Női Európa Kupa: idegenben nyert a DVTK és a Győr

A Cegléd saját pályáján kapott ki simán, a Diósgyőr viszont német földön, a Győr pedig Belgiumban aratott bravúros győzelmet.

VBW CEKK Cegléd Spar Citylift Girona 54-83 (6-26, 19-25, 12-17, 17-15)

Cegléd: Medgyessy 4, POPOVICS 12/6, Katona 5, Mokango 8, MAKSZIMOVICS 18. Cs.: Kányási, Zsovár 2, Lelik 3/3, Ruttner Zs., Filopwicz V. 

A spanyol együttes gyorsan a Nagy-Bujdosó Nórát ezúttal is nélkülöző ceglédiek tudtára adta: győzni érkezett a Gál József Sportcsarnokba. 10-0-s Girona-vezetés után, több, mint három és fél perc elteltével Makszimovics révén szerezte első pontjait a Cegléd. Nagyon ez sem törte meg a vendégek lendületét, hat és fél perc elteltével 4-18-at mutatott az eredményjelző, s az igen egyoldalú első szakasz végén 20 ponttal vezetett a Girona - lényegében el is dőlt a találkozó.

A második szakasz elején Makszomovics tett róla, hogy állandósuljon, s ne növekedjen a 20 pont körüli különbség, amely a 18. percben Popovics triplája és Medgyessy duplája után 16 egységre csökkent. Ekkor magasabb sebességbe kapcsolt a Girona, s egy 11-2-vel 26 pontosra növelte előnyét, félidőben is ennyi volt a különbség. 

Közel másfél perc elteltével Zsovár szerezte az első kosarat a szünet után, ám erre zsinórban hat pont érkezett válaszul és harmincra nőtt a CEKK hátránya. A hátralévő időszakban kiegyenlített volt a játék, a spanyol csapat a vártnál jóval könnyebben, lényegében már az első negyedben eldönve a meccset nyert a jelek szerint hullámvölgybe kerülő Cegléd otthonában. 

Rutronik Stars Keltern - Aluinvent DVTK Miskolc 63-72 (15-23, 16-13, 16-16, 16-20)

Diósgyőr: Nagy D. 8/6, BURKHOLDER 18/6, Engelman 11/3, PECKOVÁ 13/9, MELNIKA 6. Cs.: SZABÓ F. 13/6, Zele 3, Bach, Kiss A.

A hazaiak vezető találatára Pecková révén triplával felelt a DVTK, majd az ex-diósgyőri (és győri) Lihtarovics büntetői után a magyar csapat cseh erőcsatára újabb hármast "vágott". Ezt követően megvillant Nagy és Engelman is, a szakasz közepén, Pecková harmadik triplája után már 17-9-re vezettek a miskolciak, s a nyolc pontos előnyüket meg is tartották a negyed végéig. 

A második szakaszt nagy elszántsággal kezdő német együttes a negyed közepére nem hogy ledolgozta hátrányát, át is vette a vezetést. Ez azonban a jelek szerint túl sok erőt kivett a Keltern kulcsembereiből, a félidő egy egységes csapatként "elővezetett" 9-2-es Diósgyőr-rohammal - benne egy fontos Burkholder-triplával - zárult, a szünetben öt ponttal vezetett a magyar csapat. 

Ezt követően sokáig a DVTK akarata érvényesült, elsősorban Burkholder, Engelman, valamint a cserepadról az együttesnek sokat segítő Szabó Fanni eredményes játéka révén volt már 14 pontos előnye is a Diósgyőrnek, a negyed hajrájában azonban a szívósan küzdő Keltern egy 10-1-gyel öt pontra feljött. 

Érdekesen alakult a záró etap. Előbb Burkholder vezérletével ellépett 10 ponttal a Diósgyőr, majd két triplára építve egy 10-0-lal ledolgozta hátrányát a Keltern. E kiélezett helyzetben Szabó Fanni lépett elő vezérré: triplájára még a másik ex-diósgyőri, Ciappina révén hármassal felelt a Keltern, ám büntetője, majd duplája a hajrában egy, a végső győzelmet jelentő 9-0-s DVTK-rohamot indított útjára, így a Diósgyőr idegenben szerzett értékes győzelemmel zárta a csoportkört. 


Namur-CMB Cargo UNI Győr 62-63 (11-17, 13-12, 19-15, 19-19)

Győr: CZANK 3/3, FIELDS 18/6, Varga Zs.4, KRIVACSEVICS 11/6, GOREE 15. Cs.: Simon 5/3, Stepanova 7/3, Laklóth.

Goree révén a Győr szerzett vezetést, s Völgyi Péter együttese végig uralta, írányította a nyitó etapot. A szakasz közepén Goree és Fields eredményességére, no meg a hatékony védekezésre építve 11-5-re vezetett a Győr, s ahhoz, hogy ezt az előnyt a szakasz végéig megtartsa, kellett Krivacsevics hármasa. 

A második etap elején a Győr válogatott centere újabb triplát küldött a helyére. Volt már 10 pont fölötti előnye is a magyar együttesnek, amely a félidő hajrájában "megállt" támadásban, így az utolsó 3 és fél percben egy 8-2-vel öt pontra feljött a Namur. 

A második félidőt 9-0-s rohammal kezdte, s fordított a hazai csapat. Szerencsére a győriek megukra találtak, s a szakasz közepén egy 9-1-gyel - benne egy fontos Stepanová-triplával - visszaszerezték az előnyt. A szakasz hajrájában váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a záró etap előtt egy ponttal a győriek jártak előrébb. 

Ezt 6-1-gyel indítva hat ponttal megugrott a Győr, ám egy 6-0-lal hat és fél perccel a befejezés előtt abszolút fifty-fityre (50-50) alakította az állást a Namur. Az izgalmas végjátékban győri részről a két büntetője után triplát "vágó" Fields lépett elő vezérré. Ismét váltott vezetéssel haladtak a csapatok, majd 27 másodperccel a befejezés előtt az addig pont nélküli Czank Tímea triplájával két pontos előnyt szerzett a magyar csapat, Időt kértek a belgák, s hát másodperccel a vége előtt büntetődobáshoz jutottak. Az elsőt bedobta, a másodikat kihagyta a hazai játékos, Simon leszedte a lepattanót - nyert a Győr, amely ezzel visszavágott a 10 pontos hazai vereségért. 

fotó: dvtk.eu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus