A Seattle Storm szerzett előnyt a WNBA nagydöntőjében

Megkezdődött a WNBA 2018-as fináléja, a harmadik bajnoki címéért küzdő Seattle simán győzött az első döntőjében érdekelt Washingtonnal szemben.

A Seattle Storm a 7 gólpasszt kiosztó Sue Bird vezetésével az első három negyedben szétszedte a Washington Mystics játékát, félidőben 48-32-re, három játékrész után 77-53-ra vezettek. A hazaiaknál a Natasha Howard-Breanna Stewart palánk alatti páros villogott, 41 pontot szórtak, míg kintről Jewell Loyd parádézott, 23 pontig jutott, 3/3 triplával. A 2017-18-as szezon egy részében a Sopront erősítő Crystal Langhorne 10 perc alatt 6 pontot jegyzett.

A Washingtonban hiába dobott remekül Ariel Atkins (23 pont, 10/14 mezőnyből), a csapat szupersztárja, Elena Delle Donne gyenge napot fogott ki (10 pont, 7 lepattanó, gólpassz nélkül), és az egykori soproni Kristi Toliver is borzasztóan célzott (2/11). A játékszervezéssel is akadtak gondok, a Seattle védekezését nehezen tudták feltörni a vendégek, akiknél a szintén ex-soproni Tianna Hawkins dicsérhető (5 pont, 7 pattanó, 1 blokk, 1 szerzett labda). 

A három nyert meccsig tartó döntő magyar idő szerint vasárnap este 21:30-kor szintén Seattle-ben folytatódik. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus