Egerszegen nincs pénz az NBI-re, lehet, hogy nem neveznek

Komoly bajban van a város női csapata.

fotó. ZTE NKK

A hírek szerint gondban lehet a ZTE NKK NB I. A csoportos női kosárlabdacsapata, és az értesülés nem légből kapott - írja a zaol.hu.

"Most az a helyzet, hogy bárkit is szólítunk meg, azt a választ kapjuk, hogy náluk is nehéz a helyzet. Sajnos régi partnereink között is van olyan, aki most nem tud támogatást adni, ezzel pedig a költségvetésünk jelentős százaléka csúszott ki a lábunk alól. A város az eddigi támogatását biztosítja, és vannak más támogatóink is, csakhogy ez kevés… Még az MKOSZ által biztosított támogatással együtt is. Lutriba nem szeretnénk belemenni. Januárra van ugyan ígéret, hogy más forrásból is újra kapunk támogatást, ám azzal a megjegyzéssel: ha a helyzet olyan lesz…" - mondta a portálnak Tóth László ügyvezető.

Ha marad a jelenlegi helyzet, akkor nem nevezünk az új bajnokságra, s ki tudja, hogy mikor lesz megint újra A csoportos női kosárlabdacsapata a városnak. Huszonhat éve vagyunk ott a legjobbak között, és klasszikus csapatsportágakban a megye egyetlen jelenlegi élvonalbeli női együttese a miénk. Megtehetnénk, hogy elindulunk egy fiatalokból álló együttessel, aztán vagy kiesünk, vagy sem, és egy évvel később újra jó csapatunk lehet. Ám most nincs pénz a szezonkezdetre sem" - tette hozzá Török Róbert technikai vezető.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus