Hivatalos női válogatottunk 15 fős kerete az olimpiai selejtezőre

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a magyar női kosárlabda-válogatott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének budaörsi székházában.

A Hunbasket beszámolója:

Nemzeti csapatunk tagja, Varga Alíz elmondta, hogy nagyon izgatottan várja már a selejtezőt Sopronban.

"Sok ideje készülünk erre, és már érezni az előszelét annak, hogy mekkora dolog van készülőben. Minden lehetőségünk és esélyünk megvan arra, hogy kijussunk az olimpiára, így is fogunk készülni. Nagyon várom már a február 2-ai kezdést. Egy célunk van: kijutni az ötkarikás játékokra."

A Sopron Basket magasembere azt is elmondta, hogy óriási motivációt jelent a soproni közönség, amely a csapat hatodik embere.

"Nagyon szeretném, hogy sokan jöjjenek a soproniak mellé, és együtt zengjék, hogy "Hajrá, magyarok!". Úgy érzem, minden meccsen van esélyünk. Bárkit elkaphatunk, mert hatalmas szívünk van. Mindig vannak esélyesebb és kevésbé esélyes csapatok, de ez eddig sem akadályozott meg minket abban, hogy megszorongassuk vagy legyőzzük őket. Bármi lehetséges, és ezt be is fogjuk bizonyítani." - zárta szavait Varga Alíz.

 

Székely Norbert szövetségi kapitány először arról beszélt, hogy a keretszűkítés, ez a januári időszak már egyértelműen a felkészülés része, de hét éve készülnek erre.

"Remélem, mindenki látja, hogy ez a magyar válogatott folyamatosan egyre nagyobb és nagyobb lépcsőket tudott megmászni - most jön egy újabb, ami olimpiai részvételt érne. Tisztában kell lennünk azzal, hogy éppen ki mire képes, hova tud még fejlődni, milyen potenciál van benne, és ezzel párhuzamosan folyik a felkészülés az ellenfelekre. Ez a három csapat nyilván úgy gondolkodik, hogy a magyar válogatott lesz az, amelyik nem jut ki. Remélem, hogy gondot tudunk nekik okozni, és azt is, hogy nem a magyar csapat lesz az, amelyik a negyedik helyen végez." - mondta a kapitány.

A szakember ezt követően a három ellenfélről is beszélt.

"A japán válogatott érdekes stílusban játszik, nem megszokott. Egész pályán kosaraznak előre és hátra is. Mozgékony csapat magasember hiányában, ezt próbáljuk kihasználni. A kanadai válogatott európaibb stílusú, jobban kirajzolódik, hogy kiken van a hangsúly - a japánoknál mindenki sokat játszik, eloszlik a teher. Próbálunk a lehető legjobban készülni a kanadaiakra, akik rendkívül fizikálisak. A spanyolok az elmúlt években előrébb jártak nálunk, de bízom benne, hogy egy-egy mérkőzésen már lehetünk erősebbek, és ez a mérkőzés február 11-én lesz. Ebben a csoportban nincs USA, Ausztrália vagy Kína - olyan csapatok, akiktől feltétlenül ki kellene kapnunk. Olyan együttesekkel vagyunk együtt, akik ellen van esélyünk. Lehetőségként kezeljük ezt a helyzetet, egy hatalmas dolgot érhetünk el." - fogalmazott a Székely Norbert, aki ezt követően kihirdette annak a 15 főnek a nevét, akik február elején az olimpiai selejtezőre készülnek majd.

 

Kiss Virág (CBK Mersin, Törökország)

Dombai Réka (SERCO UNI Győr)

Dubei Debóra (SERCO UNI Győr)

Kányási Veronika (DVTK HUN-Therm)

Cyesha Goree (SERCO UNI Győr)

Studer Ágnes (Flammes Carolo Basket, Franciaország)

Aho Nina (DVTK HUN-Therm)

Török Ágnes (SERCO UNI Győr)

Juhász Dorka (Beretta Famila Schio, Olaszország)

Sitku Zsuzsanna (Sopron Basket)

Varga Alíz (Sopron Basket)

Lelik Réka (DVTK HUN-Therm)

Horváth Bernadett (TARR KSC Szekszárd)

Határ Bernadett (Perfumerías Avenida, Spanyolország)

Ruff-Nagy Dóra (SERCO UNI Győr)

 

Ebből a 15 főből lesz szűkítve a 12-es keret. A tornán nem lehet majd cserélni, tehát végig ugyanaz a 12 fő fog játszani - ez a névsor várhatóan február 6-án lesz nyilvános.

 

A soproni női olimpiai selejtezőtornára az Eventimen kaphatóak jegyek:

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/olimpiai-selejtezo-torna-sopron-arena-628272/event.html

 

Forrás: hunbasket.hu

Fotó: Horváth Enikő Judit/MKOSZ

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus