Jó pár játékost bejelentett a Győr

Komoly keret épül, amely egy kivétellel már most teljesnek mondhatók.

A csalódást jelentő év után alaposan megújul a győri női csapat játékoskerete. Már csak egy játékos hiányzik, de a center ügyében is a véghajrában vannak a tárgyalások. 

„A legfontosabb feladat a mostani keret kialakításánál az volt, hogy irányítóban rutinos, klasszis játékost tudjunk megszerezni, aki mind tapasztalatával, mind pedig tudásával a pályán és azon kívül is össze tudja fogni a csapatot. Az előző két szezonban ezt nem sikerült megvalósítani, most úgy gondoljuk, a spanyol Sandra Ygueravide személyében találtunk ilyen játékost” – kezdte Fűzy András elnök a klub honlapján.

A 34 éves kosaras az orosz Nagyezsda Orenburg csapatától érkezik a csapathoz, előző klubjával az Euroligában kezdte az évet, majd átkerült az Európa-kupába, melyet meg is nyert az Orenburg. Érdekesség, hogy az oroszok a spanyol helyére a Sopron Basketből távozó Turner Yvonne-t szerződtették.

„Ugyancsak egyes posztra érkezik Papp Klaudia a BEAC-tól, aki a fővárosiak egyik legponterősebb játékosa volt” – folytatta a klubvezető, aki a kettes posztra két fiatal és egy rutinos játékos nevét jelentette be.

„Nálunk folytatja a magyar kosárlabdázás egyik legnagyobb ígérete, a még mindig csak tizenhét éves, de már a felnőttválogatott bő keretében is helyet kapó Dombai Réka a Vasastól, valamint a kétezres születésű Dúl Panka a BEAC-tól. Előbbi az egész mezőny harmadik legeredményesebb játékosa volt az előző évadban, s Dúl is a BEAC egyik legjobbjának számított. Nekik nyújt segítséget Czank Tímea, akinek nem csak a pályán számítunk a rutinjára, ő lesz az akadémiai és oktatási kapcsolattartó az intézményekkel” – mondta Fűzy András.

„Hármas poszton Raksányi Krisztinára csapatunk, egyben a válogatott kapitányára számítunk, de ő akár kettes vagy egyes pozícióban is bevethető. Révész Boróka Ceglédről érkezik hozzánk, s még számításba lehet venni itt Varga Zsófiát, akinek rutinjára, tapasztalatára és az elmúlt négy esztendőben a klub iránt mutatott lojalitására nagy szükségünk lehet” – fogalmazott az elnök, aki külön kitért a saját nevelésű Török Ágnesre.

„Ő is a felnőttválogatott tagja, nála komoly vízválasztó lesz a következő szezon. Mind a szakmai vezetés, mind a menedzsment elkötelezett abban, hogy fontos, meghatározó játékosa legyen a következő évek győri csapatának. Átgondolva a lehetőségeit, ebben a szezonban a hármas poszt mellett a szakvezetéssel megpróbáljuk kicsit átképezni a négyes posztra, hogy a benne meglévő kvalitásokat még jobban érvényre tudjuk juttatni” – tette hozzá.

„Ami a belső posztokat illeti, visszatér Mansaré Manty Szekszárdról, érkezik a válogatott Barnai Judit a Csatától, valamint a korábban nálunk játszó szlovák válogatott Zofia Hruscaková, aki tavaly az Euroligában szereplő Carolo Basketben kosarazott. Többször is az év játékosa volt hazájában, bízunk benne, hogy még több rutinnal felvértezve komoly erőssége lesz csapatunknak. A center posztra még egy játékost szeretnénk igazolni, végső tárgyalási fázisban vagyunk egy meghatározó kosarassal. Reményeink szerint mihamarabb őt is be tudjuk mutatni a közvéleménynek” – mondta Fűzy András.

Az már korábban eldőlt, hogy Milos Pavlovic további két évig marad vezetőedző. A szerb szakember munkáját Fűzy-Antolovics Adél és Bojan Ivanovic másodedzők segítik, az erőnlétért továbbra is Sebestyén Balázs felel, míg a fizioterapeuta Burdi Szabolcs marad.

„Külön szeretném megköszönni a Győri Úszó SE, kiemelten Petrov Iván vezetőedző segítségét, hiszen Sebestyén Balázs az úszók mellett végzett kiváló munkáján túl látja el nálunk is magas szinten a feladatát” – folytatta a klub első embere, aki a fiatalokról is beszélt.

„A másodosztályban az erősebb csoportba jutott fel utánpótláscsapatunk. Ezen játékosok, kiemelten Biczó Laura, Baffy Fanni, Szirony Dorina, Keita Aya, Ferenczi Kata, Milkovics Réka, Rozmán Lilla, valamint az első csapat fiataljai számára egyéni tehetségprogramot állítanak össze szakembereink, melynek során a taktikai, a technikai és a fizikai speciális fejlesztésre fektetnek nagy hangsúlyt. A személyre szabott edzéstervvel nemcsak a versenyeztetés lesz fókuszban, ebben a korban a képzés minősége is sokat számít” – mondta Fűzy András, aki kiemelte: a négy külföldi helyet nem használják ki.

„Célunk, hogy minél több magyar játékosnak lehetőséget adjunk, s nagy vágyunk, hogy egyszer színtiszta magyar csapattal versenyezzünk a legjobb helyekért. A célokról még korai beszélni, ahhoz ismerni kell a riválisok játékosállományát, de az érmekért vívott harcba szeretnénk ismét beleszólni” – mondta végezetül Fűzy András, aki azt is elárulta, a korábbi névadóval nem hosszabbítanak, azt viszont még nem tudja, ki lesz a főtámogató.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus