Orosz triplaeső hullott Sopronra

A 7. percben még a "spájzban voltak az oroszok", azaz vezetett a Sopron, de utána egy 15-0-s rohammal az első negyed hajrájában lényegében eldöntötte a meccset a triplákat közel 70%-os pontossággal (11/16) dobó Kurszk.

Sopron, női Euroliga mérkőzés, 400 néző
Uniqa Sopron - Dinamo Kurszk 68-102 (17-31, 16-20, 15-27, 20-24)

Remekül, Fegyverneky triplájával indult a találkozó. Védekezésben a Kurszk két amerikai játékosával, Ogwumike-vel és Augustusszal nem tudtak mit kezdeni a soproniak, ám támadásban kifejezetten ügyesen játszva elsősorban Krnjics és a triplát is szerző Lelas jóvoltából tartani tudták a lépést az orosz sztárcsapattal. A 7. perc végén, 17-16-os soproni vezetésnél ritmust váltott az orosz sztárcsapat. Jekabsone-Zogota triplája egy 15-0-s kurszki rohamot indított útjára a negyed végén. A kiszorított helyzetekből eredménytelenül kísérletező hazaiakkal szemben a Kurszk villámgyorsan ment át védekezésből támadásba, s könnyű kosarakkal, valamint triplákkal elhúzott.

A második negyedben sokat cserélt a Kurszk, de a padról is olyan játékosok érkeztek, mint a rutinos, sokszoros francia válogatott Miyem, a svéd nemzeti együttes irányítója, Frida Eldebrink, vagy az orosz válogatott center, Vidmer. Lelas vezérletével ebben a  szakaszban sikerült kiegyenlítetté tennie a játékot a Sopronnak, s két fiatal, Határ és Dubei is megvillant, ám a Dinamo első negyed végén szerzett tetemes előnyét nem fenyegette veszély.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, Ciglar és Jekabsone-Zogota "váltott" triplát, majd Crvendakics is "beköszönt" távolról, s 20 ponton belülre került az Uniqa. Ekkor ismét "megrázta" magát" a Kurszk, s a negyed második felében egy 16-5-ös rohanást bemutatva 30 pontosra növelte előnyét, végképp "lerázva" a Sopront, amely időnként felnőtt ellenfeléhez, de ízelítőt kapott abból, hogyan kell 40 percen át magas fordulatszámon, gyorsan, pontosan kosárlabdázni.

Sopron: FEGYVERNEKY 13/6, Honti, Dubei 2, LELAS 11/3, Krnjics 6. Cs.: Ciglar 8/6, Simon 5/3, HATÁR 7, Zsovár, Crvendakics 14/3, Weninger 2. Edző: Sterbenz László.

Kurszk: Harding 5, Augustus 6, JEKABSONE-ZOGOTA 18/18, OGWUMIKE 22/6, Oszipova. Cs.: VIDMER 19, ELDEBRINK 8/6, MIYEM 10, Levcsenko 4, Sapova 6, Cseremisina 4. Edző: Gundars Vetra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus