Kikapott és kiesett a PINKK-Pécs

Gyenge teljesítményt nyújtva búcsúzott az Európa Kupa küzdelmeitől a PINKK-Pécsi 424 együttese. Iványai Dalmáék hazai pályán 62-50-es vereséget szenvedtek a Rózsahegytől, ráadásként pedig az addigi utolsó Wallonia is legyőzte a Tarbes-t, így a pécsiek a negyedik helyen végeztek csoportjukban.

PINKK-Pécsi 424 – MBK Ruzomberok 50-62 (13-18, 12-14, 12-12, 13-18)
Komló, Európa Kupa, G-csoport, 6. forduló, 500 néző. V.: Kucerova (cseh), Csender (román), Ivanovics (szerb)

Ahogy előzetesünkben is írtuk sorsdöntő mérkőzésre készült a PINKK-Pécs az Európa Kupában. Több forgatókönyv is „életben volt” a feldobás előtt, ám egyszerűsítve a dolgot, a két csapat élet-halál meccsre készült. Meglehetősen beragadt a rajtnál a hazai együttes. a vendégek 7-2-re vezettek három percet követően. Ajdukovics révén a negyed derekán ébredezetett csak a PINKK, de közben hamar gyűltek a csapathibák is magyar részről. Mandics büntetőivel majd Murphy triplájával így 18-10-ra lépett el a Rózsahegy. A negyed végén Kováts triplája adott reménysugarat a felzárkózásra.

A folytatásban szigorított védekezésén a PINKK, ám támadásban továbbra is sok volt a pontatlanság. A 15. percben Ajdukovics kosarával így is sikerült felzárkózni 21-19-re, de a következő három perc rettentően rosszul sikerült. A vendégek ezt a szakaszt 9-0-ra hozták, így a félidőhöz közeledve már-már tetemesre hízott előnyük (19-30). A nagyszünet előtt Mincikova pörgött fel, de húsz perc után így is héttel ment a Rózsahegy (25-32).

A térfélcserét követően is futott az eredmény után a PINKK. Ruják hármasa egy 10-3-as pécsi szakaszt vezetett fel. Ennek köszönhetően egyetlen duplányira csökkent a távolság a 25. percben (35-37). Iványi ezúttal is ihletett formában játszott, de a negyed második felében megint rengeteg pécsi hibát lehetett feljegyezni. Hosszú percekig mindössze két Őri büntetőt lehetett feljegyezni, így ismét meglépett a Rózsahegy (37-44).

Továbbra is rengeteg energiát emésztett fel a folyamatos zárkózási kényszer, de 5 perccel a vége előtt úgy festett az utolsó szalmaszálba bele tud kapaszkodni a PINKK. Győri kosarával megint csak három pont volt a távolság (43-46), ám ekkor megint jött a mezőny legjobbja, Murphy, aki faulttal együtt talált be. Elfáradt Roberto Hernandez csapat, így az ekkor is újítani tudó Rózsahegy pillanatok alatt tíz fölé növelte előnyét. Hiába dobott újabb hármast Iványi, a PINKK ezen a napon gyenge játékkal nem tudta legyőzni a Rózsahegyet.

PINKK-Pécs: Mincikova 8, Ruják 3/3, Sarok 2, Őri 4, Ajdukovics 6. Csere: Győri 4, Kováts N. 3/3, Iványi 14/6, Adamecz 2, Tomlinson 2, Katona 2.

Rózsahegy: Brezániova 8, Baburova 9/3, Mandics 6, Kmetova 10, Murphy 15/3. Csere: Cernáková 5/3, Vesterberg 3/3, Stalvant 6. 

Kipontozódott: Ruják (38. p.), Győri (39. p.)

Győzelmével a rózsahegyi alakulat bejutott a legjobb 16 közé. A PINKK-Pécs pedig már a két legjobb harmadik, még továbbjutást érő helyet sem érhette el, hiszen legalább három csapat végez jobb mutatóval nála. Ráadásként a csoport másik mérkőzésén a már továbbjutó Tarbes kikapott a Wallonia otthonában, így utóbbi is megelőzte a PINKK-et, amely a csoport 4. helyén végezve búcsúzott a sorozattól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus