Női Euroliga: Nagy csatában maradt veretlen a Sopron

A magyar csapat három ponttal verte a török Galatasarayt, így három mérkőzés után 3-0-s mérlegével vezeti csoportját.

A Sopron Basket újabb sikeréről a csapat hivatalos honlapja, a wb-sopron.com számolt be:

Női Euroliga, D csoport, 3. forduló
Sopron Basket – Galatasaray 69-66 (21-13, 13-23, 23-19, 12-11)

Sopron Basket: January 9, Fegyverneky 9/3, Williams 13, Brooks 9, Krajisnik 18. Cs.: Johnson 9/3, Czukor 2, Walker -

Galatasaray: Yalcin 9/9, Steinberga 19/3, Williams 8, Russell 17, Hruscakova -. Cs.: Hollingsworth 10, Bilgic 3/3, Koksal -

Alig másfél hét után ismét buborékos mérkőzésre készülődött a Novomatic Aréna. A török Galatasaray az előzőt kénytelen volt kihagyni pozitív koronavírusos esetek miatt, de most már nem volt akadálya annak, hogy megmérkőzzünk velük, miután a FIBA döntése nyomán újfent Sopronba jött a buborék.

Gyönyörű támadás végén Jeca rögtön az első akció végén megszerezte számunkra a vezetést. A 2. perc elején Courtney Williams egy látványos dobással egyenlített (2-2). Nagyon koncentráltan, összeszedetten kezdtünk, mely az eredményben is megmutatkozott (3. perc 8-2). A találkozó első tripláját Yalcin szerezte, mellyel meg is felezte a különbséget (4. perc 8-5). A 6. percben Steinberga dobása után a labda táncot járt a gyűrűn, de végül behullott. A túlsó oldalon Tina közelije faulttal együtt került a helyére (13-9). Jöttek az első cserék is. Nálunk Zsófi kapott pihenőt, és Megan lépett a helyére. A 6. percben időt kért a török sereg vezetőedzője (15-9). A 7. percben Briann tempójával tovább növekedett a különbség (17-9). Glory jelentkezett játékra, így Tina is pihenhetett (8. perc 19-9). A negyed végén 8 ponttal jártunk előbbre (21-13).

Nehezen született meg az első találatunk a második negyedben. Másfél perc elteltével Gabby bátor dobása végre célba ért (12. perc 23-15). Sok volt a pontatlanság, Gáspár Dávid idejét érezte néhány tanács kiosztásának (13. perc 23-17). Nehezen mozdultunk tovább a 23 egységről, de aztán egy villámcsapásra megváltozott a helyzet. A 15. percben Gabby hagyta állva védőjét, majd egy gyors támadás végén Briann pörgette fel a gyűrű alól a labdát. Időt kért a Galatasaray (27-19). Yalcin mutatta meg ismét, hogy kiváló keze van, nem kell neki nagy terület egy tripla elsüllyesztéséhez. Russell találata után pedig már csak egy dobásra voltak tőlünk a fekete mezesek (17. perc 29-26). Gabby megoldhatatlan feladatot jelentett riválisunk számára. Klasszisunk remekül használta elképesztő fizikai képességeit, sebességét. Steinberga hasonlóan jól dolgozott a palánk alatt. A 18. perc végén újra időt kértünk (32-30). Tina szedett nagyon fontos támadó lepattanót az első játékrész hajrájában, de az utolsó támadások a Galatának sikerültek. Steinbergával hármas közben szabálytalankodtunk, de kettő került csak a helyére. Az utolsó percben viszont már egyenlített, sőt a vezetést is átvette a Galatasaray (34-36).

A távoli dobásainkkal sok gondunk akadt az első játékrészben, ezen a téren feltétlen pontosabbá kellett válnunk a folytatásban, főleg, hogy a palánk alá nehéz volt bejutni. Egyre jobb ritmusban játszott a védekezésben is összeálló Galatasaray (23. perc 38-43). Tina nagy harcot folytatott a védőivel. Nem egyszer kosár lett a harcos fellépésének az eredménye (24. perc 43-45). A negyed feléhez érve Zsófi triplájával visszavettük a vezetést (46-45)! A 26. perc elején Dalma is csatasorba állt, a remekül játszó Zsófinak is kellett a pihenő. Yalcin bebombázta a harmadik távoliját, újra előnyhöz juttatva az övéit (28. perc 48-50). Öldöklő küzdelmet láthattunk, sok energiát tettek a védekezésbe a felek (52-53). Glory Johnson pillanatainak tapsolhattunk. Kiosztott egy hatalmas sapkát, majd beverte a triplát (29. perc 55-53). Ő állította be a harmadik negyed végeredményét is (57-55).

Glory Johnson és Courtney Williams dobópárbajával indult a záró felvonás (32. perc 61-57). A 34. percben Dalma szemfülesen összeszedte a labdát, és rögtön visszatéve, növelte is pontjaink számát (63-59). A 35. percben időt kértek a törökök mestere, miután faulttal állították meg Tinát (63-59). Centerünk mindkét büntetőjét elhelyezte (65-59). Russell is megküzdött a duplájáért (37. perc 65-61). A 37. perc végén a palánk fele törő Jecát állították meg több, mint keményen. Egy büntetője hullott alá (66-61). A 38. percben Gáspár Dávid kért időt. Jó lett volna kosárral befejezni a támadásunkat (66-63). A figurát szépen végigjátszottunk, de Gabbyt lesapkázták. Beléptünk az utolsó két percbe. Zsófi vezette el a labdát a sarok irányába, ahonnan beemelte a tempót! Boldogan csapott a magasba, nagyon fontos kosár volt! Időt kért a Galata (68-63). Yalcinnak most szerencsére a kezében maradt a tripla. Elérkezett az utolsó perc is (68-63). Russell betörése hozott két pontot a törökök konyhájára, majd Bri büntetőzhetett. Az első ült, a másodikat kihagyta, ismét időkéréshez folyamodott ellenfelünk. Több már nem maradt nekik 36 másodperccel a vége előtt (69-65). Steinberga triplája pontatlan volt, és mienk lett a lepattanó is. Most mi kértünk időt 26 másodperccel a lefújást megelőzően (69-65). Sajnos eladtuk a labdát, melyből indulhatott a Galatasaray. Russell ellen szabálytalankodtunk, aki egyet értékesített. Időt kértünk (69-66). Lenyeltük a labdát, értékes győzelmet aratva!

A mai találkozó után, csütörtökön 14.30 órától ismét ringbe szállunk velük.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus