A FIBA szerint biztosan nyerjük Eb-selejtezős csoportunkat

A nemzetközi szövetség honlapja szerint női válogatottunk jövője is fényes - alig van olyan ország, amelynek ennyi fiatal tehetsége van.

Paul Nilsen, a FIBA szakírója közölt egy cikket a nemzetközi szövetség hivatalos honlapján, amelyben a 2021-es női Európa-bajnokság selejtezőcsoportjainak esélyeit firtatja.

Nilsen szerint a H csoport a legérdekesebb/legfurcsább, de Magyarország biztosan fogja hozni az első helyet.

Úgy érzi, a következő években még feljebb fogunk lépni, mert a spanyolokat, a franciákat és az olaszokat leszámítva nincs más ország, amelynek ennyi tehetsége lenne a kontinensen. Emellett a tapasztaltabb játékosokkal is elég jól állunk ahhoz, hogy Szlovákiát és Hollandiát megelőzzük még Dombai Réka és társai felnőtt keretbe illesztése előtt/közben is.

Nilsen úgy érzi, hogy a mieink Raksányi Krisztinára támaszkodhatnak, de érdekes lesz látni, hogy Yvonne Turner a jövőben is vállalja-e a szereplést a magyar válogatottban. Studer Ágnesnek, Kiss Virágnak, Lelik Rékának és a többieknek feljebb kell lépniük, egyre nagyobb szerepet kell vállalniuk a felnőtt nemzeti csapatban - a tehetségük megvan hozzá.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus