Újra Európa legjobb 8 csapata között a Sopron

A 3. negyed közepéig rendkívül idegesen, görcsösen játszó Sopron egy huszáros rohammal fordított, majd lendületes játékkal legyőzte a Hatayt.

A 3. negyed közepéig rendkívül idegesen, görcsösen játszó Sopron egy huszáros rohammal fordított, és végül öt perc igazán lendületes és pontos játékkal legyőzte a Hatayt, s ezzel továbbjutva csoportjából újra bejutott az Euroliga legjobb nyolc csapata közé.

Sopron Basket - Hatay (török)  64-52 (11-16, 15-12, 23-14, 15-10)
Sopron, női Euroliga, B-csoport, 13. forduló,  900 néző. V.: Vuckovic (szlovén), Nghixulifwa (namíbiai), Zupancic (szlovén)

Sopron: TURNER 19/12, Casas 4, CRVENADKICS 14/6, DUPREE 12, Zahui 6. Cs.: Jovanovics, FEGYVERNEKY 9/3, Határ, Honti. Edző: Roberto Íniguez.
Hatay: Aydin 2, Williams 19/12, Sznyicina 6, KOKSAL 8/6, BASARAN 10. Cs.: GAJIC 7/3, Daricioglu. Edző: Ekaterini Csacidkai

Görcsösen, kapkodva kezdett a Sopron, a nyitó szakasz közepén 10-5-re vezetett a Williams-Basaran duó találataira építő Hatay.  Íniguez időkérése  sem segített, a törökök egyre bátrabban, pontosabban játszva 16-7-re vezettek a közelről, s távolról egyaránt rendkívül pontatlanul dobó Sopron ellen. A negyed végén a nem teljesen egészséges Fegyverneky vezérletével 5 pontra feljöttek a hazaiak.

A kis szünet nem hozott nagy változást, a Hatay zónája ellen tanácstalannak tűnt a Sopron. Basaran duplájára úgy válaszolt Turner hármassal, hogy az akció során háromszor szedték vissza rossz dobás után a lepattanót a hazaiak. Bár nem nyugodott meg a Sopron, a szakasz végén mégis feljött 2 pontra, mert a Hatay addigi jó játéka pontatlanná vált. Ekkor azonban újított, s ismét ellépett a török csapat, de Fegyverneky "hátára vette", s egy triplával, majd egy duplával 1 pontra felhozta a Sopront. 25-24-es török vezetésénél egymás hibáiból éltek a felek. 20 másodperccel a félidő vége előtt Crvendakics betörés utáni kosarával először vezetett a Sopron. A félidő azonban Koksal triplájával, s 2 pontos vendég vezetéssel zárult.

Sznyicina kosarával kezdődött a második félidő, amelyre Turner felelt triplával. Kidolgozta, de ki is hagyta a helyzeteit a Sopron, Williams két újabb hármasával újra ellépett Hatay. A 24. percben 9 ponttal vezettek a vendégek. A 3. negyed közepén a Turner-Crvendakics-Dupree trió vezérletével egy parádés 16-2-e "száguldással" fordított, s lépett el 5 ponttal a Sopron a fáradó török együttes ellen. A záró etapot 7 pont előnnyel várhatta a magyar bajnok.

A 3. negyed nagy rohama nem nyugtatta meg a hazaiakat, a záró etap elején is kapkodtak, ziccereket rontottak. Szerencsére a Hatay fáradó játékosai is sokat hibáztak, tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét a Sopron. Két és fél perccel a lefújás előtt Turner triplájával 10 pont fölé nőtt a hazai előny, s ez megtörte a Hatayt.Győzött, s e győzelemmel a záró forduló eredményeitől függetlenül továbbjutott az Euroliga rájátszásba a Sopron.

Fotó - m4sport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus