3x3 Európa Játékok: Két vereség a nyitónapon

Csehországról és Franciaországtól kapott ki női válogatottunk.

Június 21. és július 2. között Krakkó és a környező kis-lengyelországi régió 13 települése ad otthont a 3. Európa Játékoknak. Június 21-24. között 3×3-as kosárlabda tornát is rendeznek, melyen női válogatottunknak is szurkolhatunk. Nemzeti csapatunk Bach Boglárka, Jáhni Zsófia, Szabó Fanni és Weninger Virág összeállításban szerepel a tornán. - olvasható a hunbasket.hu-n.

A krakkói rendezésű 3. Európa Játékok nyitómérkőzésén a magyar válogatott 21-15-re maradt alul Csehország együttesével szemben.

A csehek támadása nyitotta a mérkőzést, amiből azonnal Alzbeta Levinska szerzett pontokat. Ezt követően Katerina Galickova is betalált, így Csehország 2-0-ra lépett meg. Ezután lányaink indították meg a támadások sorozatát. A labda végül Bach Boglárkához került, akit dobás közben faultoltak, amiért egyet dobhatott (1-2). Bach kosara után végül 2-2-nél egyenlített Földi Attila együttese, majd Szabó Fanni pontjával át is vették a vezetést. A csehek azonban nem hagyták magukat, tovább pörgött a játék, s Tereza Motycakova triplája után ismét a ellenfél felé billent a mérleg (3-4). Fej-fej mellett haladtak az együttesek, három perc után pedig ismét egál, 5-5 volt az állás. Ezután ismét Motycakova volt sikeres, majd időkérés következett.

Visszatérve folytatódott a hihetetlenül agresszív játék, ami szemmel láthatóan a cseheknek kedvezett inkább, ellenfelünk Levinska vezényletével ugyanis 8-5-nél három ponttal lépett meg. Lányaink azonban ekkor ritmust váltottak, és 8-8-nál ismét kiegyenlítettek, majd Bach sikeres büntetőjének köszönhetően át is vették a vezetést. A magyarok öröme azonban ezúttal sem tarthatott sokáig. A túloldalról ezúttal Galickova brillírozott, pontjai után pedig 11-9-et regisztrálhattunk Csehország javára. Magyarország számára a legnagyobb problémákat talán a csehek lepattanó játéka jelenthette. Szabó Fanni a védekezésbeli hiányosságokat végül hárompontosával tudta ellensúlyozni, melynek köszönhetően ismét kiegyenlítődött a mérkőzés. Ezután tovább peregtek a másodpercek, s három percre a lefújás pillanatától azonban továbbra is két ponttal ment Csehország, majd Poganyova is betalált, amivel 12-16-ra változott az állás. A csehek támadásai egyszerűen megállíthatatlannak bizonyultak, míg lányaink a védelmükön is csak nagy nehezen találták meg a réseket. Következhetett tehát az összecsapás véghajrája. A kijelzőn 17-13 állt, amikor Weninger Virág szerzett pontot, ezután viszont Csehország hatalmasat hajrázott. A parkettet a Galickova-Levinska duó dominálta, kiknek köszönhetően Csehország végül 21-15-ös győzelmet tudott aratni.

 

MAGYARORSZÁG - CSEHORSZÁG 15-21

3. Európa Játékok 2023
Krakkó, Cracovia Aréna
Veronika Melcekova, Darius Somka (Pierre Duwat)

Magyarország: Bach Boglárka 5, Weninger Virág 2, Jáhni Zsófia 5, Szabó Fanni 3.

Csehország: Tereza Motycakova 4, Katerina Galickova 9, Tereza Poganyova 2, Alzbeta Levinska 6.

 

A krakkói rendezésű 3. Európa Játékok első napjának második mérkőzésén a magyar válogatott 22-8-ra maradt alul Franciaország együttesével szemben.

A nap második találkozóját ezúttal lányaink támadása indította. Kosár azonban nem született, a franciák támadhattak, amiből Marie Mane szerzett pontokat. Ezt követően pedig felgyorsultak az események. Franciaország megállíthatatlan tempót diktált, s alig fél perc elteltével már 4-0-ás előnyre tettek szert. Ekkor szerzett viszont kosarat Jáhni Zsófia, mellyel lányaink szépíteni tudtak. A találat azonban csak egy pillanatra törte meg az ellenfél lendületet, akik ismételten Maine pontjával folytatták a pontszerzést. Ezután Hortense Limouzin volt sikeres, így pedig már 6-1-et regisztrálhattunk. A magyar együttes foggal-körömmel küzdött a franciák domináns támadójátéka ellen, aminek később meg is lett az eredménye, hisz Bach Boglárka tudott kosarat szerezni. Jelentősen közelebb férkőzni azonban továbbra sem tudtak lányaink.

Rövid szünet következett, majd visszatérve Bach Boglárka folytatta a kiváló játékot – találatával 7-3-ra változott az állás. Ekkor még hat perc volt hátra az összecsapásból. Teltek a másodpercek, kosár azonban nem született, majd a franciák ismét ritmust váltottak és elkezdték pakolni a pontokat a táblára. Újabb egy perc elteltével már 10-4-nél jártunk. Bach Boglárka viszont továbbra is szárnyalt a pályán, az összesített 5 magyar pontból négyet ő szerzett. Védekezésben azonban ismét problémái akadtak lányainknak, akik franciák masszív játékosain egyszerűen nem találtak fogást. A végjáték során a legnagyobb problémát Marie Mane jelentette, aki fél perc leforgása alatt 5 pontot szerzett együttesének. A magyarok oldaláról Jáhni Zsófia, illetve Bach Boglárka talált még be, ezzel pedig 16-7-et regisztrálhattunk. A mérkőzés utolsó egy percében már nem változott rengeteget a játék képe. Franciaország végig magabiztosan tartotta kialakított előnyét, s végül Mane kosarával 22-8-ra le is zárta a találkozót. Lányaink számára most tehát egy pihenő nap következik, majd pénteken este 20 óra 20 perctől Lettország ellen lépnek pályára a harmadik csoportmérkőzésen.

 

FRANCIAORSZÁG - MAGYARORSZÁG 22-8

3. Európa Játékok 2023
Krakkó, Cracovia Aréna
Darius Somka, Karolina Radinovic (Pierre Duwat)

Franciaország: Anna-Sara Ngo Ndjock -, Marie Mane 11, Hortense Limouzin 6, Myriam Olivia Djekoundade 5.

Magyarország: Bach Boglárka 5, Weninger Virág -, Jáhni Zsófia 2, Szabó Fanni 1.

 

Kép, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus