Gáláztak a soproniak a Galatasaray ellen

Várakozáson felül remekül kezdte Euroliga szereplését a Sopron Basket női csapata, amely helyenként kimondottan látványos, szellemes játékot bemutatva fölényes győzelmet aratott a neves török együttes, a Galatasaray ellen.

Sopron Basket - Galatasaray (török) 72-55 (16-10, 13-8, 25-14, 18-23)

Sopron: Fegyverneky 2, TURNER 15, CRVENDAKICS 17/3, MILOVANOVICS 11/3, LANGHORNE 10. Cs.: JOVANOVICS 11, Salvadores 6, Dubei, Határ. 

Csaknem másfél perc elteltével a Sopron legújabb játékosa, Crystal Langhorne a hazaiaknak szerzett vezetést, 3 és fél perc elteltével pedig 8-0-ra vezetett a magyar bajnok. Alben révén megszerezték első pontjaikat a vendégek, de indításból előbb Fegyverneky, majd Turner is eredményes volt. A szakasz hajrájában agresszívebb védekezésre váltott, s a francia Eopupa villanásaival feljött a Galatasaray.

Dubljevics büntetőkből dobta a második negyed első pontjait. Megzavarodott a Sopron, többször is eladta a labdát, időt is kért Roberto Iniguez. Jovanovics egy büntetőt értékesítve szerezte a negyed első hazai pontját. Turner egy 9-0-s rohamot vezényelt a Sopronnak, újra megnyugtató lett az előny. A félidő végén Quigley, illetve Salvadores szerzett egy-egy bravúrkosarat, szünetben 11 ponttal vezetett a Sopron.

Tina Jovanovics két duplájával gyorsan 15 pontosra nőtt a hazai előny szünet után. Két török találat után előbb Milovanovics, majd Crvendakics dobott hármast. Szerb válogatottjaik vezérletével a szakasz közepén 20 pont fölé növelték előnyüket a hazaiak.

Ezzel lényegében eldőlt a meccs, bár a záró etap elején eladott labdák után Alben két triplája és Epoupa kosara után 15 ponton belülre került a záró szakaszt 8-0-lal kezdő Galatasaray. Közel 3 perc elteltével Salvadores szerezte a 4. negyed első soproni pontjait, majd Crvendakics találataival ismét 20 pontosra nőtt a magyar bajnok előnye. A hajrá már helyenként örömjátékot hozott hazai részről, a védekezés pedig picit lazább lett, de a remek játékkal kivívott sima soproni sikert semmilyen veszély nem fenyegette.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus