Már a negyedikek vagyunk a FIBA Eb-erősorrendjében

A negyeddöntők előtt is kiadott egy ranglistát a nemzetközi szövetség.

Egy hete, közvetlenül a női Európa-bajnokság kezdete előtt adta ki a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) legutóbbi erősorrendjét - akkor a hatodik helyen hozott minket a FIBA szakírója, Paul Nilsen. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
Nilsen a negyeddöntők előtt újabb rangsort készített, ezúttal már csak a talpon maradt nyolc együttest figyelembe véve, és ezen a listán a negyedik helyet kaptuk Belgium, Spanyolország és Franciaország mögött, Szerbiát, Németországot, Montenegrót és Csehországot megelőzve.
 
A FIBA szerint (is) nagyon meggyőző teljesítményt nyújtottunk a csoportkörben annak ellenére is, hogy egyszer botlottunk. Az első játéknapon még szenvedtünk egy kicsit Szlovákia ellen, de végül nagyarányú sikert arattunk, Törökországot magabiztosan kellett volna vernünk, de hibáztunk, és ajándékba adtunk ellenfelünknek egy egypontos győzelmet, erre azonban a Szerbia elleni csodálatos sikerrel reagáltunk. Mindenünk megvan ahhoz, hogy hosszú várakozásoknak vessünk véget - többek között annak is, hogy több mint három évtized után újra elődöntőt játszunk.
 
Nilsen hozzáteszi, hogy érzése szerint a kezünkben van a sorsunk, és az éremszerzés, sőt, a döntő is bennünk van. Van egy nagyon elismert szövetségi kapitányunk, Székely Norbert, a csapatmorál remek, mély a keretünk, Kiss Virág személyében van egy bombaformában játszó sztárjátékosunk is, és korban is nagyszerű egyveleget alkot válogatottunk. Rengeteg variálási lehetőségünk van meccs közben a keretünk miatt, a szakíró szerint azonban a most érkező kihívás mentális. A gyilkos ösztön nem volt meg bennünk Törökország ellen, most pedig a torna végjátékához érkeztünk, ahol már csak a leghidegvérűbb együtteseknek van helyük.

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; fiba.basketball

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus