Vereséggel zárta nemzetközi szereplését a Sopron

Az első 25 percben a magyar bajnok három rövidzárlatát könyörtelenül kihasználva a második félidő elején eldöntötte a meccset a maga javára a Kassa a női Euroliga záró fordulójában. A Sopronnak a második negyedben volt ugyan egy fellángolása, de összességében nem volt esélye Kassán.

Good Angels Kosice - Uniqa Sopron 81-53  (28-13, 22-18, 18-6, 13-16)

A meccs elején érződött, hogy az a Kassának fontos(abb), bő másfél perc elteltével 7-0-ra elhúztak a hazaiak. Több csere és az időkérés sem segített a magyar bajnokon, amely közel 4 perc elteltével 12-0-nál Krnjics révén büntetőkből szerezte első pontjait. Első mezőnykosarát pedig közel 7 perc elteltével 18-2-nél Dubei szerezte. A negyed hajrájában nagy dobópárbajban a pár éve Sopronban is megforduló Shenise Johnson vezérletével tartotta előnyét a Kassa, soproni részről Határ, valamint a triplát szerző Lelas villant.

A második szakasz Ciglar villanásaival kezdődött, 6-2-vel indított a Sopron, rögtön időt kért Maros Kovacik. Dubei triplájával 10 ponton belülre került a magára találó Sopron. Crvendakics is bevert egy hármast, de erre Stehliková azonnal felelt egy hármassal. A negyed közepén állandósult a 10 pont körüli hazai vezetés. A félidő hajrájában szlovén irányítója, Teja Oblak vezetésével egy 13-2-es 4 perces rohammal közel 20 pontosra növelte előnyét a szlovák bajnok.

Szünet után gyorsan döntésre akarta vinni a dolgot a Kassa és ez gyakorlatilag sikerült is neki. Egy 8-0-s bő 2 és fél perccel kezdve a játékot szünet után előnye közel 30 pontosra nőtt. A hátralévő bő 15 perc formalitás volt, mindkét csapatban pályára kerültek a fiatalok, a kiegészítő játékosok, simán nyert a Kassa.

Good Angels: OBLAK 18/12, Bálintová 3/3, Kupciková 6, LANGHORNE 16, Jurcenková 4. Cs.:JOHNSON 18/9, ZIRKOVÁ 5/3, STEHLIKOVÁ 11/3, Janosciková, Blanarová. 

Sopron: Ciglar 10, Fegyverneky 4, Simon, Crvendakics 3/3, KRNJICS 14. Cs.: LELAS 11/3, Honti 2, Határ 4, Dubei 5/3, Zsovár, Weninger.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus