PEAC-siker a DVTK ellen, győri bravúr Nantes-ban

Fordulatos mérkőzésen a PEAC-Pécs legyőzte a Diósgyőrt, s életben tartotta továbbjutási reményeit a női Európa-kupában, persze a DVTK is továbbléphet még. Sokáig futott az eredmény, s idegenben magabiztosan legyőzött cseh ellenfele után a Szekszárd, amely a záró etapban fordította a maga javára a mérkőzést. A Ceglédnek a második negyedben úszott el a hajó a spanyol Gernika Bizkaia otthonában. A Győr viszont nagy bravúrt hajtott végre: Völgyi Péter az első negyedben már 16 pontos hátrányban lévő együttese felállt a padlóról, s fordítani tudott Nantes-ban.

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK Miskolc 79-74 (21-18, 16-17, 20-21, 22-18)

Pécs: MANDICS 17/3, ROBERSON 17/9, RAKSÁNYI 15/6, Vucsorovics 10, IMOVBIOH 17. Cs.: Licskai, Szűcs R. 3/3, Demeter.

Diósgyőr: Szabó F. 2., BURKHOLDER 12/6, ENGELMAN 21/6, PECKOVÁ 10/3, Melnika 3. Cs.: NAGY D. 17/15, Zele 9/3.  

Egységes csapatjátékot bemutatva 7-2-vel indított a PEAC. A szakasz közepén 1 pontra feljött a Diósgyőr, de onnan Mandic jóvoltából ismét elléptek a hazaiak, akik már 17-10-re is vezettek. A szakasz hajrája a Diósgyőré volt, amely egy 8-3-mal 3 pontra feljött a negyed végére. A második etap elején Imovbioh lépett elő vezérré hazai részről, ám a szakasz közepén Nagy és Pecková 1-1 triplájával egyenlített, majd átmenetileg fordított is a Diósgyőr. Szünetig fej-fej mellett haladt a két magyar együttes, a félidő végén az utolsó szó Roberson duplájával a hazaiaké volt.

Térfélcsere után folytatódott az üldözőverseny, volt, hogy 7-re nőtt, s megesett, hogy 2-re csökkent a PEAC előnye. A negyed végén potyogtak a triplák, hazai részről Roberson, a Diósgyőrtől Nagy és Engelman talált be távolról, a negyedik negyed előtt 1 pontra csökkent a hazai előny. Bár a befejező etap hazai duplával indult, Nagy és Zele triplájára építve erre 10 ponttal felelve elhúzott a Diósgyőr. Tartogatott még fordulatot a két magyar csapat csatája, a hajrában Raksányi triplája egy szédületes, 14-0-s pécsi rohamot indított útjára, amellyel a PEAC megnyerte a két magyar csapat remek, fordulatos csatáját.


Atomerőmű KSC Szekszárd - Nymburk 73-66 (17-24, 21-17, 18-16, 17-9)

Szekszárd: STUDER Á. 15/3, Oblak 12, Erkic 6, McCALL 12/3, KRNJICS 16. Cs.: Bálint 7/3, Gereben 5.

Talán a magabiztos csehországi siker miatt elég tompán kezdett a Szekszárd, amely Mansarét és Theodoreánt is nélkülözte. Gyorsan ellépett  7-2-re ukrán centere, Homencsuk vezérletével a Nymburk. A folytatásban tartotta 5 pont körüli előnyét a cseh csapat. A szakasz közepén Krnjics vezérletével feljött a Szekszárd, de a negyed egy 6-2-es Nymburk futással, s 7 pontos cseh vezetéssel zárult. A második szakasz elején volt már 9 pont is a Nymburk előnye. Ekkor egy 6-0-lal 3 pontra feljött a magyar ezüstérmes, de a Nymburk újítani tudott. Sokáig tapadt ellenfelére, sőt a 17. percben Oblak révén egyenlített is a hazai együttes, ám ekkor egy duplával, majd egy triplával ismét ellépett a Nymburk, amely szünetben 3 ponttal vezetett.

A hamadik negyedben sem tudott fordítani a Szekszárd. Cseh büntetők után ugyan Studer Ágnes beemelt egy hármast. Triplával felelt, majd duplát is dobott, s 7 ponttal ellépett a Nymburk. Újrakezdhette ellenfele üldözését a Szekszárd. Állandósult az 5 pont körüli cseh vezetés, amely 9-re nőtt a negyed második felében. A hazaiak azonban egy Studer vezette pazar 8-0-lal 1 pontra feljöttek a negyed végén. Nem indult jól a negyedik negyed, cseh triplával, majd Djokics technikaijával. Újra Krnjics lépett elő, zsinórban 5 pontot szerezve megszerezte a vezetést csapatának. A vendégek duplájára McCall hármassal felelt, s ez egy döntő fontosságú, 8-0-s szekszárdi roham kezdetét jelentette, így végül ha nehezen is, de "legyűrte" a Nymburkot a Szekszárd, s nagy lépést tett a továbbjutás felé.


Lointek Gernika Bizkaia - VBW CEKK Cegléd 81-67 (18-15, 25-18, 16-13, 22-21)

Cegléd: Medgyessy 8/6, Katona 5/3, Zsovár, MOKANGO 16, MAKSZIMOVICS 20. Cs.: Kányási 5/3, Lelik 3/3, POPOVICS 10/6.

Nagy-Bujdosó Nóra nélkül utazott a spanyolországi fellépésére a Cegléd, amely a hazaiak vezető kosara után Katona négypontos - tripla plusz büntető - akciójával fordított. Küzdelmes játék mellett a valamivel pontosabb hazaiak 5 ponttal elléptek, de a CEKK centerei révén tartotta a lépést a hazaiakkal. 7-0-lal kezdte a második negyedet a Gernika, közel két perc elteltével Medgyessy révén szerezte első pontjait a szakaszban a Cegléd. A hazaiak nagy dobópárbajban tartották a negyed elején megszerzett 10 pont körüli előnyüket.

A második félidő elején is hiába "termelt" Mokango és Makszimovics, a hazaiaknak mindenre volt válaszuk, sőt a harmadik negyed közepén egy 7-0-lal 17 ponttal elléptek. Bár egy 9-2-vel 10 pontra még feljött Cziczás László együttese, az érezhető volt, hogy a tartalékos Ceglédben nincs annyi, hogy igazán szorossá tegye az összecsapást, így most újra nyílt a továbbjutásért folyó csata.


Nantes Rezé - CMB Cargo UNI Győr 60-64 (21-7, 15-24, 15-18, 9-15)

Győr: Czank 2, FIELDS 17, Varga 2, KRIVACSEVICS 10, GOREE 8. Cs.: SIMON 17/9, STEPANOVÁ 8, Török.

Roppant tompán, enerváltan kezdtek a győriek, akik a negyed közepén 10-0-s hazai vezetést követően szerezték első pontjaikat Krivacsevics révén. Ez sem jelentett áttörést Völgyi Péter tanítványainál, a széteső győri csapattal szemben fokozatosan növelte előnyét a Nantes, amely már 21-5-re is vezetett. A második szakaszt határozottabb védekezéssel, pontos, feljavult támadójátékkal kezdte Völgyi Péter alakulata, amely egy gyors 8-2-vel a 10 pontos lékektani határon belülre került. Hullámzó volt a játék, egy 9-3-mal visszaállította az első negyed végi 14 pontos különbséget a Nantes. A félidő utolsó három és fél percében azonban Simon és Fields jóvoltából egy 13-4-es rohamot kivágva szünetig 5 pontra feljött a Győr.

A harmadik szakasz elején tartotta párpontos előnyét a Nantes, ám a szakasz közepén egy Fields vezette 8-0-lal fordíottak a győriek. Ekkor ugyan még visszavette a vezetést a Nantes. Jól jött a negyed hajrájában Simon triplája, amely után 2-vel "ment" a befejező 10 perc előtt a Nantes, de érződött, hogy a záró szakaszban lehet keresnivalójuk Krivacsevicséknek. Simon újabb hármasával át is vette a vezetést a Győr. Ekkor még két kosárral újból előnybe került a Nantes, de utána összeállt a védekezés, több mint öt percig nem engedett mezőnykosarat ellenfelének a Győr, amely egy pazar 10-1-gyel a maga javára fordítva a meccset győzni tudott francia földön, s ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit.


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus