Női Eb: Belgiummal játszunk az olimpiai selejtezőért

Brit-francia és spanyol-szerb elődöntőket rendeznek - a magyar csapat Emma Meessemanékkal csap össze az olimpiai kvalifikációs tornáért.

A hunbasket.hu számolt be a tegnapi történésekről:

Tegnap lejátszották a szerbiai és lettországi női Európa-bajnokság negyeddöntőit.

Amint arról olvashattak már a Hunbasketen, a magyar válogatott 62-59-re kikapott Nagy-Britanniától. A második negyeddöntő sokkal simább volt, miután Spanyolország a második negyedben meglépett Oroszországtól, a negyedikben pedig végleg eldöntötte a találkozót. A hispánok Astou Ndour (24 pont, 12 pattanó) vezetésével kiütötték az oroszokat, akiknél egyetlen jó egyéni teljesítmény sem akadt (78-54).

A harmadik negyeddöntőben a franciák nagyon bekezdtek, Belgium azonban ledolgozta hátrányát, a végjátékban pedig úgy tűnt, elődöntőbe is jutnak, 66-63-as vezetés után azonban négy büntetőt is kihagytak, Bria Hartley pedig egy triplával kiegyenlített a legvégén (68-68). A ráadásban Emma Meesseman (24 pont) kipontozódott, így az általa és Kim Mestdagh (16 pont, 10 pattanó, 7 gólpassz) által vezetett belgák végül kapituláltak, a parádésan játszó Sandrine Gruda (33 pont, 10 pattanó) vezette franciák végül 84-80-ra diadalmaskodtak.

Az utolsó mérkőzésen teljesen egyoldalú hazai siker született, a szerbek átgázoltak a svédeken (87-49), így eldőlt, hogy a hazai csapat játszik Spanyolországgal a holnapi második elődöntőben, míg az elsőben a britek és a franciák ütköznek meg a fináléért. Az ötödik és a hatodik hely ér még olimpiai selejtezőt - a mieink a belgákkal, a svédek pedig az oroszokkal csapnak majd össze ezért a két helyért.


A negyeddöntők eredményei

MAGYARORSZÁG - Nagy-Britannia 59-62
Spanyolország - Oroszország 78-54
Franciaország - Belgium 84-80 hosszabbítás után
Szerbia - Svédország 87-49


A holnapi program

Az 5-6. helyért

12:30  Belgium - MAGYARORSZÁG
15:00  Oroszország - Svédország

Elődöntők

18:00  Franciaország - Nagy-Britannia
20:30  Spanyolország - Szerbia

A magyar csapat Belgium elleni meccsét az M4 élőben közvetíti!

Forrás - hunbasket.hu
Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus