A FIBA súlyos szankciókat hozott az orosz kosárlabdával szemben

Ez érinti a női versenysorozatokban induló magyar csapatokat is: a Szekszárd EuroCup-negyeddöntőt játszik, az Euroligában új ellenfelet kapott a Sopron.

A FIBA európai tagozata tegnap hozott döntéseket az ukrajnai helyzet miatt. Azonnali hatállyal kitiltották az orosz csapatokat minden nemzetközi klubsorozatból, orosz tisztviselők, játékvezetők, ellenőrök további rendelkezésig nem dolgozhatnak ezekben a sorozatokban, és törölték a 2025-ös Eb rendezésére benyújtott orosz pályázatot is. Emellett arról is rendelkeztek, hogy ukrán gárdák átmenetileg nem játszhatnak otthon, hanem valahol az európai kontinensen kell megrendezniük a "hazai" meccseiket. 

Az orosz sztárcsapatok kizárása után a női Euroliga negyeddöntőjének mezőnye is megváltozott, a Sopron Basket az USK Praha helyett a francia BLMA gárdájával csap majd össze. 

Az Euroligát a EuroCup negyeddöntős mezőnyéből töltöttek fel, az itt keletkezett üresedést pedig korábban kiesett csapatokkal pótolták, így az Atomerőmű KSC Szekszárddal - a tolnai gárda a ma délutáni sorsoláson kap majd ellenfelet. 

A változás a férfi FIBA Europe Cup negyeddöntőit is érinti, itt az Avtodor Szaratov kizárása után a dán Bakken Bears került be a legjobb nyolc közé, ők játszanak a nagyváradi CSM CSU Oradeával. 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus