztek, de itt már érezni lehetett, hogy Djokic Zseljko csapata ezt megnyerte - a végjátékot gond nélkül lemenedzselték, így a végén kupabronzzal zárták első EuroCup Final Fourjukat.

A Szekszárd legjobb dobói: Bonner 25, Studer 15/6, McCall 10.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus