Cél az Európa-bajnoki részvétel

Kulcsfontosságú Eb-selejtezők előtt áll a női válogatott.

Kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezők előtt áll a magyar női kosárlabda-válogatott. A Székely Norbert vezette nemzeti csapat jelenleg 2-2-es mutatóval a C csoport második helyén áll, csütörtökön Izlanddal, vasárnap pedig Romániával csap össze a miskolci DVTK Arénában. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón a szövetségi kapitány mellett Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke, Pukler Gábor csapatvezető, valamint Kányási Veronika, a DVTK-Hun-Therm válogatott hátvédje osztotta meg gondolatait. - olvasható a hunbasket.hu-n.

 

Szalay Ferenc

Köszönet Miskolcnak, hogy itt lehetünk, gyönyörű a csarnok, bízunk benne, hogy nagy sikerek színhelye lesz. Lelik Réka sérülése sajnos nem jött rendbe, rá nem számíthatunk, de a többiek számára minden adott, hogy a két meccset sikerrel véve kiharcolják az Európa-bajnoki részvételt. A tét nem kicsi, egyik ellenfél sem gyenge, nyerni kell mindenképpen. Ez egy fiatal válogatott, amely az elmúlt 9-10 év tudatos építkezésének köszönhetően mára beérett. A fiatalszabályról kijelenthető, hogy bevált, a fiatalok együtt edzenek a felnőttekkel, ez a javukra válik. Négy európai szinten pallérozódó magyar klub van, soraiban sok magyar játékossal. Ezeken a nemzetközi meccseken lehet úgy fejlődni, hogy a játékosok később válogatott szintre jussansak. A cél az olimpiai részvételt lehetővé tevő selejtezős szereplés. Az MKOSZ mindent megtesz azért, hogy az utánpótlás magas szinten működjön, 20-22 ezer igazolt játékossal indultunk, most közel 100 ezernél járunk, a fejlődés egyértelmű. Van egy gyönyörű kosárlabda múzeumunk, ahol nagyon jó látni a fiatalabb és az idősebb generációt, ahogy felelevenítik az emlékeket, vagy éppen ismerkednek szeretett sportágunk történelmével. Remélem, a tavaszi küldöttgyűlésen újra bizalmat szavaznak nekem a küldöttek, és folytathatjuk a megkezdett munkát.

 

Kányási Veronika

Nagyon várom a mérkőzéseket, a diósgyőri szurkolók sokszor bizonyították, milyen hangulatot tudnak teremteni, sok győzelembe ők hajszoltak bele minket. Reméljük, az ország többi részéről is sokan jönnek, és együtt kiharcoljuk az Eb-részvételt.

 

Székely Norbert

Örülök, hogy itt lehetünk, nagyon szép itt minden, remélem, az eredmény is szép lesz. Hagyományosan jó a magyar kosárlabda, ezen belül a női szakág is. Remélem, ez egy Európa-bajnoki részvételben is megnyilvánul. Van elég tudásunk, önbizalmunk, elhivatottságunk hozzá. A csapat képes egymásért, a címeres mezért küzdeni. Hiszünk egymásban, az első négy fordulóban megmutattuk magunkat, megmutattuk, hogy képesek vagyunk magas szintű játékra. Azt látom a csapaton, hogy mindenki egyfelé húz. Az Eb-vel kapcsolatban is lehet célokat kitűzni, de először a kijutást kell bebiztosítanunk. Határ Bernadett és Lelik Réka játékára nem számíthatok, de előbbi novemberben sem játszott, bízom benne, hogy akik itt vannak, ők is a legjobbjukat fogják nyújtani. Izlandot minél nagyobb pontkülönbséggel kell vernünk, majd követni a többi eredményt, és ha minden jól megy, a második mérkőzést elegendő „csak” megnyernünk.

 

Pukler Gábor

Rendkívül fiatal a csapat, sokan közülük azonban már a korosztályos válogatottakban is együtt játszottak, sokuk pályafutását van szerencsém azóta követni. A hangulatra nincs panasz, a helyszín szenzációs, bízom benne, hogy a válogatott meccseken is meglesz ez a hangulat. Célunk az Európa-bajnoki szereplés kiharcolása, majd a kontinensviadalon minél jobb eredmény elérése.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus