"Nem mindig könnyű, de bízni kell a fiatalokban"

A DVTK új edzője, Földi Attila beszélt erről. 

fotó: dvtk.eu

Földi Attilával, az Aluinvent DVTK felnőtt női első osztályban szereplő kosárlabdacsapatának nemrégiben kinevezett vezetőedzőjével beszélgetett az utanpotlassport.hu a klub új koncepciójáról, amely a fiatalokra épít.

„A sportszakmai igazgató, Völgyi Péter új szakmai koncepciót dolgozott ki: a fiatalítás vált a legfontosabb feladattá – olyan, ifjakból álló alakulatot szeretnénk építeni, amely néhány éven belül meghatározóvá válhat a hazai vagy akár a nemzetközi porondon. Péter úgy gondolta, a Vasas Akadémiában szerzett tapasztalatom miatt én vagyok a legalkalmasabb erre a feladatra, így örömmel bólintottam rá a lehetőségre” – meséli a DVTK felnőtt kosárcsapatának nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Földi Attila.

A szakember kifejtette, miként kell bánni a fiatalokkal, miközben a legmagasabb hazai szinten szerepelnek:

„Az első, egyben a legfontosabb az, hogy bízni kell bennük. Ez nem könnyű olyan csapatban, amelyben nagy az eredményességi kényszer, és adott esetben az ember állása is múlhat rajta. Olyan közegből jövök, amelyben megtanultam, hogy igenis, a fiatalokkal is fel lehet venni a versenyt a légiósokkal felálló riválisokkal szemben. Bizalommal fordulok Miskolcon is feléjük, olyan szerepkörben bizonyíthatnak, amelyet nem biztos, hogy máshol is megkapnának. Biztos vagyok abban, ha érzik a bizalmat, élnek is vele!”

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus