Női EuroCup: Remekült helytállt, de búcsúzott a Galatasaray ellen a DVTK

A Jefferson - Macaulay páros döntött a végjátékban, két szoros vereséggel búcsúztak az európai porondtól Cziczás Lászlóék.

Női EuroCup, nyolcaddöntő 
Aluinvent DVTK - Galatasaray 65-69 (21-17, 15-23, 16-14, 13-15)

DVTK: Medgyessy 7/6, Walker 14, Skoric 12/3, Putnina 11, Mokango 16.
cserék: Kányási 2, Kiss A. 3, Szabó F. -, Zele -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A tavalyi EuroCup-győztes Galatasaray elleni nyolcaddöntős párharc odavágóján balszerencsével, egy a dudaszó pillanatában esett kosárral kapott ki a Diósgyőr, de ez egyben azt is jelentette, hogy egy esetleges kétpontos magyar győzelem esetén továbbjutnának az EuroCup legjobb nyolc csapata közé Cziczás Lászlóék. Tegnap az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesének 17 pontos hátrányt sikerült ledolgoznia, ennek fényében nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak Medgyessyék sikere. 

A találkozó első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok, érződött, hogy nagy a tét - minimális hazai vezetést jegyezhettünk fel (12-11). Többen is hozzátették a magukét diósgyőri oldalon, nem volt kifejezett húzóember, de így is szépen húzták be a nyitónegyedet (21-17). 

A folytatásban igyekezett őrizni előnyét a DVTK, ám 26-25-re már a törökök vezettek, és meg is tartották szűk vezetésüket a nagyszünetig (36-40).

A fordulás után sajnos a vendégek tudták növelni előnyüket, Macaulay találatával már 9 ponttal tartottak előrébb (40-49). Innen zömében büntetőkkel, de feljebb tudott kapaszkodni a miskolci együttes, izgalmas utolsó negyedre volt kilátás (52-54). 

Mokango ziccerével már  a magyaroknál volt az előny, de Moriah Jefferson trojkájával visszavette azt a Galatasaray (60-62). Három perc volt már csak hátra, Skoric közelijével újra egált mutatott a tábla. Jefferson újabb dobást süllyesztett el, majd kiosztott egy gólpasszt Macaulay-nek is - fél perc maradt sajnos, csodára volt szüksége a DVTK-nak, hogy 7 pontot szerezzenek ennyi idő alatt (62-67). Ez végül nem sikerült, bár Medgyessy még bevágott egy hármast a végén - remekül helytállt, abszolút egyenrangú ellenfele volt a török együttesnek Cziczás László alakulata, de sajnos két szoros vereséggel búcsúzott a női EuroCup idei kiírásától. 

Továbbjutott: a Galatasaray, 146-141-es összesítéssel.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus