Dombai Réka készen áll az újabb szintlépésre

A magyar női kosárlabda egyik szupertehetsége tavaly parádésan játszott a Vasasban, most pedig már az egyik élcsapat Győrben készül az új évadra.

Részlet az utanpotlassport.hu által készített interjúból:

A 2001-es generáció évek óta ott van a legjobbak között. A lányok az utóbbi három évben háromszor álltak a kontinensbajnoki dobogón: két ezüst- és egy bronzérmet szereztek, mindemelett EYOF-másodikak, világbajnoki negyedikek és tizedikek lettek.

„Nagyon örültem neki, hogy az idén is együtt játszhattunk – így Dombai. – Elképesztő az együttes küzdeni tudása. Nem tudok egyetlen olyan helyzetet sem említeni, amikor feladtuk volna, a legnehezebb pillanatokban is segítettük egymást a végsőkig. Boldog és büszke vagyok, hogy évek óta velük lehetek.”

A válogatott versenyeket követően kapott némi pihenőt az ifjú kosaras, ám ezután új fejezet kezdődött az életében: a Vasas Akadémiától szerződtette őt az élvonal legutóbbi negyedik helyezettje, az UNI Győr csapata.

„A Győr mellett Miskolcról és Szekszárdról is kaptam megkeresést. Sokat gondolkoztam rajta, milyen szempontok alapján válasszak. Azért döntöttem végül a győriek mellett, mert itt sok idősebb játékos van, akitől tudok tanulni. Fontos volt ugyanakkor az, hogy velem egykorúakkal is edzhessek. Itt ez is adott, hiszen a klub fiatalított a nyáron. Mostanra úgy érzem, beilleszkedtem, jól érzem magam Győrött.”

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus