Eb-selejtező: hiába a nagy fordítás, vereség Hollandia ellen

20 pontos hátrányból jött vissza Székely Norbert csapata, de végül így is vereséget szenvedett.

Európa-bajnoki selejtező, H csoport, 4. játéknap:

Magyarország - Hollandia  63-68  (9-19, 14-16, 22-16, 18-17)

A palánkok alatt dominált Hollandia. Az első negyed a papíron vendég, gyakorlatban vendéglátó Hollandia dominanciájával indult, alig 5 perc után 2-12 állt az eredményjelzőn, és csak ebben az időszakban 5 támadólepattanót szedtek. A túloldalon a mieink 1/8-as mezőnymutatóval kezdtek, nem véletlenül kért időt Székely Norbert. Az olló tovább nőtt ezt követően, 4-17 is volt az állás, és csak Török Ágnes nagy triplájának volt köszönhető, hogy 10 pontra zárkózott a magyar csapat a negyed végére. A második negyed elején éledezett a magyarok védekezése, támadásban pedig mindkét válogatott hibázgatott. A játékrész közepén 3 könnyű kosarat is szereztek a hollandok a gyűrű közeléből, Székely Norbert pedig 11-27-nél ismét időt kért. 13-33-nál meglett a közte 20 is, utána viszont Goree, Dubei és Raksányi kosaraival elkezdett zárkózni a magyar válogatott, és egy 10-2-s futással fejezte be az első félidőt.

A zárkózásban elfáradtak a magyarok. A 3. negyed Raksányi 2+1-es játékával indult, majd a végig jól teljesítő Dubei ziccerével 7 pontra csökkent a különbség. A hollandok rendezték a soraikat, a negyed közepén ezúttal 32-44-nél kellett Székely Norbertnek időt kérnie. Török és Goree kosaraival 6 pontra jöttek fel a magyarok a negyed végére. Az utolsó játékrészben tovább rohamoztak a mieink, de rendre jött a holland válasz, így továbbra is ők jártak néhány ponttal előrébb. Dubei 2+1-es játékával egyetlen pontra zárkóztunk bő 6 perccel a vége előtt, a holland kapitány pedig időt kért. Ezt követően Barnai 2/2 büntetőjével a vezetést is sikerült átvenni (55-54), először - és mint később kiderült, utoljára - a meccs során. A hollandok egy 7-0-s futással válaszoltak, Székely Norbert pedig azonnal időt kért. A hátralévő időben főleg a büntetővonalról szerezték a csapatok a pontokat, és a hollandok lemenedzselték az utolsó futásukból kialakított előnyüket.

Nálunk Dubei végig megbízhatóan szállította a pontokat, 7/12-es mezőnymutatóval jutott 16 pontig, Raksányi és Török is 10 pont fölé jutott, míg Goree masszív dupla-duplát hozott (16 pont, 15 lepattanó), bár mindössze 6/16-tal célzott a mezőnyből. Aho és Lelik nagyon nem találta a dobását, együttesen 1/14-gyel zártak, míg Zele Dorina nem léphetett pályára, mivel pozitív lett a koronavírus-tesztje. A hollandoknál egyénileg Laura Westerik (12 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz) és Emese Hof (13 pont, 12 lepattanó) jelentette a legtöbb problémát, csapatszinten pedig a 47-32-re megnyert lepattanózásukra építettek.

Magyarország legjobb dobói: Dubei 16/3, Goree 16/3, Raksányi 13/6

Hollandia legjobb dobói: Van den Adel 15/6, Hof 13, Cornelius 13/9

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus