Juhász Dorka bekerült a Minnesota Lynx szűkített keretébe

Szombat hajnalban indul is a WNBA szezon.

A Hunbasket közleménye:

Hivatalossá vált, hogy Juhász Dorka bekerült a Minnesota Lynx szűkített, 12-es keretébe és pályára léphet tétmérkőzésen a WNBA-ben.

A pénteki rajt előtt csütörtökön magyar idő szerint 23 óráig kellett végrehajtaniuk a keresztszűkítéseket a WNBA csapatok szakmai stábjainak. Magyar szemmel a Minnesota Lynx élvezett kiemelt figyelmet, ahol Juhász Dorkának szurkolhattunk.

A Lynx stábja végül bizalmat szavazott Dorkának, aki bekerült a 12-es szűkített keretbe és így pályára léphet a szezonnyitón. Csütörtökön még 14 játékos alkotta a Minnesota Lynx keretét. Utolsóként Damiris Dantas és Taylor Soule került ki a csapatból.

A Minnesota Lynx az előszezonban két találkozót vívott. Előbb 72-69-re múlták felül a Washington Mystics alakulatát. Juhász Dorka 29 perc 11 másodperc alatt 11 ponttal és 10 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. Ezt követően Torontóban a liga történetének első kanadai meccsén 82-74-re alulmaradtak a Chicago Sky alakulatával szemben. Juhász Dorka ekkor 16 perc 37 másodperc alatt 4 pontot, 6 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett.

A Minnesota Lynx a nyitó napon a Chicago Sky gárdáját fogadja péntekről szombatra virradóra hajnali 2 órától.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus