Keretet hirdetett a Szekszárd

A magyar bajnokságból ismerős nevekkel erősített a tolnai alakulat.

A kscszekszard.hu közleménye:

 

"Az Atomerőmű KSC Szekszárd sajtótájékoztatón mutatta be a 2020/2021. évi csapatát. Zele Dorina és Szabó Fanni mellett Maja Skorics, Zala Friskovec és Goree Cyesha is Szekszárdra igazolt, Djokics Zseljko pedig négy éves szerződéshosszabbítást írt alá.

A Kosárlabda Sport Club Szekszárd vezetősége sajtótájékoztató keretében beszélt a klub 2020/2021. évi terveiről.

Szabó Gergő ügyvezető elnök elmondta, annak ellenére, hogy a koronavírus világjárvány miatt félbeszakadt a szezon, sikeres évet zártunk, hiszen a jó formaidőzítésnek köszönhetően a csapat Magyar Kupa ezüstérmet szerzett, az Európa-kupában pedig egyedüli magyar együttesként bejutott az egyenes kieséses szakasz második körébe. Hozzátette, az elmúlt két hónapban nagyon nehéz feladat volt a klub életben tartása, de minden követ megmozgattak azért, hogy azon a színvonalon tudjuk folytatni a következő szezont, ahol az elmúlt három évben szerepeltünk.

A játékoskeret kialakításánál az elsődleges cél a meglévő magyar mag megerősítése volt.
A tavalyi csapatból az immáron kilencedik (!) szekszárdi évadjára készülő Theodoreán Alexandra csapatkapitány mellett Andi Hanna, Bálint Réka, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Miklós Melinda, Pop Anamaria, Renczes Rebeka, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa és Vincze Nikolett rendelkezik élő szerződéssel.
Hozzájuk csatlakozik az ismét játékra jelentkező Gereben Lívia, aki újabb három évre kötelezte el magát Szekszárdra. Livi esetében fontos elmondani, hogy bár egy daganatos betegség mellett minden eltörpül, de az egy évnyi kihagyás sportszakmai szempontból is a legrosszabbkor jött, hiszen tavaly ő lehetett volna az U20-as szabály egyik legnagyobb nyertese. Ami bizonyos, hogy a szakvezetés maximális türelemmel lesz Livi visszatérésével kapcsolatban, ezt mutatja a játékos új szerződésének időtartama is.
A honi kontingens a hat év után a KSC-hez visszatérő Zele Dorina, valamint a sokoldalú és jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező Szabó Fanni leigazolásával került megerősítésre.

A korábban bejelentettek szerint a tavalyi csapatból Krnjics Szara újra kék-fehérben fog szerepelni. Rajta kívül a napokban pont került Erica McCall új szerződésére is, így a közönségkedvenc amerikai játékos a negyedik szezonját fogja megkezdeni a tolnai megyeszékhelyen.
A légiósok sora három új igazolással lett teljes: Zala Friskovec, Maja Skorics és Goree Cyesha egyéni bemutatása lentebb olvasható.

Szabó Gergő elmondta, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-vel 2000 óta fennálló együttműködésnek köszönhetőn a csapat a következő szezonban is Atomerőmű KSC Szekszárd néven fog szerepelni mind a bajnokságban, mind pedig a nemzetközi kupában. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy bár az MKOSZ Elnöksége döntése értelmében az Európa-kupában indulhat a csapat, reménykedik abban, hogy talán mégis lesz valamilyen lehetőségünk az Euroligában való bemutatkozásra.

Szabó Noémi szakmai- és sportigazgató véleménye szerint a 2020/2021. évi játékoskeret a korábbi évekhez képest mélyebb rotációt biztosít majd, ami remélhetőleg az eredményességben is érezteti majd a hatását. Kihangsúlyozta, a klub továbbra is elkötelezett az utánpótlás-nevelés mellett, hiszen a bő egy éve aranyérmet szerzett U16-os kadett csapat legjobbjai már az ajtón kopogtatnak. A fiatalok – az U20-as szabály adta élvonalbeli játékperceken túl – az elmúlt évhez hasonlóan idén is az Amatőr NB1-ben kapnak majd rendszeres játéklehetőséget, de a tervek szerint ezúttal már az erősebb, Piros csoportban.

A sajtótájékoztató meglepetéseként Djokics Zseljko is új szerződést írt alá: a megállapodás étrelmében a KSC történetének legeredményesebb edzője újabb négy éven át szállíthatja majd a szebbnél-szebb eredményeket. A vezetőedző munkáját jövőre is Pásztori István fogja másodedzőként segíteni.

Atomerőmű KSC Szekszárd 2020/2021:


Maradt: Andi Hanna, Bálint Réka, Gereben Lívia, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Krnjics Szara, Erica McCall, Miklós Melinda, Pop Anamaria, Renczes Rebeka, Studer Ágnes, Studer Zsuzsa, Theodoreán Alexandra, Vincze Nikolett.


Távozott: Ivana Dojkic, Kiss Virág, Tyaunna Marshall, Marie Ruzicková.


Érkezett: Zala Friskovec (Csata), Goree Cyesha (DVTK), Maja Skorics (DVTK), Szabó Fanni (PEAC), Zele Dorina (DVTK).

A 30 éves Maja Skoricsot nem kell bemutatni a hazai kosárlabda szurkolóknak, hiszen – egy-egy év szlovákiai és franciaországi megszakítással – összesen hét szezont húzott le Magyarországon. Miskolci színekben egy bajnoki ezüst- (2019) és két kupa bronzéremmel (2013, 2019) rendelkezik, míg a Cegléddel 2017-ben egy bajnoki harmadik és egy Magyar Kupa második helyet szerzett. A 186 centis szerb válogatott játékos a legutóbbi bajnoki szezonban az Aluinvent DVTK játékosaként 19 mérkőzésen 25,3 játékperc alatt 11,0 pontot, 4,5 lepattanót és 3,7 gólpasszt átlagolt.

A roppant fiatal szlovén Zala Friskovec feladata lesz a távozott Ivana Dojkic pótlása. A 20 éves játékos hazájában 2015 és 2019 között a Celje színeiben négy bajnoki címet szerzett, a szlovén kupában három első és egy második helyet jegyzett, emellett pedig az Adria-ligában is begyűjtött mind a három éremtípusból egyet. A 180 centi magas hátvéd tavaly az NKE-FCSM Csata színeiben 21 találkozón 30,4 perc alatt 13,6 pontot, 3,6 lepattanót és 2,6 gólpasszt ért el.

Az amerikai-magyar Goree Cyesha szintén eredményes karrierrel rendelkezik, hiszen a Győrben töltött három éve alatt egy bajnoki ezüst- (2016) és egy bronzérmet (2018), illetve két Magyar Kupa harmadik helyet (2017, 2018) szerzett, míg a spanyol Avenida színeiben 2019-ben bajnoki második és kupagyőztes volt. A 191 centi magas 3x3 válogatott center az elmúlt szezonban az Aluinvent DVTK-ban 16 mérkőzésen 30,3 perc során 16,4 pontot és 9,9 lepattanót hozott, utóbbi mutatóban a teljes magyar mezőny második legeredményesebb játékosa volt."

Fotó: kscszekszard.hu

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus