Női Eb-selejtező: Vereség Hollandiában

A mieink jól kezdtek, de a második negyedben fordult a kocka, és végül 10 pontos vereséget szenvedtünk.

A magyar női kosárlabda válogatott megkezdte szereplését a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében - Székely Norbert együttesének ellenfele Hollandia volt ezen a napon, a helyszín pedig az amszterdami Sporthallen Zuid volt.

A mieink jól kezdtek, Határ két ziccere mellett Turner is betalált kintről, így a meccset rendkívül pontatlanul nyitó hollandokat állva hagytuk az első negyed első felében, Studer Ági duplájával 7 pontra nőtt az előnyünk (2-9). Itt egy kicsit megálltunk támadásban, de a Turner-Határ kettős segítségével átlendültünk a holtponton - előbbi előbb három büntetőt, majd a negyed legvégén triplát értékesített, 8 ponttal álltunk jobban ekkor (11-19).

A második felvonás aztán nagy hidegzuhany volt, mert elöl szinte semmi nem jött össze. A hollandok kis lépésekben közelítették a magyar válogatottat, majd Emese Hof büntetőjével a 17. perc elején egyenlítettek is (23-23). Lelik és Határ büntetőivel visszavettük fórunkat, de a vendéglátó a félidő végére újfent kiegyenlített (26-26).

A fordulás után a hollandok szereztek először kosarat, ezzel első alkalommal vezettek a mérkőzés folyamán. A kis csarnokban nagyszerű hangulat uralkodott, amely felspanolta a narancsmezeseket: ezt a játékrészt végig irányította Hollandia. A mieinknél az újdonsült csapatkapitány, Dubei büntetőkből volt eredményes, Turner pedig hátára vette a magyarokat, de Zele Dorina duplája ellenére is le voltunk maradva 4 ponttal a záró 10 perc előtt (50-46).

Az utolsó negyed elején még semmi nem volt veszve, nagyon kicsi volt a különbség, de egész egyszerűen nem találtuk a hollandok védekezésnek az ellenszerét, így hét perc alatt egyetlen pontra voltunk képesek. A túloldalon Hof (18 pont, 8 pattanó, 2 blokk), Karin Kuijt (12 pont, 10 gólpassz) és van den Adel (12 pont, 6 pattanó, 6 gólpassz, 3 szerzett labda) is nagyszerűen játszottak, így a hollandok végül nagyobb izgalmak nélkül, 66-56-ra győztek.

A mieinknél Turner kiemelkedett (20 pont, 5-5 pattanó és gólpassz), Határ szintén erős dupla-duplát hozott még 3/8-as büntetőzése ellenére is (15 pont, 17 pattanó). Turner 3/4-es mutatóját leszámítva azonban 0/14 volt a csapat többi tagja a triplavonalon túlról, a gólpasszokban pedig 24-9-re múltak felül bennünket a hollandok - jóval jobban működött a játékuk, mint a magyar csapaté.
 

Hollandia - Magyarország 66-56 (11-19, 15-7, 24-20, 16-10)

2021-es női Európa-bajnokság
Selejtező, H csoport, 1. forduló

Hollandia legjobb dobói: Hof 18, K.Kuijt 12/6, van den Adel 12/3.

Magyarország: Turner 20/9, Studer 6, Dubei 5, Kiss -, Határ 15. Csere: Bálint -, Pusztai -, Barnai 2, Horváth -, Lelik 2, Weninger 2, Zele 4.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus