Bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra a ZTE NKK

Szerdán egy sajtótájékoztatón bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra a ZTE NKK. Részletek a klub közleményében.

A ztenkk.hu hivatalos közleménye:

Szerdán délután lehullott a lepel a 2019/2020-as keret tagjairól és csapatunk új vezetőedzőjéről. A sajtótájékoztatót Tóth László ügyvezető vezette fel, aki elmondta, hogy sokat dolgoztak azon, hogy az anyagi lehetőségeinkhez megfelelő keretet alakítsanak ki.

- Az elmúlt szezon olyan alapot teremtett és olyan magasra tette a csapat a lécet a bronzérem megszerzésével, hogy nagyon nehéz volt ehhez a szinthez felépíteni az új keretet. Fontos volt, hogy azokat a játékosokkal, akik letéteményesei lehetnek egy újabb sikeres szezonnak, gyorsan megállapodjunk, hogy meglehessen a keretünk alapja.

Ügyvezetőnk ezt követően bemutatta a csapat új vezetőedzőjét, Molnár Józsefet, akiről kiderült, hogy Körmenden született, majd Zalaegerszegen tanult és a fővárosban kezdődött az edzői karrierje. Ezt követően az Egyesült Államokban dolgozott, majd Új-Zéland következett, ahol az ottani szövetségnek dolgozott U16 és U18-as válogatottaknál, valamint az első ligában is szerepet vállalt. 2012-ben hazatért a családjával és a Szeged NB I-es férfi csapatánál dolgozott egy rövid ideig, aztán Norvégiába vezetett az útja, ahol másodosztályú csapatoknál és szintén az U16 és U18-as válogatottaknál dolgozott. A SMAFC hívására tavaly tért haza és azóta a soproni utánpótlásban és a B csoportos együttesnél munkálkodott.

- Gratulálok a klubnak az elmúlt években elért sikerekhez és a klub vezetése előtt is kalapot kell emelni. Köszönöm a bizalmat, véleményem szerint erős magyar magja lesz az együttesünknek, remélem, hogy remekül tudunk majd közösen együtt dolgozni a szezonban.

Ezt követően a vezetők bemutatták az új keretet, melyben két nagy visszatérő is van, Nagy Dóra és Kirby Burkholder. Nagy Dóra személyesen is részt vett az eseményen.

- Örülök, hogy megkerestek Zalaegerszegről és örömmel jöttem vissza. Az elmúlt két szezonom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, remélem, itt újra magamra találok majd és hasznára lehetek a csapatomnak.

A tavalyi keretből Janis Ndiba és Horti Dóra is marad, ami nagy fegyverténynek számít. A fiatalok, a saját nevelésű Kovács Georgina és Preisinger Boglárka, valamint a Sopronból hazaértő, szintén saját nevelésű Dömötör Dorina lesznek. Mellettük ismét a felnőtt keret tagja Jurkó Noémi, valamint Pécsről érkezik Csutorás Fanni, míg egyetemi tanulmányai végeztével csapatunkban folytatja Kuttor Enikő. A légiós helyekre, a már említett Burkholder és Ndiba mellett, Hayes Keyona (center) és a Celjében játszott, Andjela Delic (hátvéd) érkezik.

A szakmai stáb nem változik, így a másodedzői feladatokat továbbra is Horváth Zsófia látja el.

A felkészülés előre láthatóan augusztus második hetében kezdődik.

Fotó - ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus