Élőben a 3X3 Európa-bajnokság első napja

Ma délután Hollandiában megkezdődik az idei 3X3 Európa-bajnokság - az első napon női válogatottunk érdekelt Románia (15:15) és Svájc (19:15) ellen.

Ma délután 14:00-kor megkezdődik az idei 3X3 Európa-bajnokság Hollandiában, Amszterdamban.

A lebonyolítás mindkét nemnél ugyanúgy zajlik: négy darab 3 fős csoportot alkot a 12-12 induló, és a továbbjutáshoz, a negyeddöntőhöz az első kettőben kell lenni. Holtverseny esetén (ez ebben a formációban csak úgy lehetséges, ha a három csapat körbeveri egymást, mindegyik 1-1 győzelemmel és vereséggel végez a csoporton belül, tehát az egymás elleni eredmény rögtön nem számít) előbb a több dobott pont dönt a továbbjutásról, majd a rangsor.

Női válogatottunk lesz érdekelt először, ma ők lépnek pályára, ráadásul mint ismert, címvédőként, hiszen tavaly ők nyerték a kontinensviadalt Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Ruják Nóra és Szabó Petra összeállításban. Idén utóbbi kettő helyett a vb társpontkirálynője, Bozóki Bettina és Süle Krisztina fog szerepelni Medgyessy és Theodoreán mellett - az alig több mint két hete világbajnoki ezüstérmet szerző csapatból Papp Klaudiát a tavalyi Eb MVP-je, Medgyessy váltotta, ahogyan már a selejtezőkön is.

A selejtezőket egyébként megnyerte a magyar válogatott, és a tavalyi elsőség után nem meglepő, hogy Károlyi Andrea együttese az első kiemelést kapta az egész tornára, az A-csoportban fognak szerepelni. A mai programban előbb 15:15-től a 9. kiemelt Románia, 19:15-től pedig a 8. kiemelt, az andorrai selejtező fináléjában legyőzött Svájc lesz a mieink ellenfele, el is dől tehát, hogy kik jutnak az egyenes kieséses szakaszba, a vasárnapi negyeddöntőkbe.


A mai program magyar szempontból

15:15  Magyarország - Románia
19:15  Magyarország - Svájc


A napi eseményeket élőben ezen a streamen tudjátok majd követni:

És a nap második része a hölgyek 19:15-ös meccsével:

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus