A felnőtt válogatott szűk keretét célozta meg a 19 éves Kiss Angelika

Egy-két éven belül ezt szeretné elérni. 

fotó: fiba.basketball

Második alkalommal kapott lehetőséget a felnőtt női kosárlabda-válogatott keretében a még mindig csak 19 éves Kiss Angelika; a székesfehérvári összetartáson tapasztaltak mellett klubja, az Aluinvent DVTK céljairól beszélgetett vele az utanpotlassport.hu.

„A hollandok és a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt dolgozhattam először együtt a legjobbakkal − másfél hétig −, és már akkor is hatalmas megtiszteltetésnek tartottam, az álmom vált valóra. Eleinte persze nagyon izgultam, végül feloldódtam, és jól éreztem magam. A kapitánnyal nem sokkal később beszélgettem, akkor azt mondta, hogy nyáron megint találkozunk, ily módon számítottam a mostani lehetőségre” − mondta Kiss Angelika.

„Három edzésenként van fél nap pihenőnk. Az utánpótlás-válogatottakéhoz képest jóval nagyobb erőnlétet követelnek a tréningek, amelyek technikailag és taktikailag is másképpen vannak felépítve. Fizikailag és mentálisan egyaránt fáradtabbnak érzem magam, tisztán megmutatkozik a szintkülönbség. Tudom, sokat kell még erősödnöm, minden nap új célokat tűzök ki magam elé. Úgy tervezem, hogy egy-két éven belül kiharcolom a szűk keretbe jutást.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus