Ez ám a bravúr: a veretlent verte idegenben a Sopron

Óriási meglepetésre a Sopron Basket idegenben, hosszabbítás után legyőzte a női Euroligában a csoportot vezető Dinamo Kurszk együttesét.

Óriási meglepetésre a legutóbbi 3 meccset elveszítő, Kurszkban Fegyvernekyt nélkülöző Sopron Basket idegenben, hosszabbítás után legyőzte a női Euroligában a csoportot vezető Dinamo Kurszk együttesét. A soproniak már a rendes játékidőben is irányították a játékot, de a Dinamo a rendes játékidő végén ledolgozta 12 pontos hátrányát. Ez azonban nem törte meg a Sopront, újítani tudott, s a ráadást 19-9-re nyerve verte a Dinamót.

Dinamo Kurszk - Sopron Basket 83-93 (17-13, 18-22, 18-21, 21-18, 9-19)
Kurszk, női Euroliga, B-csoport, 12. forduló, 2000 néző. V.: Szomosz (görög), Ivanovics (szerb) Selkee (finn)
Dinamo: CRUZ 11/3, PRINCE 30/15, STEWART 18/9, HOWARD 17, Hollingsworth. Cs.: Vidmer, Xargay, Kirillova, Zsedik. Edző: Lucas Mondello.
Sopron: TURNER 21/6, CASAS 9, CRVENDAKICS 11/9, DUPREE 24, ZAHUI 14. Cs.: Jovanovics 9, Honti 1, Dubei 4, Határ. Edző: Roberto Íniguez.

Stewart duplájára Crvendakics révén hármassal felelt a Sopron, majd gyors ellenakció végén Dupree is betalált. Bátran, felszabadultan játszva gyorsan 9-4-re, a szakasz közepén pedig 12-7-re vezetett a Fegyvernekyt nélkülöző Sopron, s jobban is elléphetett volna, ha Casas 4-ből nem csak 1 büntetőt értékesít. A Dinamónál a két csapat soproni összecsapásán erőlködő szupersztár, Stewart, valamint Prince villogott. Utóbbi triplája a negyed hajrájában egy fordítást érő 10-0-s hazai roham kezdetét jelentette, a Sopron támadásban elbizonytalanodott. A szakasz végeredményét a végén pályára lépő Honti Kata állította be egy jó büntetőjével.

Remekül kezdte a második szakaszt a Sopron, Jovanovics és Dubei ügyes kosaraira építve egy 10-2-vel visszaszerezte a vezetést. A Kurszk sztárjait láthatóan zavarta Határ jelenléte a gyűrű alatt, Turner két triplájának köszönhetően volt már 9 pontos is a soproni vezetés. A félidő végén ismét Prince tolt nagyot a hazai szekéren. Felnőtt mellé Howard, s egy 11-2-vel szünetig ledolgozta hátrányát a Dinamo.

Jovanovics dupljára Howard felelt 2+1-gyel a második félidő elején. A Győrrel bajnokságot nyerő Hollingsworth villanásaival tartotta szűk előnyét a Kurszk, de a Sopron tapadt ellenfelére, sőt a negyed közepén egy Zahui és Dupree vezette 12-2-vel fordított, s 6 ponttal ellépett. Prine azonban e negyed hajrájában is "megrázta magát", ám így is 3 pontos vezetéssel fordult a záró etapra a Sopron.

Ennek elején Stewart gyorsan eljutott 4 hibáig, tartotta szűk előnyét a magyar bajnok. Fokozta a nyomást a Dinamo, feljött 1 pontra, amikor Casas előbb parádés betörés után, majd középtávolról is betalált. Villanásai óriási lökést adtak, Dupree is parádézott, s egy 11-0-lal 12-vel ugrott meg a Sopron. A hajrában az addig remeklő Dupree 2 büntetőt, Turner pedig közeli dobást rontott, a letámadás ellen pedig eladták a labdát a vendégek. 23 másodperccel a vége előtt 1 pontra csökkent az előny. Turner értékesített 2 büntetőt, de 6 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt Prince triplával hosszabbításra mentette a meccset a Dinamónak.

A soproni csapatot nem törte meg, hogy nagy előnyről ellenfele hosszabbításra mentette a meccset. Zahui kosara után Crvendakics ziccerével 4-gyel ellépett a ráadás elején a Sopron. Bár Stewart előlépett hazai részről, Íniguez pedig technikait kapott, a ráadást végig kézben tartva végül 10 ponttal verte a veretlen, s verhetetlennek hitt Dinamót a Sopron.

Fotó - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus