Parádés Sopron: négyből négy az Euroligában

Másodjára is legyőzték a soproniak a Galatasaray együttesét.

A soproni gárda újabb sikeréről a csapat honlapja, a wb-sopron.com számolt be részletesen:

Galatasaray - Sopron Basket 58-70 (12-14, 13-24, 16-18, 17-14)
Sopron, zárt kapus

Három győztes Euroliga találkozót követően vártuk a Galatasaray elleni csatát. Kedden a mi kezeink emelkedtek a magasba a lefújás pillanatában, jelezvén a sikert, és nagyon bíztunk benne, hogy ez ma sem lesz másképpen.

Az első perc végén Gabby pozíciós játéka hozta meg számunkra a vezetést, melyet egy gyorsindítás végén Tina fejelt meg két precíz büntetővel (0-4). Gabby lemásolta a mutatványt. Ma is remekül kezdtünk (2. perc 0-6)! Kereken három perc elteltével születtek meg az első török pontok. Steinberga büntetői kerültek a helyükre (2-6). Kezdtek éledezni a „hazaiak”. Russell lépett be a védők között, majd Williams egy tempóval egyenlített (5. perc 6-6). Gabby gondolkodás nélkül beleállt egy triplába. Jól tette (5. perc 6-9). Tina-Glory volt az első cserénk a 6. perc elején. A 8. percben a pályára lépő Megan Walker első labdaérintését siker koronázta. Egy lecsorgót tett vissza (8-13). Hollingsworthnek löbböltek be egy labdát, és mivel eljutott hozzá, már nem volt esélyünk megállítani az óriási amerikait. Több kosár már nem esett a negyed végéig (12-14).

Glory megindulásból, Zsófi egy sarokból eleresztett tempóval növelte pontjaink számát (13. perc 12-18). Courtney Williams három ember gyűrűjében mozdította tovább csapatát, de Megan révén nem maradtunk adóssal a válasszal. Ráadásul három pontot ért a dobás (14. perc 14-21). A 15. percben szakította meg először a játékot időkérés. Ellenfelünk mestere látta elérkezettnek az időt taktikai tanácskozásra (14-21). A 16. percben ismét Gabby villant távolról, 9 pontos előnyhöz juttatva csapatunkat (17-26). Briann tempója után újra ellenfelünk kért időt, a különbség 11 pontra duzzadt (17-28). Hangos török időkérés után folytatódott a játék, melynek képe nekünk kedvezett, a mi védekezést előtérbe helyező akaratunk érvényesült. Dalma is beszállt a játékba, de Hollingsworth pillanatai miatt időt kellett kérnünk (18. perc 21-28). Az időkérés után Dalma triplája vágódott be a sarokból (21-31). Nehezen viselték a törökök, hogy nem találtak rajtunk fogást. Egy sportszerűtlen hiba után Briann értékesített két büntetőt, majd a támadás végén Zsófi triplája hullott az utolsó pillanatban a gyűrűbe. 5 pontos akció volt (19. perc 21-36)! A szünetig két ponttal közelebb került a Galata, de így is elégedetten vonulhattunk pihenőre! Mindent elmond, hogy ellenfelünknél csupán négy ember neve mellett állt pont, míg nálunk mindenki hozzátett valamit, aki pályára lépett. Ráadásul a mezőnyből csak 6 pontot engedélyeztünk nekik (25-38)!

A fordulás után mi indítottuk útjára a labdát, és kosárral is zártuk Tina révén (25-40). Hengereltünk! Jeca és Gabby sem hibázott (25-44). Yalcin betörése is megérdemelt egy tapsot a vendég kispadról (22. perc 27-44). Bilgic vette hátára csapatát, és határozott betöréseivel faragott a hátrányukból (24. perc 31-46). Nagy hajrába kezdtek a fehér mezesek, mialatt pontatlanabbá váltak a dobásaink. Gáspár Dávid időt is kért a 27. percbe lépve (33-46). Ha nem is a lelátóról, de a hangfalakból jött a „Hajrá Sopron!”, mely már sokszor kisegített minket az évtizedek során. Igyekeztek megzavarni a labdafelhozatalt a nagy energiákat mozgósító törökök, melyből szereztek is pár labdát (37-48). Bilgic sok gondot okozott a betöréseivel. Megérkezett 10 pont alá ellenfelünk (29. perc 41-50). A negyed hajrájában jó védekezéssel visszavertük a török feltámadást! A vendégek edzőjét többször is figyelmeztették, így nem csoda, hogy próbálkozásait siker koronázta és megkapta a technikait (41-56).

Kemény utolsó 10 percre volt kilátás a megnyugtató előnyünk ellenére is. A védekezésünkre mindenképpen alapozhattunk! Na, meg Zsófi gyilkos tempóira (33. perc 45-60). Bő hat perccel a vége előtt a Galatasaray jelezte időkérését (45-60). A jó csapatnak szerencséje is van, és Bri dobásánál szükség is volt rá, de egy kis tánc után a gyűrűben kötött ki a Molten (36. perc 47-62). Steinberga kapott három büntetőzési lehetőséget, melyet megköszönt és kihasznált (37. perc 50-62). Gabby kapott a lábához a 37. perc végén, és lesántikált a kispadhoz. Megan váltotta a parketten (50-62). Stabilan tartottuk a különbséget, láthatóan már az idővel is játszottunk. Megtehettük, megdolgoztunk érte (39. perc 52-64)! Másfél perc maradt vissza, amikor időt kértünk Courtney Williams hármasa után (55-64). Időnként elvesztették a fonalat a játékvezetők, mindkét oldalnak bosszúságot okozva. Az utolsó perchez érkezve török időkérés után folytatódott a játék (55-66). Bilgic maradt egyedül és ment is be a tripla a helyére (58-66). Megan büntetői után az utolsó 8 másodpercre időt kért a Galatasaray (58-68). A mérkőzést egy labdaszerzés után tökéletes támadással, Zsófi duplájával fejeztük be (58-70)!

Az Euroliga alapszakaszának záró felvonása január második felében lesz a francia Bourges városában, ahol a két francia együttessel kell megmérkőznünk.

fotó, slide: Tóth Zsombor, Sopron Basket

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus