Az olaszokat is legyőzte, csoportgyőztes a női válogatott az Eb-n!

Igazi csapatmunkát mutattak be a lányok, parádés végjátékban verték meg a taljánokat, ezzel egyenes ágon jutottak be a legjobb nyolc közé!

Női Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló
Magyarország - Olaszország 59-51 (18-11, 7-15, 14-7, 20-18)
 

Magyarország: Studer 6, Turner 10/3, Raksányi 8/3, Zele 7, Határ 10.
Csere: Varga -, Lelik -, Horti 13, Dubei 5/3.

Olaszország legjobb dobói: Sottana 16/9, Cinili 12/9, Zandalasini 9.

A mérkőzés statisztikája erre a linkre kattintva érhető el!

 

Második mérkőzésén a mieinkhez hasonlóan győzelemmel rajtoló Olaszország ellen lépett pályára a magyar női kosárlabda válogatott a szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságon. A C csoport másik találkozóját már lejátszották, Szlovénia 62-55-re verte Törökországot, így a világranglista 6. helyén álló törökök 0-2-vel indították a kontinensviadalt - a tét tehá az esetleges csoportgyőzelem, és az ezel járó egyenes ági továbbjutás volt.

Talján triplával és büntetővel indult az összecsapás, a tegnap is hasznosan játszó Zele tett vissza egy támadópattanót a másik oldalon. Leginkább távolról próbálkoztak az olaszok, egyelőre kevés sikerrel - Zele szedte vissza saját kihagyott büntetőjét, már nálunk volt az előny (9-6). Bedeszkázták a gyűrűt ellenfelünknek, hat perc alatt megálltak ugyanennyi pontnál, igaz, a mi oldalunkon sem kimondottan potyogtak a kosarak - Raksányi szépen tört be, héttel húztunk el (13-6). Közelebb merészkedtek a palánkhoz az olaszok, fel is jöttek 14-11-re, de a negyedet Horti tempója és Turner betörése zárta, 18-11-re vezetett válogatottunk az első etap végén - az egyetlen negatívum Zele három faultja volt. 

Dubei kosarával indult a második felvonás, továbbra sem találták ddobóformájukat Sottanáék. Cinilia nagy nehezen betalált egyet, de ezzel is csak 2/14-gyel álltak, és azonnal jött is rá a válasz egy Studer-ziccer formájában (22-14). Határ szépen dolgozott a palánk alatt, szabályosan nem igazán tudták megállítani, sorra harcolta ki a faultokat, de az őt váltó Horti is odatette magát, 2+1-es akciójával tíz fölé nőtt a differencia. Két gyors duplával zárkóztak az olaszok, majd ismét percekre "befagyott" az eredmény (25-18). Időkérés után zónára váltottunk, de ezt egyből triplával büntette Romeo, majd Cinili is bevágott egyet, máris ott volt a sarkunkban Olaszország - 11 pontos vezetésünkre egy 10-0-s futással válaszoltak (25-24). Továbbra sem jött össze Studeréknek semmi, alig tíz másodperccel a félidő vége előtt Romeo dobott nehéz duplát, amivel a vezetést is átvették a taljánok - 25-11-ről 25-26-ra "romlott" az eredmény, vélhetően jól jött a nagyszünet a hosszú percek óta pontképtelen válogatottunknak. 

Zele büntetőivel kezdődött a második félidő, az addig gyatrán célzó Zandalasini kosarával azonban ismét fordult a kocka. Oda-vissza beesett egy-egy dobás, egyik csapat sem tudta akaratát a másikra erőltetni - teljesen más volt a meccs képe, mint a derbi elején. Határ centerezett, öt perc lecsorgott már az óráról, de csak 6-4-re vezettünk a negyedben, nagyon kevés volt a pont. Cinili szórt be egy hármast, Studer büntetőivel egyenlítettünk (33-33). Turner és Horti révén jutottunk négypontos előnyhöz, megint nem sültek az olasz kinti dobások - Horti két büntetőt is kiharcolt, vezérré lépett elő ebben az etapban. A második játákrészben mi, a harmadikban Olaszország állt meg hét dobott pontnál, hattal tartottunk előrébb (39-33). 

Dubei tíz kísérletből első triplánkat dobta, jól kezdtük tehát a záró negyedet (42-34). 57 olasz kísérletből mindössze 14 talált utat a gyűrűbe (25%), bár Raksányi hármasára érkezett válasz. A remeklő Horti újabb 2+1-ével, valamint Turner trojkájával igyekeztünk tartani tíz körüli előnyünket, egyelőre sikerrel - öt perc volt még hátra (51-42). Egy 7-1-es sorozattal veszélyesen közel jöttek az olaszok, de Határ faulttal együtt talált be, és a bónusz büntetőt is bedobta (55-49). Raksányi indult meg agilisan befelé, neki is odaütöttek, de ezzel együtt is értékesítette a ziccert - két hatalmas játékot mutattak be a lányok a véghajrához közeledve. Természetesen kintről próbálkoztak Crippáék, de nem találtak, a végjátékot egészen remekül lehozva Olaszországot is legyőzte a női válogatottunk, és egyenes ágon bejutott a torna legjobb nyolc csapata közé.

Ezúton is gratulálunk, szép volt lányok! 

 

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus