Női EuroCup: Küzdelmes szekszárdi siker a Girona ellen

Egy korai hazai futást leszámítva fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a tolnaiak hatalmasat küzdve behúzták a negyeddöntő első meccsét!

Női EuroCup, negyeddöntő, első mérkőzés 
KSC Szekszárd - Spar Citylift Girona 79-73 (23-21, 16-18, 18-19, 22-15)

Szekszárd: Eldebrink 6, Studer Á. 8/6, Gereben 10/3, McCall 19, Bishop 16.
Csere: Bálint -, Dojkic 14/6, Theodoreán 3/3, Kiss -, Mansaré 3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Miután az Atomerőmű KSC Szekszárd hatalmas bravúrt végrehajtva, 17 pontos hátrányt ledolgozva bejutott a női EuroCup legjobb nyolc csapata közé, a spanyol Spar Citylift Girona együttese várt Theodoreánékra a sorozat negyeddöntőjében. 

Jobban kezdték az összecsapást a spanyolok, három és fél perc játékot követően 8-2-re vezettek. McCall és Dojkic büntetőivel egalizáltak a tolnaiak, sőt Bishop szabaddobásával már náluk volt az előny (18-17). A kosarakban gazdag játékrész 23-21-es hazai vezetéssel zárult, köszönhetően az egyaránt 6-6 egységig jutó Bishop - McCall - Dojkic triónak.

Studer és Eldebrink révén remekül kezdte a második negyedet a Szekszárd, nem is maradt el a vendég időkérés. Az etap felénél a csapatkapitány, Theodoreán Alexandra triplájával már tízzel vezettek a magyarok, jó ritmusban támadott a Szekszárd (35-25). Szívós játékkal egyre közelebb zárkózott azonban a Girona, az i-re a pontot Eshaya Murphy utolsó másodperces triplája tette fel - hiába a korábbi nagy hazai előny, döntetlennel mehettek nagyszünetre a csapatok (39-39). 

A fordulás után fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 14 pontos McCall húzta a házigazdákat (48-49). Eldebrink ziccerével újra a magyaroknál volt az előny, ritka volt a könnyű kosár - a felvonás egypontos vendégelőnnyel zárult (57-58). 

Gereben esett nagyot a záró játékrész elején, de szerencsére folytatni tudta a játékot a fiatal bedobó - büntetőjével egy ponttal megint a tolnaiak tartottak előrébb. Továbbra sem tudott egyik gárda sem jelentős előnyt kiharcolni, minden pontra érkezett válasz. Fizikális volt a meccs, sok volt az ütközés, néhol a faulthatárt feszegették (vagy túl is lépték) a felek. Az utolsó két percre fordulva 72-68-ra vezetett a Szekszárd. Colhado közelijével egyenlítettek a spanyolok, az utolsó percen belül jártunk már - lehetetlen volt megmondani, ki kerekedik fölül a másikon. Studer hagyta állva védőjét, és talált be, egy támadásnyi ideje maradt a Gironának az egyenlítésre. Bishop védekezett szépen, Gereben pedig eredményes volt az ezt követő gyorsindításból, ami el is döntötte a lényegi kérdéseket - Studer Ági trojkája már csak hab volt a tortán, nagyot küzdve megnyerte a negyeddöntő első felvonását az Atomerőmű KSC Szekszárd!

 

Fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus