Horti Dóra bejelentette visszavonulását

A 33 éves center mesélt a döntés okairól, értékelte pályafutását, és arról is beszélt, hogyan tovább.

A Nemzeti Sport Online készített interjút Horti Dórával:

"– Jól hallottuk, befejezi profi karrierjét?

– Igen, a hír igaz – válaszolta megkeresésünkre a 33 éves Horti Dóra, korábbi válogatott center. – Lehet, hogy az „öreglányokkal” még játszom néha, de az NB I-ben már biztosan nem.

– Miért döntött így?

– Korosodom, s anyaként már nem megy az a fajta életmód, amit a profi játék megkövetel. Az életünk egy nagy rohanás, folyamatos szervezkedés, férjemmel, Szabó Zsolttal, aki ugye élvonalbeli kosárlabdázó, az van a fókuszban, ki megy edzésre, ki kinek és mikor adja át Esztert, a kislányunkat. Az előző két szezonban örökké csak azt néztük, mikor kell a nagymamát ugrasztani, hogyan oldjuk meg a mindjárt hároméves gyerek elhelyezését, amíg mi edzünk, meccset játszunk. Nem beszélve arról, hogy vasárnap két testileg és lelkileg kifacsart szülőt kapott... Ezt tovább nem tudtuk és nem is akartuk menedzselni. Hozzáteszem, ennek semmi köze ahhoz, hogy bajban van a zalaegerszegi női kosárlabda.

– Akkor most ideje számot vetni? Kívülről szép és teljes a pályafutása. Ön ezt hogy látja?

– A tavalyi nyár a válogatottal kerekké tette, no meg az is, hogy Zalaegerszegen vissza tudtam térni a szülés után. Az ügynököm tavasszal kérdezte, hol szeretném folytatni, erre én azt válaszoltam, hogy sehol. Nem örült, mert a statisztikák alapján az NB I egyik legjobb értékindexű magyar játékosa voltam, így megjegyezte, elvesztett egy remek ügyfelet."

A teljes interjút ezen a linken olvashatjátok el - ebben szóba kerül az is, hogyan értékeli pályafutását Horti Dóra, illetve hogy mit tervez a jövőben.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás - nso.hu
Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus