Egyelőre két új érkező Szekszárdon

Augusztus 25-én az Atomerőmű KSC-Szekszárd együttese is megkezdi felkészülését a 2014/15-ös női bajnokságra. A Magyar Gergely vezette tolnaiakhoz egyelőre két új játékos érkezett.

Sikeresnek mondható éven van túl az Atomerőmű KSC-Szekszárd együttese, amely az elmúlt idényben az ötödik helyen végzett a bajnokságban. A csapat magyar magja többségében együtt maradt, a légiósok közül hárman is távoztak.

Ahogy arról már korábban honlapunkon is beszámoltunk a ZTE NKK a múlt héten jelentette be, hogy a kiváló idényt futó Zele Dorina náluk folytatja pályafutását. A szekszárdiak hivatalos honlapja úgy fogalmazott: "annak ellenére, hogy jelenleg is érvényes szerződése van a KSC-vel, az előző év első számú húzóembere, Zele Dorina is jelezte távozási szándékát, akit azóta a ZTE a hivatalos honlapján már be is mutatott."

Az már hivatalos, hogy a magyar játékosok közül nem marad Szekszárdon Árvay Júlia valamint Szepsi Gina, de szintén távozott három légiós, Latinka Dusanics, Katja Kotnik és Shamika Singleton.

Az érkezési oldalon egyelőre a Vasastól érkező Fejes Fruzsina és az orosz center Anna Konyakina szerepel. A 21 esztendős Fejes a nyáron tagja volt az U20-as B-divíziós Eb-n a feljutást kiharcoló magyar válogatottnak. A 4-5-ös poszton egyaránt bevethető fiatal játékos a fővárosiaknál tavaly összesen 17 mérkőzésen 11-szer volt kezdő és átlagban 6.7 pontot és 3.9 lepattanót szerzett.

A 195 cm magas orosz Anna Konyakina egy hónapos próbajátékra érkezik majd Szekszárdra. A 23 esztendős center a Nagyezsda Orenburgnál nevelkedett, majd megfordult az élvonalbeli Rosztov gárdájánál is. A tavalyi idényét az orosz harmadosztályban, az Universitet-Yugra Surgut csapatánál töltötte kezdőcenterként. Csapatával a bajnokság második helyét szerezte meg.

Szintén Szekszárdon folytathatja pályafutását a szerb Maja Skorics. A 25 éves bedobóval egyelőre folynak a tárgyalások, várhatóan a héten eldőlhet a leigazolása. Skorics korábban két idényt már lehúzott a magyar pontvadászatban, 2011 és 2013 között a Diósgyőr játékosa volt, tavaly pedig a Közép-európai Ligában is szereplő szlovákiai Somorjában játszott. A MEL-ben 10.8 pontot valamint 6.5 lepattanót átlagolt.

Ami a maradókat illeti: fontos láncszeme lehet a jövő évi csapatnak is a szerb Maja Scsekics, aki zsinórban harmadik szezonját kezdi meg a tolnaiaknál. A magyar játékosok közül továbbra is Szekszárdon folytatja pályafutását Hajdu Zsanett, Kovalcsik Emese, Simon Anikó, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Tamis Dorottya és Theodoreán Alexandra is.

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezésre kerül a Sió Kupa. Az immár 45. alkalommal kiírt felkészülési tornára szeptember 26-28. között kerül sor, a résztvevők névsora még nem végleges, de a házigazda Szekszárd mellett a bajnok PINKK-Pécs és a Vasas biztosan pályára lép majd.

Fotó: kscszekszard.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus