Két győzelemmel kezdte az U23-as 3x3-as vb-t a magyar női válogatott

Svájcot és Srí Lankát is könnyedén múlta felül nemzeti csapatunk.

Kezdetét vette a kínai Lanzhou városában a 3x3-as szakág idei utolsó nemzetközi megmérettetése, az U23-as világbajnokság. Hazánkat ezúttal a Süle Krisztina vezette női válogatott képviseli a tornán, a nyitónapon Svájccal és Srí Lankával csapott össze a Doktor Anna, Kováts Gabriella, Tóth Orsolya, Jáhni Zsófia összetételű nemzeti csapat. 

A svájciak a mérkőzés elején viszonylag jól tartották magukat, az első percekben méltó ellenfelei voltak az esélyesebb magyaroknak. Jött azonban a 19 éves kora ellenére "3x3 veteránnak" számító Tóth Orsolya, és gyors egymásutánban két duplát is elsüllyesztett - ezzel, valamint agilis betöréseivel kezdett elhúzni ellenfelétől válogatottunk. A meccs második fele nem tartogatott különösebb izgalmakat, 21-14-re győztek a mieink.

Srí Lanka az előzetes várakozásoknak megfelelően nem képviselt komoly játékerőt, arra volt jó a derbi a magyaroknak, hogy kicsit játékba lendüljenek. Bár a Süle kapitány által előzetes célként megfogalmazott 22 dobott pont nem jött össze, ez aligha fog számítani a végelszámolásnál - 20-6 lett a végeredmény. 

A csütörtöki pihenőnapot követően pénteken két keményebb ellenfél, Kína és Hollandia vár Kováts Gabrielláékra - az ázsiaiakkal 10:00-kor, a hollandokkal pedig 12:15-kor mérkőznek lányaink. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus