A magyar válogatott nyerte a B33 Tour női versenysorozatát

Szombaton Oroszlány adott otthont a B33 Tour utolsó 2018-as állomásának. Idén először női ligát is kiírtak a szervezők 1000 eurós fődíjjal.

A wbasket.hu beszámolója:

Az oroszlányi tornán rangos női mezőny gyűlt össze, hiszen komoly nemzetközi rutinnal rendelkező válogatottak sorakoztak fel. A magyar csapat mellett Ausztria, Románia és Ukrajna válogatottja vett részt az eseményen. A lebonyolítás értelmében a csapatok körmérkőzéses rendszerben mérték össze az erejüket, majd a két legjobb még egy döntőt vívott.
A magyar válogatott ezúttal Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Süle Krisztina és Szabó Petra összeállításban szerepelt. A csoportmeccsek során a magyar lányok Ausztriát és Ukrajnát is végig vezetve nagy különbséggel verték. Mindkét összecsapás 21-12-es végeredményt hozott.

A legnagyobb csatát Romániával vívták a mieink. A szeptemberi Európa-bajnokság házigazdája egyik legerősebb felállásában érkezett, még Gabriela Marginean is szerepelt náluk. Jól kezdtek a románok, 18-11-re is vezettek. Végül azonban 5 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Medgyessy Dóra révén egyenlítettünk. A ráadásban pedig két jó ütemű betöréssel megnyerte válogatottunk a rangadót. Süle Krisztina nevéhez fűződött a győztes pont.

A döntőben Ausztria volt az ellenfél, akik az elmúlt hetekben végig versenyezték a B33 Tour állomásait. Nagy erőket mozgósítva készültek az Eb-selejtezőre, a ZTE-ből ismert Sigi Koizar lépett elő az egyik vezérüknek. Kisebb csalódásként élték meg, hogy nem vívták ki a részvételi jogot a 2018-as kontinenstornára. A konstancai selejtezőn ettől azonban igencsak messze voltak.

Az oroszlányi döntő fordulatos csatát hozott. Nagy kedvvel játszó és kiváló összjátékokat bemutató válogatottunk a mérkőzés feléhez érkezve 13-7-re lépett el. Az osztrákok azonban nem adták fel és a végjátékban egy pontra felzárkóztak. A magyar csapat végül 18-17-es sikert aratott és ezzel megnyerte a B33 Tour női versenysorozatát, mely Queen Legue néven került kiírásra. Gratulálunk!

Fotó - wbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus