A soproniak szerb ászának különleges a hazai rendezésű Eb

Jelena Milovanovics férjhez ment és már Jelena Brooksként tért vissza első gyermeke megszületése után az Európa-bajnokságon – Sopronról is beszélt a FIBA-nak. 

Belarusz ellen még csak 19 percet töltött a pályán a szerb válogatott egyik legjobbja, az oroszok ellen viszont már 31, a belgák ellen pedig 28 percig számítottak a szolgálataira a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Bár szinte mindenki azt gondolta, hogy Brooks terhessége és szülése miatt a teljes szezont ki fogja hagyni, ő mindvégig úgy készült, hogy ott lesz a tornán – a szülés után két héttel már kőkemény kardióedzéseket végzett, a szülés után hat héttel pedig már ott volt a szerb csapat edzőtáborában, teljes értékű játékosként. Itt napról napra sikerült formába lendülnie, amiben az is segített, hogy a szerb szövetség mindent megtett azért, hogy gyermeke és férje is ott lehessen az edzőtáborban, ez óriási extra energiákat szabadított fel benne. 

A válogatott ma a svédekkel csap össze a negyeddöntőben, és Brooks elmondta: a céljuk nem is lehet más, mint kiharcolni az olimpiai részvételt Tokióban. A torna után azonban még klubkötelezettségei vannak, hiszen Sopronban is nagyon várják vissza. Brooks elmondta, hogy a legnehezebb az volt a terhessége alatt, hogy nem lehetett ott társaival a pályán – a Sopron újra kiharcolta az Euroliga Final Fourt, és borzasztó nehéz volt online nézni a mérkőzéseket ahelyett, hogy a pályán harcolt volna, viszont így a klub legnagyobb szurkolójává vált. A következő idényben új szakmai stáb és sok új játékos lesz a csapatnál, őt is vissza kell építeni, ám Brooks pedig bizakodik, mert bár a női Euroliga nagyon erős, de a Sopron is nagyon erős lesz jövőre. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus