Ezúttal is a PEAC nyert a PINKK ellen

A rangadóra való tekintettel a sérültek, Latoya Williams és Iványi Dalma is vállalta a játékot a PEAC-Pécs – PINKK-Pécs összecsapáson. A Nevena Jovanovics vezette PEAC a második negyedben szigorított védekezésén és onnantól végig vezetve 73-63-ra győzött és ezzel az alapszakasz élén végzett.

PEAC-Pécs – PINKK-Pécsi 424 73-63 (12-18, 25-10, 16-18, 20-17)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Közép-Európai Liga, 19. forduló. Vezette: dr. Vígh, Pálla, Németh Cs.

Ahogy azt a tavalyi szezon óta megszokhattuk ismét nagy várakozás előzte meg a PEAC és a PINKK csatáját. Az idei szezon októberi meccse is kiélezett derbit hozott, akkor a PEAC hosszabbítás után nyert 2 ponttal Komlón. Ezúttal Zseljko Djokics csapata az alapszakasz elsőségért szállt harcba. A mérkőzés tétjét semmi sem jellemezte annál jobban, hogy mindkét oldalon sérülten is vállalta egy-egy kulcsember a játékot. A PEAC-ban Latoya Williams, míg a túloldalon a nemrég még súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedő legenda, Iványi Dalma volt ott a pályán a feldobáskor.

Parádésan kezdett a PINKK, előbb Ruják majd Iványi is berámolt egy-egy triplát. A PEAC lassabban ébredt, néhány alaposan elméretezett dobás után Williams duplájával 6-5-re zárkóztak. A 7. percben a PINKK új légiósa, Pascua is bemutatkozott, rögvest egy erőszakos közelivel, amelyre Reid felelt egy távolival (8-10). A spanyol center igen ponterősen játszott, míg a PEAC főleg büntetőkkel tartotta magát (12-14). A negyed vége is a PINKK számára alakult jobban, Adamecz szép pöcizése valamint Kováts büntetői után 18-12-re vezettek tíz perc után.

A második negyed Fűrész hármasával indult, de néhány perccel később már Zseljko Djokicsnak kellett időt kérnie, mert Pascua újabb kosarával 22-15-re vezetett a PINKK. Agresszívabb, egész pályás védekezésre váltott a PEAC, mindez pedig egy 7-0-ás szakaszt eredményezett. Miután Reid az alapvonalon megszerzett labda után talált be, már Roberto Hernandez hívta magához övéit (22-22). Ez sem állította meg a PEAC rohanását, Fűrész és Nagy-Bujdosó pontjai immár 15 hazai pontot jelentettek válasz nélkül (30-22). A 16. percben Tomlinson egy centergóllal törte meg a hosszú PINKK-gólcsendet, de a letámadással továbbra is alaposan megszenvedtek, már ekkor 15 labdaeladásnál jártak. Jovanovics triplájával tízzel is ment már a PEAC, a félidőben pedig 37-28-ra vezettek.

A nagyszünetet követően a PINKK Őri 2+1-ével kezdett volna közeledni, de újabb eladott labdájuk és Jovanovics triplája után az addigi legnagyobbra, 13 pontra nőtt a különbség. Roberto Hernandez időkérése után megint futhatott az eredmény után a PINKK, Iványi ugyan betalált távolról, de Jovanovics harmadik triplájával válaszolt (49-38). A negyed végén Iványiék pillanatai következtek, a játékmester passzai után Pascua és Tomlinson volt eredményes: 53-46-ra zárkóztak 30 perc után.

A záró szakaszban mindent egy lapra téve igyekezett szűkíteni a távolságon a PINKK. Tomlinson remekléseivel és Katona betörésével három pontra zárkóztak (57-54), ám ekkor Iványira ráfújták az ötödik személyi hibát, majd Pascua blokkját ítéltek meg szabálytalannak a játékvezetők, amely után Roberto Hernandez kapott technikait reklamálásért. Williams három büntetőt is a helyére küldve 62-55-re növelte a PEAC előnyét. Miközben Reid számára is véget ért a mérkőzés az újabb hazai labdaszerzések után ismét tíz fölé hízott a PEAC vezetése (70-59). Az utolsó perchez közeledve a remekül játszó Jovanovics 2+1-e végleg eldöntötte az összecsapást, a PEAC összességében a második negyedben szigorított védekezésével fordította meg a mérkőzés alakulását és egyben biztosította az alapszakasz elsőségét.

PEAC: Reid 11/3, Fűrész 15/9, Jovanovics 18/9, Nagy-Bujdosó 8, Williams 12/3. Csere: Kiss V., Nagy D., Orozovics 2, Raksányi 3, Horváth L. 4, Kaposi.

PINKK: Iványi 8/6, Ruják 5/3, Sarok, Győri, Tomlinson 20. Csere: Pascua 15, Kováts N. 6, Adamecz 2, Őri 5, Katona 2.

Kipontozódott: Reid (37. perc), ill.: Iványi (34. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus